Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig

Det första du ser när du kliver in hos oss är toaletten.

Här hemma har jag ett badrum och ett liten rum med en toalett. Just i den delen har jag nog många gånger kämpat för att få det att bli så mysigt som möjligt. Dels för att jag har barn, och barn gillar att låta toalettdörren stå öppen av någon märklig anledning.

Det här gör att jag springer och stänger dörren, men ibland hinner man inte. Kommer det då någon och hälsar på är lilla toaletten det första man ser… Så då har jag helt enkelt gjort allt som står i min makt för att det ska se lite ombonat ut därinne, jag vet inte om jag lyckats. Däremot är det väldigt trångt här hemma oavsett vart man är när man behöver spendera tiden på toaletten, så ur de perspektivet kan man nog inte göra så mycket egentligen.

Jag vet inte om det bara är jag som verkligen inte tycker om att toaletten är precis vid ytterdörren? När jag tänker efter ser det väl ut så nästan överallt? Varför?! Så roligt är det ju inte att ha toaletten som första insynsport i ett hem? Eller? Kanske man tänkte när man började bygga hus att det var bra att ha toaletten nära ytterdörren ifall man behövde öppna snabbt efter man suttit på toaletten?

Kanske inte världens fräschaste inlägg? Men kände att jag nog var tvungen att skriva om denna fundering. Varför är toaletten oftast placerad vid ytterdörren. Någon som har svaret på detta?

26 Comments

 1. Hahaha ja så var det i huset jag växte upp i,toan precis innanför dörren.
  Sen i huset vi bodde nu innanjag flyttade var toan vid köket,fattar inte varför man ha toan där,sitter ma o fikar hörde man allt personen gjorde på toan,lukten från toan kom i köket.
  Nu i lägenheten är toan en bit in så det är mycket bättre haha

 2. Här är något som tänker som mig när det kommer till toaletten. Jag förstår verkligen inte varför just toaletten alltid ligger närmast ytterdörren. Tycker inte det känns så fräscht att det första man ser när man kommer någonstans är badrummet. Men tyvärr är det ju så. 🙂 Kram! ♡

 3. Kanske det är för att om man varit ute och behöver snabbt in till toaletten, då är det ju bra om man inte behöver stövla in genom hela huset eller lägenheten.
  Det är ju också bra om man varit ute och jobbat i trädgården, eller dylikt, så kan man tvätta händerna på en gång man kommer in. Vet inte om det är svaret, men det är kanske en liten förklaring i alla fall. 🙂
  //Birgitta

 4. Jadu bra fråga! I våra tidigare lägenheter (3 stycken) har toaletten varit rätt fram i hallen. I huset har vi e toalett några meter in i hallen så det är också nära ytterdörren ?

 5. Vi har toaletten rätt fram också, från när en kommer in i lägenheten, så jag känner samma som dig att det ska se hyfsat fint och ”mysigt” ut ifall dörren skulle råka stå öppen 🙂

 6. Vår toalett är lite snett åt höger då man går in så inte precis direkt, men hos oss ser man klädkammaren rakt på istället, så den dörren vill jag alltid ska vara stängd för där inne är det inte så städat tyvärr, vi säger jämt vi ska städa, men det blir ju aldrig

 7. Hm, intressant fundering där! Jag tvättar alltid händerna det första jag gör när jag kommer hem (för att få bort alla kollektivtrafik-bakterier, haha!) så för mig är det jättelogiskt att toaletten ligger precis vid ytterdörren 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa