Igår kom mamma, hennes man och min bror hit för att fira mig. Min mamma skulle till läkaren idag så därför sov hon även över. Det var så mysigt, hade det jättebra med mamma och saknar henne alltid när hon åker hem eller när jag åker ifrån henne. Jag står både min mamma och mormor väldigt nära, så det känns i hjärtat när vi inte ses.

Min mamma och hennes man hade med sig så fina presenter till mig. Blev alldeles rörd, fick bland annat denna ljuslykta som hon stylat om. Den blev så galet fint! Dalarna och så landskapet samt med landskapsdjuret Berguven och sedan jättefina kurbits på.

På sidorna är det alltså dessa fina röda kurbits! Min mamma alltså, hon är så duktig på att skapa! Min mamma blev sjuk för några år sedan, hon har haft en lång sjukskrivning på grund av sin höft och blev uppsagd i somras på grund av att arbetsplatsen inte kunde erbjuda henne ett nytt jobb. Efter 36 år inom yrket fick hon alltså bara lämna arbetsplatsen, och hon fick alltså lyktan ovan som ”present”. Mamma orkade inte se lyktan och blev bara ledsen över den, tänk själv förnedringen med att bli uppsagd och utan jobb för att man blivit sjuk! Det är ”Laget Sverige” det…

Hur som helst så har hon under sin sjukskrivning börjat pyssla med saker, för att ha något att göra. Det kan hon verkligen, muggar, tavlor och glas. Hon fixar med fina saker på möbler och hon är verkligen helt galet duktig! Tavlan ovan gjorde hon mest på skoj, eftersom hon tyckte det fattades från en annan tavla som cirkulerade i Orsa. Denna är ju mer personlig och betydligt finare med!

Jag tycker hon ska försöka starta ett företag och sälja, tror hon skulle få mycket sålt. Om inte annat så försöker jag få henne att skapa en blogg också, då kan hon ju nå ut till fler människor. Vi kommer från en konstnärssläkt där nästan alla har någon talang för just konstformer, det är rätt spännande sånt där.

Nu blev det en del reklam för min fina mamma, men jag älskar henne verkligen. Min älskade underbara mamma! Känns så jobbigt att inte bo inom kaffeavstånd från varandra!

Blomman ovan fick jag förresten av William. Han sprang in igår på Plantagen och köpte den alldeles spontant till mig, finaste ungen! Honom älskar jag också så oerhört!

När mamma och hennes man kom överräckte han dessa fina tulpaner till mig! Så otroligt vackra! Älskar ju blommor som jag skrev i gårdagens inlägg! Man borde alltid ha massor med buketter hemma!

Så galet vackra! Tusen tack!

Denna fina fjäril verkligen så fin!

Fick sängkläder av mamma och hennes man med det här mönstret i julklapp. Nu fick jag även gardiner! SÅ vackra! 

Två stycken löpare av mamma och hennes man, också så galet fina! Dessa ska så klart läggas på mitt köksbord! 

Sedan åter igen en sån fin sak som min mamma skapat. En burk med solcell vilket betyder att den lyser i mörkret, på den står det Orsa och hur fint är det inte?! Denna har jag i fönstret just nu och i sommar ska den få vara ute på kvällarna när jag sitter på balkongen, kommer bli så himla fint!

Förutom allt fint jag fick, så tog även mamma med sig denna kopp med fat av märket Mon Amie som jag vunnit på en auktion på Tradera, av en kvinna i Orsa. Helt nytt! Så himla fint, som ni förstått antar jag? Så samlar jag på Mon Amie med syftet att det ska bli mitt vardagsporslin när jag har tillräckligt många delar.

58 kommentarer

 1. många fina saker
  ja men va mysigt att ha en bra relation me mamma något ja saknar nu i bland men men

  önskar dej o familjen en fin alla <3 dag kramar

 2. Men så orättvist för din mamma. Efter så många år, förstår att det inte känns ok 🙁
  En sån där solcellsburk har jag med. Lyser så mysigt om kvällarna.
  Din mamma är duktig på att göra saker personliga. Sånt uppskattas alltid.

 3. Jag bor ca 18 mil från mina föräldrar, så förstår vad du menar .. 😉
  Jobbigt för din mamma :/ ah precis det är ”laget sverige” .. pyttsan skulle jag vilja säga åt det 🙁 Blir man sjuk så struntar dem i en, tyvärr-men sant.

  Vad duktigt din mamma är!
  Tycker med hon ska starta en blogg, ett bra sätt att synas 😉

  Kram*

  1. Åh förstår det :(. Jag helt sjukt! Man blir faktiskt riktigt provocerad av ”laget Sverige” :[
   Ja hon är verkligen jätteduktig :). Ska försöka få henne att börja 🙂

 4. Härliga och fina presenter du har fått! Vad synd att din mammas jobb gjorde på det viset, det var verkligen inte snällt gjort… Men skönt att hon har börjat pyssla. Det blir så fint! Och en sådan där tavla ”Orsa” har jag också hemma, en jätte stor där det står (Tyresö) på 🙂

  Sv; tackar! 🙂

 5. Åh vad fint allting och vilken fin dag, inte minst!!!

  Men… du fick inga Leksandgrejer? 😉

  SV: Nej, jag har väl nämnt de andra bloggarna någon gång i bloggen tidigare, men annars har jag separerat dem ganska bra. Back in the days skrev jag all hockey i denn vanliga bloggen också, men det var inte så många som läste det, så då startade jag en ren hockeyblogg istället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa