Dagens vegetariska middag.

img_2519

I Ica Buffé fanns det ett recept på zucchinibiffar. Björn såg dessa och sa till mig att; Titta här är något för dig.

Jag läste igenom receptet och tänkte att visst är det! Jag gillar ju vegetariskt och lagar faktiskt mest sådant hemma, så självklart testade jag det här lätta receptet.
Man behövde; 1 zucchini, 3 ägg, 1 dl mjöl, 3 salladslökar, 1 paket fetaost, salt och peppar.
Först rev jag zucchinin med ett rivjärn, och sedan pressade jag ut vätskan.
Efteråt hade jag i salladslökar, här var jag dock försiktig eftersom jag inte tål lök. Men skriver med saken.
Smulade ner ett paket med fetaost och rörde runt.
Knäckte 3 ägg och blandade ihop med mjölet. Slängde ihop allt och hade på salt och peppar, stekte biffarna på båda sidorna tills det blev färg i matolja.
Jag serverade biffarna med lite ärtor, tomat och gurka. Får erkänna att jag inte åt upp tomaten, medicinen jag fått ges även till personer med bulimi och detta gör att när jag äter kan det ta stopp väldigt fort. Så även denna gång, men det var jättegott verkligen, William och Björn tog två biffar var så det var ett bra betyg.

Jag är absolut ingen kock, men ibland så får jag till det i köket som idag, och då är det jättekul verkligen.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “Dagens vegetariska middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: