055

Idag har min mamma namnsdag. Hon heter Åsa, för ett år sedan ungefär så la jag till två namn i mitt namn. Jag heter fortfarande Madeleine, men mitt mellannamn var från början Sara. Eftersom jag gärna ville ha både mamma och mormors namn med i mitt la jag till två mellannamn och det blev då; Åsa Barbro Sara Madeleine. Det känns således helt rätt för mig, det är mina namn allihopa. Så idag såg jag att det då är Åsa som har namnsdag, Åsa precis som min underbara mamma heter. Men eftersom det då även är min namnsdag och jag får fira den för första gången är den ju värd att nämna. Jättekul faktiskt!

Om ni undrar över hur man lägger till ett namn, byta bokstäver eller ändra något kan ni klicka på den här länken som tar er till Skatteverket och deras blankett för namnändring. Den kan ni sedan skicka till dem och få namnet ändrat, vill ni slippa betala porto kan ni även vända er till skatteverket på er ort och skriva på pappren där. Det är enkelt, jag tror det tog en vecka för mig att få namnet ändrat. Första gången ett namnbyte görs är det helt gratis, men tänk på att du måste förnya dina ID-handlingar så som; Pass, ID-kort och körkort. Dina uppgifter på nätet uppdateras av sig själv, lika så post och liknande.

Jag är hur som helst jätteglad över mitt val av att förnya mig, att heta som jag gör nu är ju jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa