002Så härligt att kunna promenera runt gruvan och kika på naturen.

Idag var det då sista Tipspromenaden för våren som Lions anordnar här i stan. Den går alltid runt Gruvan vid sista tillfället så därmed så gick vi så klart. Det är jättetrevligt eftersom det är ett jättespännande och fint område. Vädret var strålande och varmt, och vi var ett helt gäng som gick tillsammans. Björn, William, Jag, Björns syster, Björns mamma och pappa, Björns mammas karl och hans mamma och så Björns kusin med barn. Frågorna var ganska kluriga men intressanta. På vägen passade jag på att fota, och det är alltid lika kul att få fina bilder.

 

003Det är ganska högt.

005Fint.

006Nästan som en tavla.

007Spanar in frågorna.

Efter vi gått runt så gick vi till Geschwornergården och åt lunch tillsammans. Jättegod mat, jag började med lite förrätt. Tog av alla goda grönsaker jag tycker om, lite hästkorv och sedan knäckebröd med ost. Sen tog jag kotlettrad då laxen hade överdrag av gräslök som jag inte kan äta. Till det åt jag sallad, och sedan tog jag lite fika och en kopp kaffe. Man äter ju för en hel dag på buffér men det var jättegott och trevligt.

En tallrik med förrätt.

Efter maten åkte vi ut till Kniva, Björn började fixa med limousinene och efteråt tog han med William, och Williams tremänning på en cykeltur till Hosjö där de hade handlat glass. Medan de var ute och cyklade passade jag på att sola hos Björns mamma.

019Jag i solen.

När jag satt där ringde telefonen och berättade att jag vunnit första pris med mina 13 rätt av 13 möjliga, och haft närmast svar på skiljefrågan och vann därmed en Gruvtur i Koppargruvan. Det betyder således att jag alltså ska åka ner långt under jord och besöka gruvan, jag fick lite panik kan jag säga. Skitkul att ha vunnit samtidigt som jag blev skiträdd! William hade också vunnit pris med sina 12 rätt och därmed vann han en falukorv och ett presentkort på Focus café på 100 kr. Björn vann också och han vann bland annat jättefina koppar, Björns pappa och syster vann också, Björns mamma och hennes karl vann och Björns kusin. Så han som ringde tyckte det var jättekul att vi tillhörde samma släkt och vunnit allihopa. Men det var ju kul om inte annat!

 

Min vinst.

Vi tog limousinen för att hämta vinsterna, och det var roligt. Vi lyssnade på musik och åkte tillsammans, jag fick riktiga sommarkänslor i kroppen. Nu är det verkligen min favorittid på året. Våren och sommaren det är som att hela jag blir så himla mycket mer glad och uppåt på en gång. Efter vi hämtat priserna, åkte vi tillbaka till Kniva där jag tog Björns bil, jag ska köra den till BMW imorgon då den ska på service klockan 07:00. Jag passade på att handla inne på Maxi på vägen hem. När vi kom hem läste jag och William på städer i Europa så nu kan han dem. Nu blir det strax sängen för mig. En helt fantastiskt fin och härlig dag har detta varit.

031William njuter av att åka Limousinen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: