Dark Mode Off / On
Hälsa & motion

Powerwalk och sjukt barn.

William är hemma och är sjuk. Tycker synd om honom, stackaren hostar som bara den. Han har ont i halsen också, aldrig kul med sjukdomar i alla fall.

Jag har jobbat idag, och efter jobbet hämtade jag ut ett paket med två stora skålar Mon Amie. Nu har jag alla såna, så ska jag ha mer i den här serien så är det stora tallrikar. Så roligt att ha samlat på sig fint porslin måste jag säga.

Dagen på jobbet var annars lång idag, men tänker att det nu bara återstår två dagar sen är det helg. Var var så uttråkad idag på jobbet så när jag kom hem somnade jag på soffan, sov till nästan 17:00 då jag gick upp. Lagade pannkakor så William kan ha imorgon och värma och sedan tog jag mig en Powerwalk på lite mer än 40 minuter. Så galet skönt, har faktiskt gått promenader varje dag nu sedan i fredags.

Något mer jag ändrat i hälsoväg är att jag numera kan titulera mig som vegetarian. Det är helt enkelt så att jag numera inte längre äter kött. Mjölk från korna dricker jag inte heller, ägg har jag endast i pannkakor då kanske ska berättas.

Jag kände att eftersom min mage inte alls gillar kött var det dags, dessutom tycker jag inte om djurhållningen och masslakt på djur som sker. Jag gillar inte att djur dödas på löpande band och slängs för att vi människor inte äter upp allt kött, jag är miljövän och då går det inte ihop med köttätande.

Nu är klockan strax nio, tycker dagarna går lite väl snabbt ibland. Håller ni med mig?

20 Comments

  1. Visst är de fina :D.
   Ja det är nog så, tror många med mig inte gillar djurhållningen och sen det här slängkulturen vi har :(. Jag försöker verkligen försöka att tänka mer på sånt.
   I sommar hoppas jag på att få orken att sälja saker från förrådet också. 🙂

 1. Ja dagarna går så fort 😉
  Jag har sån energi med mycket så dagarna bara rinner iväg känns det som 😉

 2. Jag borde också gå ut och gå mer promenader, men tycker inte det är så kul att gå ut och gå själv och så ska jag ju lära mig en slinga också. Klart det går, men jag har inte prioriterat det… :S

  SV: Den är riktigt bra tycker jag! Och nej, då är det inte bara för att jag är leksing 😉

 3. Jag har tänkt tanken men än aldrig kommit till skott 😉
  att äta mer vegetariskt alltså 🙂
  Cs man är vegan och då han är här blir det lite mer grönsaker
  och kanske blir det även ”bättre” mat då C är här än då vi är själva.

  Jag faller ofta för Elins tjat om ”go mat” som strips & tacos.

  Berätta gärna om Du känner något skillnad i Din mage
  efter Du ätit vegetariskt nån vecka.

  1. Det är gott tycker jag :D.

   Jag har endast ätit veg i 3 veckor nu. Min mage mår så mycket bättre :). Är mindre svullen och mår bättre rent allmänt. Det är som magen är lugnare :). Berättar mer efter en månad :D.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: