Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högtider & födelsedagar

Hipp Hipp Hurra för mina syskon idag!

Så fyller de alltså år igen då. Mina syskon, eller i alla fall 2/4 om man säger så.
Först ut var då min bror som idag fyller 28 år. Åtta år efter hans födelsedag, närmare bestämt den 1 april 1997 föddes vår lillasyster Melissa. Idag fyller hon hela stora tjugo år! Förstår egentligen inte hur tiden gått så fort, en del av mig tycker det var alldeles nyss hon föddes.

Samma dag som min bror föddes 1989 lärde jag mig att cykla utan stödhjul, jag var då alltså 5 år. Åtta år senare så föddes min syster genom att jag möttes av ett blodbad i hallen. Sånt ska ingen trettonåring behöva uppleva, och det var verkligen tur att hon och mamma kom fram till sjukhuset i tid så båda överlevde. Melissa var väl en sån som ville till världen med lite dramatik, kejsarsnitt och moderkakan som lossnade. Tänk att det är tjugo år sedan, men att det i minnet är som det hände för bara några sekunder sedan. Jag kan fortfarande se allt som skedde runt mig just då. Är det inte ganska intressant vad minnen gör för oss?
Den här bilden är nog exakt runt 13 år vid det här laget. Melissa kände på min lilla bebiskula och hon var alltså sju små år. Då är man inte speciellt gammal, man är rätt liten men ändå stadig på jorden. Innanför den där lilla bebiskulan låg William. Han fyller tretton år i år. Året tretton, det känns som det sker något i mitt liv när det gått tretton år. Så jag undrar vad för spännande som kommer ske i år?

Stort grattis till mina fina småsyskon! Tänk att den ena blivit 20 och den andra 28, tiden går ibland lite för fort!

16 Comments

  1. Sådan åldersskillnad det är mellan Dig å Dina syskon, är det fler syskon mellan Er eller blev det ett hopp, Ni kanske är halvsyskon?
    Mellan min Elin och hennes storasyster C skiljer det 14 år.

    Jag förstår Du minns Din lillasysters ankomst till världen väldans bra.

    1. Jag är född februari 1984, sen föddes min syster jan 1988, sen kom min bror april 1989, och sedan Melissa 1997. Så Det är nästan fyra år mellan mig och ena syrran, sen fem år mellan mig och brorsan och 13 mellan mig och yngsta. Så hon är en sladdis. Vi har halvsyskon då min/vår pappa dog när jag var nio. Hon har alltså en annan pappa. Sen har jag en storebror på pappas sida som är 9 år äldre än mig :).

    1. Håller med, ser absolut min lillasyster som min syster. Vi har ju vuxit upp tillsammans. Min storebror och jag har dock inte så mycket kontakt så där blir det nog mer att jag känner att vi är syskon men inte lika tajta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa