I måndags var jag inne på Royal design och beställde kopparna ovan. Dels en med min favorit i mumin självaste Stinky. Har sedan tidigare en annan favorit här hemma Lilla My. Det känns nämligen som att jag passar ganska bra in på dessa två karaktärer.

Muminkoppen med Stinky blev ett spontanköp för egentligen skulle jag ha dessa tre koppar med dalkullor på. Det roliga är att den till höger har Orsadräkten på sig, och jag är ju ifrån Orsa. För mig blev det något som jag verkligen ville ha hem hit.

Här ovan ser ni alltså Orsadräkten, samma dräkt som jag burit som barn och som jag så mycket önskar att jag hade storlek för vuxen. Det är ju ett perfekt plagg för skolavslutningar och liknade.

Sen här är alltså alla tre, jag är lite osäker på vilka dräkter det är? Men tror att den i mitten i alla fall är Leksandsdräkten? Men någon som vet vilken den till vänster är?

48 kommentarer

    1. Åh ja eller hur :D. Jag har Sov du lilla videung och några med jordgubbar sedan tidigare, men dessa blev lite extra då jag är från Orsa och den dräkten är med 🙂

  1. Superfina muggar med Elsa Beskow-motiv! Visste inte att det fanns!
    Jätteroligt också att du skulle vilja ha folkdräkt och uppskattar det! I Småland, där jag bor, är tyvärr den traditionen inte alls lika livaktig som jag förstått att den är i Dalarna. Men det är ju så fint!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: