Dagens vegetariska och tröttisdag.

Idag efter jobbet slocknade jag bokstavligen på soffan. Sov i två långa timmar och är rejält trött nu med. Kan bero på att jag inte hann med att äta frukost i morse, verkligen dumt men nu har jag fixat någon RAW variant av gröt som jag ska äta imorgon så då borde jag inte bli speciellt stressad.

Jag lagade en rätt idag med sötpotatis och vanlig potatis som jag skivade för att stoppa in i ugnen med salt och peppar, till det stekte jag halloumi och även korv till karlarna i hemmet. Jag äter ju inte kött längre men allt annat åt jag, till det gjorde jag en sallad med olika salladssorter, rädisor, körsbärstomater, gurka och mozarella. Det blev helt galet gott! William gjorde en gräddfilssås till maten så det blev perfekt, så drack jag vatten till allt.

Efter middagen har vi bara tagit det lugnt och nu är det hela tio minuter kvar tills jag ska lägga mig. Några bloggar har jag inte hunnit läsa idag, men vissa dagar får man bara prioritera annat. Istället får ni ett liten inlägg från en trött madam. Visst är min snäcka och citrusträdet fina tillsammans?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

26 thoughts on “Dagens vegetariska och tröttisdag.

 • 10 maj, 2017 at 08:02
  Permalink

  Jag gillar potatis/rotfrukter i ugn, men det blir ändå inte speciellt ofta.

  Sötpotatis är en ny favorit.

  Hur går det nu, känns det okey nu när Du jobbar fler %, orkar Du leva?

  Frukost är viktigt, om Du inte hinner äta något tillagat så försök med en frukt eller liknande.
  åsa i åsele recently posted..Norrland – fredags bilder

  Reply
  • 10 maj, 2017 at 21:54
   Permalink

   Visst är det gott :D. Åh samma här började äta sötpotatis i höstas faktiskt :D. Gillar verkligen smaken :). Jag tänkte försöka skriva ett inlägg om den saken i helgen :). Orkar leva, det känns bra :). Men skriver om saken i helgen så får du veta mera :).

   Jag har blivit så mycket bättre på frukost numera än någonsin. Det var första gången sedan jag började jobba igen som jag inte hann äta frukost idag. Annars har jag skippat i många år, inte bara för att jag inte hunnit utan för att jag mått så illa på morgonen tidigare. Började göra raw-havregrynsgröt igår och det var jättegott så gjorde samma idag så nu kan jag äta det :D.

   Reply
 • 10 maj, 2017 at 09:07
  Permalink

  Det låter smarrigt =) Jag är själv ett stort fan av hallomi, även om jag inte är vegetarian. Det mesta vegetariska är smarrigt, men sötpotatis är en favorit.

  Tack för läsningen

  Reply
 • 10 maj, 2017 at 10:58
  Permalink

  Ibland är det sådana dagar 🙂 Superfint tillsammans faktiskt!
  Josse recently posted..170510.

  Reply
  • 10 maj, 2017 at 21:47
   Permalink

   Visst är det så :). Våra kroppar är ju våra motorer :). viktiga att ta hand om 🙂

   Reply
 • 10 maj, 2017 at 12:04
  Permalink

  Vad är det för raw-gröt du ska testa? Lät spännande. Och maten lät väldigt god! Älskar halloumi, grillade det häromdagen.
  sv: Åh fy, har missat att du också haft problem med blindtarmen. Hoppas vi båda slipper det mer i framtiden. Kram!
  Ellen recently posted..Sakta läker både blindtarm och själ

  Reply
  • 10 maj, 2017 at 21:47
   Permalink

   Kan lägga ut receptet på den :). Det var jättegott faktiskt och mättande så gjorde den idag igen 😀 . Åh ja visst är det gott, jag gillar verkligen Halloumi jag med :D. En stor favorit 🙂

   Reply
 • 10 maj, 2017 at 15:17
  Permalink

  Dy är inte ensam om att vaa trött… Hela den här veckan har jag varit väldigt trött. La mig redan kl. 8 i söndags kväll när vi kom hem från Stockholm, slocknade direkt och sov till 2 på natten. Då vaknade jag och kunde inte somna om förrän 8 på morgonen. Sedan sov jag till 11:30, var vaken i typ tre timmar, la mig igen, sov två timmar till och somnade för natten runt 22:30. Så det blev inte mycket “dag” alls av måndagen och idag är jag också skittrött…

  SV: Det är det verkligen! Jag fascineras av sådant. Att en hel stad bara försvinner sådär. Frågan är ju bara om det verkligen har hänt eller inte, men anmärkningsvärt är det i vilket fall!
  Johan recently posted..SM i goalball 2017

  Reply
 • 10 maj, 2017 at 18:34
  Permalink

  Idag har jag också haft en tröttisdag. Så seg och osugen på allt, haha!

  Reply
  • 10 maj, 2017 at 21:40
   Permalink

   Åh såna dagar är inte så roliga :/. Tur att det är nära helgen nu :). Då kanske man får lite tid att vila upp sig 🙂

   Reply
 • 10 maj, 2017 at 21:00
  Permalink

  vegetariskt är gott att äta ibland 🙂

  Reply
  • 10 maj, 2017 at 21:38
   Permalink

   Älskar vegetariskt :D. Fast så är jag vegetarian också 😉

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: