Ouppfostrade vuxna!

Jag blev så förbannat arg idag, så där så jag kokade inombords. Jag gillar uttrycket “Barn gör inte som vuxna säger, de gör som vuxna gör”. Det är så sant! William pratar med mig, jag och han är typiska känslomänniskor som blir sårade när folk säger elaka saker, och tänker massor. Vi grubblar och blir innerligt ledsna när folk är elaka mot oss och det är skitjobbigt att vara så. Jag tror vissa av oss helt enkelt är skapade för att vara såna, att vi biologiskt har ärvt visa egenskaper för att vara ett komplement i stammen, jorden eller flocken. Vi är ju ett flockdjur från början människan, jag tror att i våra flockar så har vi fått olika egenskaper för att våra jordar ska hålla ihop. En sån egenskap är jägaren, en med kunskap för naturen, en för läkande och vi som är extra känsliga som känner av människor och är extra lyhörda på andras sinnesstämning och känner våra kroppar extra väl. Jag tror att i samhället vi lever i nu, där vi ska kategorisera allt och alla så ses alla dessa egenskaper som något fel. Vi behöver gå i terapi, vi måste få en diagnos vi måste se vad som är FEL på oss. Precis på samma sätt som människan försökt finna avvikelser i hudfärger och ögonfärg. Vi är helt enkelt så himla rädda för att inse att vi någonstans föds med olikheter som är bra och som vi behöver av naturliga skäl. Jag har innerligt svårt för att vi måste finna olika fel på människor istället för att bara ta att här är vi, olika men bra som vi är.

Hur som helst jag tappade tråden. I förrgår hade William som är 160 trots sina endast tio år på jorden, varit med sin pappa på Biltema. Där har William hittat en vinkelhake som låg på golvet som han lyfte upp för att gå och visa sin pappa, fram till honom kommer då en kvinna i ungefär samma längd som William och säger argt! PLOCKAR du alltid upp saker som inte är dina?! William svarar nej, då avslutar kärringen med att säga en kränkning till min son, jag skriver det inte här då jag inte vill hänga ut William men han blev jätteledsen. La tillbaka vinkelhaken och gick därifrån. Han berättade det idag för mig och var riktigt ledsen, och jag blev rejält förbannad! Här sitter man och lär sitt barn att respekterar andra människor så kommer en total främling fram och skäller på min son för att han plockar upp något som ligger på marken inne i en affär?! Jag är är arg och upprörd, min son som likt mig grubblar mycket mår dåligt och är ledsen. Jag sa att lägg inte din energi på det där, såna människor förstår inte vad de gör och säger. Men ibland känner jag bara, varför ska vi kräva att barn ska uppföra sig, när vuxna beter sig som svin?! Jag är övertyga om att om William varit kort/haft “normal” längd hade ingen ifrågasatt att han lyfte upp något från golvet. Men eftersom han är lång så förväntas han alltid varit så vuxen. Som att hans tio höst år inte räknas. Han har en längd som någon i sexan, men det gör honom inte till en tonåring. Sluta ställa krav på människor baserat på deras längd, ålder och hudfärg!

008

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Ouppfostrade vuxna!

 • 11 november, 2014 at 09:58
  Permalink

  Stackarn, och vilken kvinna som gör sånt mot ett barn?! Även fast han är lång så är han ändå ett barn, och hon är vuxen… Hon kanske var avundsjuk på att han var lika lång som henne fast mycket yndre? 😉

  Jag håller med dig om allt du skrivit i det här inlägget, alla är vi olika, men himla bra ändå!

  Reply
  • 14 november, 2014 at 19:14
   Permalink

   Beatrice, mamma till Robin och Jennifer – Ja fy 🙁 . Han blev skitledsen och jag känner verkligen en undran över varför man utsätter ett barn för en sån sak?

   Reply
 • 11 november, 2014 at 11:51
  Permalink

  Ja vad säger man! Nog borde många tänka några gånger till hur de uppför sig. I denna situation så förstår jag inte alls vad som var problemet? Var det hennes vinkelhake eller? Vad skulle hon bry sig om det för?
  Förstår precis vad du menar då jag själv är en sån “känslomänniska” och man far väldigt illa väldigt många gånger. Men jag vägrar att se det som en svaghet, det är en styrka att och något fint att faktiskt bry sig om vad andra tycker och tänker, även om man inte borde göra det många gånger. Fanns det fler sådana människor så tror jag att världen skulle vara en vänligare plats.

  Reply
  • 14 november, 2014 at 19:13
   Permalink

   Jullan – Ja fy, blir så himla irriterad på människor som beter sig så där. Varför anser vissa att det har rätten att bråka med ett barn?!

   Reply
 • 11 november, 2014 at 17:38
  Permalink

  Så rätt, ingen ska behöva bli utpekad på något sätt!!

  Reply
 • 13 november, 2014 at 13:28
  Permalink

  Vilken hemsk kvinna! Och oavsett vilken ålder hon må ha trott att han har, så ska hon inte bete sig så! Usch! Henne skulle man ju vilja läsa lusen av 🙁

  Reply
  • 14 november, 2014 at 19:11
   Permalink

   Camilla – Verkligen, varit sjukt arg ett bra tag över saken. Så där gör man inte mot någon!

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: