Jag skulle våga påstå att rädslan för att bli sjuk under julen är något som de flesta känner igen sig i. Jag oroas själv otroligt just nu av tanken på att bli sjuk och således inte kunna fira julen tillsammans med William. För vem vill ligga med feber eller magsjuka under julen?!
Just nu hör man från varstans att “här var det magsjuka”, eller “febern är här” och självklart gnager oron tag i mig. Jag vill INTE bli sjuk, många väljer att gå till jobb och skolor alldeles för tidigt efter sjukdomar. Många väljer även att skicka sina barn till förskolan och skolan snabbt som ögat för att komma i väg till jobbet. Vad många inte tycks förstå är att när du eller dina barn är halvfriska smittar ni fortfarande, vid vinterkräksjukan som härjar varje åt och andra magsjukor är det bra att tänka 48 timmars regeln så ni verkligen är friska. På doktorn.com hittade jag en bra artikel om just vinterkräksjukan. Jag har haft den en gång, och jag glömmer det aldrig. Jag tror aldrig jag varit så uttömd på energi och William var ett år vid tillfället och han var pigg. Björn var också smittad så det var verkligen en pers, efter de har jag alltid tänkt att jag vill ALDRIG utsätta mina medmänniskor för detta. Vid minsta antydan till magsjuka önskar jag att ALLA valde att stanna hemma, jag vet att många människor bara tänker på “jag, jag, jag” och de tycks ha svårt att fatta att vi andra också är människor precis som egona som väljer att dra runt sjukdomarna till andra. Ett tips till er är alltså att läsa på om vinterkräksjuka för den sjukan vill ingen människa ha tro mig.

Jag hittade nyligen doktorn.com och jag blev verkligen positiv till sidan här finns det bra artiklar och information om olika sjukdomar, de har en meny för barn & graviditet där du hittar svaret på många av de frågor du som förälder eller gravid vill ha svar på. De finns en meny för kvinnans hälsa och även en meny för sådana som mig som har astma och allergi och många fler. Doktorn.com är en sida jag upplever att alla har nytta av, så besök den du också.

2 kommentarer

  1. Ja tänk om alla kunde ha sunt förnuft ändå! Det skulle vi komma långt på. Men just när det kommer till såna här grejer är vi människor väldigt egoistiska. Helt sanslöst egentligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: