William är hemma och är sjuk. Tycker synd om honom, stackaren hostar som bara den. Han har ont i halsen också, aldrig kul med sjukdomar i alla fall.

Jag har jobbat idag, och efter jobbet hämtade jag ut ett paket med två stora skålar Mon Amie. Nu har jag alla såna, så ska jag ha mer i den här serien så är det stora tallrikar. Så roligt att ha samlat på sig fint porslin måste jag säga.

Dagen på jobbet var annars lång idag, men tänker att det nu bara återstår två dagar sen är det helg. Var var så uttråkad idag på jobbet så när jag kom hem somnade jag på soffan, sov till nästan 17:00 då jag gick upp. Lagade pannkakor så William kan ha imorgon och värma och sedan tog jag mig en Powerwalk på lite mer än 40 minuter. Så galet skönt, har faktiskt gått promenader varje dag nu sedan i fredags.

Något mer jag ändrat i hälsoväg är att jag numera kan titulera mig som vegetarian. Det är helt enkelt så att jag numera inte längre äter kött. Mjölk från korna dricker jag inte heller, ägg har jag endast i pannkakor då kanske ska berättas.

Jag kände att eftersom min mage inte alls gillar kött var det dags, dessutom tycker jag inte om djurhållningen och masslakt på djur som sker. Jag gillar inte att djur dödas på löpande band och slängs för att vi människor inte äter upp allt kött, jag är miljövän och då går det inte ihop med köttätande.

Nu är klockan strax nio, tycker dagarna går lite väl snabbt ibland. Håller ni med mig?

20 kommentarer

    1. Visst är de fina :D.
      Ja det är nog så, tror många med mig inte gillar djurhållningen och sen det här slängkulturen vi har :(. Jag försöker verkligen försöka att tänka mer på sånt.
      I sommar hoppas jag på att få orken att sälja saker från förrådet också. 🙂

  1. Jag borde också gå ut och gå mer promenader, men tycker inte det är så kul att gå ut och gå själv och så ska jag ju lära mig en slinga också. Klart det går, men jag har inte prioriterat det… :S

    SV: Den är riktigt bra tycker jag! Och nej, då är det inte bara för att jag är leksing 😉

  2. Jag har tänkt tanken men än aldrig kommit till skott 😉
    att äta mer vegetariskt alltså 🙂
    Cs man är vegan och då han är här blir det lite mer grönsaker
    och kanske blir det även ”bättre” mat då C är här än då vi är själva.

    Jag faller ofta för Elins tjat om ”go mat” som strips & tacos.

    Berätta gärna om Du känner något skillnad i Din mage
    efter Du ätit vegetariskt nån vecka.

    1. Det är gott tycker jag :D.

      Jag har endast ätit veg i 3 veckor nu. Min mage mår så mycket bättre :). Är mindre svullen och mår bättre rent allmänt. Det är som magen är lugnare :). Berättar mer efter en månad :D.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Vem är jag.

Min webbplatsadress är: https://www.saramadeleine.se.

Vilka personuppgifter samlar jag in och varför jag samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar jag in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år. Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare. När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort. Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilka jag delar dina data med

Hur länge jag behåller dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att jag behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning. För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar jag även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart skickar jag dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Branschkrav om delgivning av information

Save settings
Cookies settings

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa