Man kan nog undra så här varför jag knappt bloggat sedan i helgen. Fast egentligen är det inte speciellt konstigt. Jag har nämligen hellre varit med familjen, firat födelsedag och ja idag jobbat. Jag hade jordens huvudvärk idag när jag gick hemåt, sån där sprängande huvudvärk som bara betyder en endaste sak, man kommer ligga däckad när man väl kommer hem, och det gjorde jag.

Jag hade sett på Kopparstaden på Facebook att de delade ut biljetter för bandymatchen på lördag, frågade om Björn ville ha dessa och det ville han. Så beslutade då att jag skulle gå ner på stan och hämta dessa lagom tills han åkte hem från jobbet.

Jag satte mig vid dator och ser att någon skrivit ett PM till mig, visar sig att man fått in min plånbok på deras kontor och att den lämnats på bussen! Den måste med andra ord ramlat ur min väska! Hade sån galen panik alltså, förstod ju att körkortet var kvar men tänkte på allt annat.

Kontakter har jag typ inga, men tänkte busskort, bankkort och sånt där. Sen var det ju det där att jag skulle hämta både biljetterna från Kopparstaden och hade två paket att hämta ut på stan. Men ringde Kopparstaden och fick hämta biljetterna och mötte sedan om Björn på stan vid Fisktorget.

Vid Fisktorget ser jag hur en unge tappar sin ballong så den flyger upp mot himlen, under stod ungen och skrek och gapade! Stackaren, det var nog inte roligt när ballongen sa hej då och flög iväg. Den seglade i alla fall fint upp är i luften från min sida av stan.

Något annat som slog mig var att jag kunde gå med jackan uppknäppt hela vägen ner på stan för det var så varmt. Sån där vårvinterdag! Jag älskade såna dagar som barn, det var då man slängde av sig jackorna till lärarnas stora förtret och man fick höra att man skulle bli förkyld. Det där har jag dock fått veta av läkare i vuxen ålder är ren och skär bullshit, lika lite som man får urinvägsinfektion av att bli kall om underlivet får man förkylningar av att inte ha varma kläder på sig, däremot kan man ju försöka undvika kyla för att slippa frostskador men det är ju en annan femma.

Men nu undrar ni säkert över plånboken? Jag antar att ni funderar hur historien med den saken gick. Vissa hoppas säkert att jag fick tillbaka allt, och några av er sitter väl och håller tummarna blåa att jag förlorade innehållet i plånboken?
Jag åkte till Borlänge med Björn och oro i magen, klev in och frågade efter min plånbok. Öppnade plånboken för att inspektera, i huvudet var plånboken länsad men i verkligheten var hela innehållet kvar! Han på busstationen sa ”KÖP en trisslott, 9-10 fall är plånboken länsad”. Det finns fortfarande människor kvar med hjärtat på rätt ställe, jag till hör den där kvoten som lämnar tillbaka allt, som går till polisen med sakerna eller fram till chauffören på bussen. Jag var så himla glad efteråt och ännu.

Vi åkte sedan tillbaka till Falun igen, hämtade paket och jag fixade sedan middag här hemma. Tycker det sticker lite i halsen så börjar oroa mig för att bli sjuk, inte så roligt direkt. Men nu ska jag strax bädda ner mig i sängen och sova för natten, hoppas ni mår bra allihopa!

30 kommentarer

  1. Blir så glad när jag läser såna historier, tänk att det finns så fina och godhjärtade människor!! =) Skönt för dig att allt fanns kvar 🙂

  2. Alltså tur det finns ärliga människor Ja kan men gott samvete säga att jag är en sån o det låg över 1000 kr i den men åh så glad tanten blev. o ja hade ifall ja tappat min så man ska va ärlig
    hoppas huvudvärken gick bort o du fick en fin kväll kramar

  3. Men vad härligt att du fick tillbaka plånboken hel och med allt innehåll kvar, så kul att höra att det finns hederligt folk fortfarande!☺

  4. Åh, usch, den där kalla känslan när man upptäcker att typ plånbok eller mobil är borta… usch, det är inte kul, men shit vilken tur du ändå hade där!!!

    SV: Det tycker jag verkligen att du ska göra! Den är riktigt bra och Varför gråter inte Emma har jag skrivit upp på min lista över böcker jag ska läsa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa