Som den Dalkulla jag är.

I måndags var jag inne på Royal design och beställde kopparna ovan. Dels en med min favorit i mumin självaste Stinky. Har sedan tidigare en annan favorit här hemma Lilla My. Det känns nämligen som att jag passar ganska bra in på dessa två karaktärer.

Muminkoppen med Stinky blev ett spontanköp för egentligen skulle jag ha dessa tre koppar med dalkullor på. Det roliga är att den till höger har Orsadräkten på sig, och jag är ju ifrån Orsa. För mig blev det något som jag verkligen ville ha hem hit.

Här ovan ser ni alltså Orsadräkten, samma dräkt som jag burit som barn och som jag så mycket önskar att jag hade storlek för vuxen. Det är ju ett perfekt plagg för skolavslutningar och liknade.

Sen här är alltså alla tre, jag är lite osäker på vilka dräkter det är? Men tror att den i mitten i alla fall är Leksandsdräkten? Men någon som vet vilken den till vänster är?

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

48 thoughts on “Som den Dalkulla jag är.

  1. Superfina muggar med Elsa Beskow-motiv! Visste inte att det fanns!
    Jätteroligt också att du skulle vilja ha folkdräkt och uppskattar det! I Småland, där jag bor, är tyvärr den traditionen inte alls lika livaktig som jag förstått att den är i Dalarna. Men det är ju så fint!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.