Aha, den 23 december. Stressdagen då alla som kommit på att imorgon är det julafton får panik och måste hetshandla allt och inget inför morgondagen. Det känns märkligt att det redan är en dag före jul igen, tycker det var nyss det var förra årets jul och vi var uppe i Orsa dagen innan. I år blir det inte så då mammas mans farmor gick bort för ett par veckor sedan och de är således på begravning.

Jag däremot sitter då här, har nyss städat och nu ska jag duscha innan jag ska bege mig mot Siba för att handla lite saker åt Björn. Jag har betalat räkningar och även talat med blodcentralen. Fick tid åt mig och Björn nästa tisdag så då ska vi alltså dit båda två. Jag för att tömmas lite på blod och Björn för att gå på inskrivningssamtal och hälsocheck. Det blir bra, jag känner mig alltid så nyttig efter att ha lämnat blod. Detta då jag vet att mitt blod kommer till någon som behöver det. Jag är 0 rh+, min bror som jag värvade för några år sedan är 0 rh – så hans blod gillar blodcentralen i massor. Han får ju ge till alla.

Ger du blod? Vad har du för blodgrupp?
Vill du veta mer om blodgivning? Gå in på GE BLOD.nu, och ett tips många säger att jag får inte ge, men reglerna ändras hela tiden så fick du inte ge för ett halvår sen kanske du får ge idag, reglerna förändras hela tiden. Jag fick förr inte ge för min astma och senare för min blodproppshistoria. Numera är de reglerna ändrade så jag får ge ändå, lika gäller det vid migrän. Kolla efter och förlika dig inte på att om du inte fick ge förut!

038

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: