Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ätstörningar

Att vakna och se mörker förvandlas till ljus.

Jag vaknade runt halv sju, ensam i min stora säng lyssnade jag på tystheten och efter en stund greppade jag min telefon. Med den låg jag och snokade runt i olika människors liv, filosoferade, tänkte och undersökte. När jag låg där väntade min kropp på sonens nyvaknade ljud som kom cirka två timmar senare. Jag bara låg där och lyssnade, det är så underbart och en del av helgen. Värmen från mitt täckte drog jag närmare mig och började fundera på vad jag vill med livet, dessa tankar som bubblat i min kropp den senaste månaden. Jag vill vara fri från aggressioner, släppa gamla spöken fria och låta luften fylla mina lungor med positiv energi. Jag vill inte gå runt och småirriteras av tiden utan njuta av den tiden som är. Jag vill ge min energi åt rätt saker, åt livet och allt vad det är värt.

Sedan tolvårsålder har mitt liv kretsat kring mat, ångest blandat med svält och hetsätning. Provat på olika träningsformer för att ge upp när jag ändå inte gått ner, även när jag vägde 45 kilo var jag missnöjd. Så för några dagar sedan kände jag bara, jag ska börja träna igen. Men denna gång ska jag inte träna för att gå ner i vikt, jag ska börja träna för att må bättre. För att låta mina axlar få sjunka ner lite och för att slippa tänka på allt negativt. Jag ska skita i att tänka på mat och istället bara leva, för varför lägga energi på något så naturligt som föda? Föda som vi har tillgång till i detta land, jag ska äta bra produkter utan tillsatser och försöka att laga allt från grunden trots att jag inte är någon masterchef, jag älskar hembakat bröd men tycker det känns så krångligt. Kanske en bakmaskin skulle vara min peppning?

Jag vet vad jag vill med mitt liv, jag vill leva det fullt ut i harmoni med mig själv. Jag vill vakna med ett leende, skratta många gånger under dagen och somna med lugn och glädje.
För jag är trött på negativa saker och vill ha mer ljus i tillvaron.

006

2 Comments

  1. Låter fantastiskt!! Önskar dej all lycka i dina föresatser… mat från grunden och hembakt bröd behöver inte alls vara krångligt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa