Dark Mode Off / On
Fika & måltider

Dagens vegetariska och tröttisdag.

Idag efter jobbet slocknade jag bokstavligen på soffan. Sov i två långa timmar och är rejält trött nu med. Kan bero på att jag inte hann med att äta frukost i morse, verkligen dumt men nu har jag fixat någon RAW variant av gröt som jag ska äta imorgon så då borde jag inte bli speciellt stressad.

Jag lagade en rätt idag med sötpotatis och vanlig potatis som jag skivade för att stoppa in i ugnen med salt och peppar, till det stekte jag halloumi och även korv till karlarna i hemmet. Jag äter ju inte kött längre men allt annat åt jag, till det gjorde jag en sallad med olika salladssorter, rädisor, körsbärstomater, gurka och mozarella. Det blev helt galet gott! William gjorde en gräddfilssås till maten så det blev perfekt, så drack jag vatten till allt.

Efter middagen har vi bara tagit det lugnt och nu är det hela tio minuter kvar tills jag ska lägga mig. Några bloggar har jag inte hunnit läsa idag, men vissa dagar får man bara prioritera annat. Istället får ni ett liten inlägg från en trött madam. Visst är min snäcka och citrusträdet fina tillsammans?

Related Tags:

26 Comments

 1. Jag gillar potatis/rotfrukter i ugn, men det blir ändå inte speciellt ofta.

  Sötpotatis är en ny favorit.

  Hur går det nu, känns det okey nu när Du jobbar fler %, orkar Du leva?

  Frukost är viktigt, om Du inte hinner äta något tillagat så försök med en frukt eller liknande.

  1. Visst är det gott :D. Åh samma här började äta sötpotatis i höstas faktiskt :D. Gillar verkligen smaken :). Jag tänkte försöka skriva ett inlägg om den saken i helgen :). Orkar leva, det känns bra :). Men skriver om saken i helgen så får du veta mera :).

   Jag har blivit så mycket bättre på frukost numera än någonsin. Det var första gången sedan jag började jobba igen som jag inte hann äta frukost idag. Annars har jag skippat i många år, inte bara för att jag inte hunnit utan för att jag mått så illa på morgonen tidigare. Började göra raw-havregrynsgröt igår och det var jättegott så gjorde samma idag så nu kan jag äta det :D.

 2. Det låter smarrigt =) Jag är själv ett stort fan av hallomi, även om jag inte är vegetarian. Det mesta vegetariska är smarrigt, men sötpotatis är en favorit.

  Tack för läsningen

 3. Vad är det för raw-gröt du ska testa? Lät spännande. Och maten lät väldigt god! Älskar halloumi, grillade det häromdagen.
  sv: Åh fy, har missat att du också haft problem med blindtarmen. Hoppas vi båda slipper det mer i framtiden. Kram!

  1. Kan lägga ut receptet på den :). Det var jättegott faktiskt och mättande så gjorde den idag igen 😀 . Åh ja visst är det gott, jag gillar verkligen Halloumi jag med :D. En stor favorit 🙂

 4. Dy är inte ensam om att vaa trött… Hela den här veckan har jag varit väldigt trött. La mig redan kl. 8 i söndags kväll när vi kom hem från Stockholm, slocknade direkt och sov till 2 på natten. Då vaknade jag och kunde inte somna om förrän 8 på morgonen. Sedan sov jag till 11:30, var vaken i typ tre timmar, la mig igen, sov två timmar till och somnade för natten runt 22:30. Så det blev inte mycket ”dag” alls av måndagen och idag är jag också skittrött…

  SV: Det är det verkligen! Jag fascineras av sådant. Att en hel stad bara försvinner sådär. Frågan är ju bara om det verkligen har hänt eller inte, men anmärkningsvärt är det i vilket fall!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: