Min morgonrutin.


Jag duschar och sminkar mig direkt efter att klockan ringt. Jag är sån som aldrig ligger kvar utan går upp direkt. Sen står jag i duschen och filosoferar medan vattnet får väcka mig. Det är lite som att låta vattnet väcka mitt liv liksom. Sen sminkar jag mig i lugn och ro, brukar tänka på 5 bra saker med mig, för att inte låta allt negativt ta plats inom mig. 


Det där med att inte låta allt negativt ta plats kan ju låta klyschigt men det behövs för att jag ska må bra. Det är mitt lilla för att börja må bra, ge mig själv positivitet istället för negativitet. Jag har alltid varit min egen största fiende och tänkt på allt dåligt med mig. Nu försöker jag tänka på det fina med mig, för att våga må bra. 


Sen blir det frukost. Jag tar först spirulina, mitt val kvinna, MSM, min antideppmedicin och en allergitablett samt min astmamedicin som allt ligger i sån där dosett. Sen tar jag ferronol för att boosta mitt järnvärdet. Avslutningsvis äter jag fiberhavregrynsgröt med blåbär och mandelmjölk och dricker en kopp med citronvatten. 

Är väl inte så spännande egenligen, men det ger energi i alla fall. Nu sitter jag på bussen mot jobbet och en vad det verkar som kall dag med solen som väcker upp världen. 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

26 thoughts on “Min morgonrutin.

 • 7 mars, 2017 at 07:29
  Permalink

  Härlig start på dagen! Jag älskar att ligga kvar i sängen, men när jag ska jobba brukar jag bara gå upp fast det är jobbigt 🙂
  Carro recently posted..Smokin från FAV

  Reply
  • 7 mars, 2017 at 11:16
   Permalink

   Åh ja det är det :D. Ja alltså är jag ledig ligger jag gärna kvar i sängen. Men ska jag upp så kan jag lika gärna hoppa upp ur sängen :).

   Reply
 • 7 mars, 2017 at 09:17
  Permalink

  Ohh skönt det vore att alltid starta dagen med en dusch, för mig blir det mer så att jag duschar då tösen lagt sig och jag startar egentiden så istället, också skönt

  Reply
  • 7 mars, 2017 at 11:15
   Permalink

   Men det är ju skönt det med :D. Jag har svårt att duscha på kvällen. Men önskar jag kunde det, är ju skönt att lägga sig ren :D. Tror man ska göra som man själv känner sig mest bekväm 😀

   Reply
  • 7 mars, 2017 at 11:14
   Permalink

   Så härligt :D. Jag skulle aldrig ha ro att ligga och veta att man kanske skulle missa bussen eller komma försent till jobbet 😉

   Reply
 • 7 mars, 2017 at 15:25
  Permalink

  Vad roligt att läsa om din morgonrutin! Är också en sådan som går upp direkt när klockan ringer. Och jag tror det är jätteviktigt att peppa sig själv med snälla ord och tankar. Måste själv bli bättre på det.
  Ellen recently posted..Högkänslig eller bara jävligt tjurig?

  Reply
  • 7 mars, 2017 at 20:38
   Permalink

   Åh så roligt att du tycker det :D. Spännande verkar som jag var rätt ensam om att studsa ur sängen :-p. Tur man inte är det då :D. Ja det är viktigt, efteråt blir dagen så mycket finare 🙂

   Reply
 • 7 mars, 2017 at 15:35
  Permalink

  Hehe, väldigt långt ifrån en vanlig morgon här 😉 Jag ligger kvar så länge jag kan, dividerar med mig själv om jag kan ligga kvar 5 min till om jag äter ost/skinka till frukost istället för kokta ägg. Haha! Duschar gör jag alltid på kvällen och max varannan dag och så sminkar jag mig aldrig 😉
  Mamma Malin recently posted..Maxwords – Sjunde mars

  Reply
  • 7 mars, 2017 at 20:26
   Permalink

   Hehe skönt ju att få dra sig, jag kan ju inte det tyvärr när jag ska till jobbet :-p. Jag måste upp liksom ;).

   Reply
  • 7 mars, 2017 at 20:27
   Permalink

   Ja så skönt! Måste duscha annars är jag trött hela dagen haha 😉

   Reply
 • 7 mars, 2017 at 17:54
  Permalink

  Alla behöver rutiner och man ska må bra av det. Det viktigaste målet är frukosten. Jag måste äta en stadig frukost. Ibland blir det gröt men mannagrynsgröt som jag älskar=) Ha det bra vännen!!!Kram
  Biggeros recently posted..Mosaik

  Reply
  • 7 mars, 2017 at 20:30
   Permalink

   Visst är det så :D. Jag tror absolut man behöver stadiga rutiner, det är bra för kropp och själ :D. Mannagrynsgröt älskar jag :D. Kramar!

   Reply
 • 7 mars, 2017 at 18:12
  Permalink

  Önska jag vore så morgonpigg, jag snoozar alltid 🙂 sen smart stt säga fina saker till sig själv, det borde alla göra oftare 🙂

  Kram
  Angelica recently posted..Att fånga kärleken..

  Reply
  • 7 mars, 2017 at 20:24
   Permalink

   Haha jag är nog inte så morgonpigg egentligen, men tror rädslan för att komma försent är större än längtan att ligga kvar i sängen 😉

   Reply
 • 8 mars, 2017 at 09:12
  Permalink

  Kul att läsa om dina morgonbestyr! 🙂
  Hoppas din dag blir bra 🙂

  Sv: Tack så mycket<3
  Annie recently posted..Framsteg …

  Reply
 • 8 mars, 2017 at 09:38
  Permalink

  Låter som en bra start på dagen. Jag går också upp direkt när jag vaknar.

  Reply
  • 9 mars, 2017 at 20:31
   Permalink

   Ja det är en bra sak :D. Det får i alla fall mig att se dagen lite ljusare <3.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: