Dark Mode Off / On
Naglar & fransar

Mina nya fina naglar

Jag var som jag skrev tidigare idag och fixade mina naglar igen. Är så himla nöjd! Så himla fin färg och sedan lite ”bling” i allt. Blev perfekt, kändes som det passade till den lilla snön som kom som nu droppat ner likt vårslask på marken.

Det är något med att göra naglarna fina tycker jag, man får liksom en kick av att se lite fin ut. En gång läste jag att många anser att just naglarna signalerar hur man är som människa. Välvårdade naglar ska tydligen vara ett tecken på att man vårdar saker utåt. Fast vet inte om sånt där stämmer, men nog är det rätt spännande?

Brukar ni spana in människors naglar? Eller kollar ni efter något annat på folk? Är det välvårdat hår, smink, snygga fötter ”jag har fotfobi personligen”? Vad tänker ni på när man ser en människa?

Nu blir jag väl anklagad för att vara ytlig för dessa frågor kanske? Fast handen på hjärtat är människor lagda åt att döma ut någon på 30 sekunder, att vi redan bildar oss en uppfattning så snabbt. Här måste jag dock erkänna att jag faktiskt brukar be mig själv att alltid ge folk en chans. Ibland har ju faktiskt 30 sekunder förbannat fel, så även om man tror något på 30 sekunder ska man vara försiktigt att veta något under samma tid tänker jag.

40 Comments

 1. Håller med om att det gör så mycket för måendet att piffa till sig lite och känna sig fin. Tog på lite läppstift och stora örhängen idag och blev direkt mycket gladare. Jag är nog en sådan som reagerar en del på naglar. Får bättre intryck, rent fräschhetsmässigt, av personer med välvårdade naglar. Så dömande egentligen, haha, men hur man vårdar sitt utseende säger ju ändå en del om personer.

 2. Kika gärna in hos mig , skriver om livet mellan Sverige o Spanien , berättar öppet om min förlossningsskada som missades för att det inte ska drabba andra och om min älskade lilla son Milton . Önskar dig en fin dag ! <3

  1. Det hade jag kunnat göra om det inte var så att du inte kunde respektera det jag skrivit här ovan. Jag vill gärna att man läser inlägget och skriver om det, annars känns det ganska tråkigt att få en kommentar som endast ska leda till din blogg.

 3. Du är inte alls ytlig vännen!!
  Så fina naglar=) Jag brukar titta på naglar och tänder. Jag säger inget mer…..
  Man kan ju inte hjälpa hur sina tänder ser ut men om man har hemskt gula… Så finns det hjälp att få. Det finns även tandkräm=)Kram

 4. Men tack så mycket.:) försöker göra så mycket jag kan.? vad fina dom blev. Det är något som jag vill göra innan vi åker till rhodos. 🙂

 5. Tycker inte alls det är ytligt. Man lär ju få piffa till sig ibland och sånt kan ju också göra en hel del för måendet<3 Så känner jag med mina frissabesök 😉
  Så piffa till dig du när du känner för det<3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: