Dark Mode Off / On
Sjukdomar

Skapat ett sparande och livet.

Min lilla-stora älskade unge. 

Jag skulle vilja blogga så mycket mera, jag skulle vilja hinna med att svara på era fina kommentarer och läsa bloggar. Men just nu är det som att mitt liv går lite på högvarv. Inte så jag mår dåligt på något vis utan det händer helt enkelt något hela tiden just nu. Jag ser faktiskt framemot lite helg och ledighet så jag får ladda batterierna, kanske dricka lite kaffe och bara ta det lugnt.

På fredag ska jag GE BLOD igen, jag brukar inte må så bra efter det. Jag brukar få blodtrycksfall och förra gången höll jag på att svimma tre gånger. Björn brukar säga att jag inte borde ge blod. Men för mig är det värt det där måendet, jag mår bra av att veta att mitt blod ges till någon som behöver det. Det är en sån fin gärning tycker jag. En medmänsklig sak som får mig att må bra.

Idag efter jobbet åkte jag förresten till Dalarnas försäkringsbolag för att skapa mig ett sparande idag. Vuxenpoäng! Hon på banken sa att hon förstod att jag inte lyckats ha ett sparande innan eftersom min jag inte haft en budget för den saken. Hon var nog imponerad att jag ens fått livet att gå runt. På ett vis måste jag nog ändå säga att det varit en fördel att först få barn och sen få allt det där man ”borde” ha innan. Jag har nämligen redan från början fått lära mig att hushålla med lite ekonomi men som ändå gjort att jag haft så pass mycket pengar att jag klarat mig.

Williams första år i livet levde vi ju på CSN och hans barnbidrag, sedan något extra jobb då och då. Jag har aldrig klagat på pengarna för jag har ju haft inkomster och utgifter så vi klarat oss. Att då gå över på deltid var inget problem jag fick ju mer pengar än innan, även om det nog ändå legat under vad andra har. Nu är dock ekonomin så pass stabil att jag ansåg att det faktiskt är dags för ett sparande. Det känns bra, alltså jag har aldrig känt att jag varit fattig och jag har inga skulder.

Jag säger inte att jag är rik för det är jag inte. Eller vad räknas som rik? Men jag har så jag klarar mig och lite för nöjen. Pengar har egentligen aldrig varit viktigt för mig. Kärlek och hälsa är viktigast, och att ha så pass mycket pengar att man fortfarande kan leva ett liv man vill. Det låter väl konstigt i denna materiella värld. Men sådan är jag.

19 Comments

 1. Pengar ÄR viktiga, helt enkelt därför att hela vårt samhälle är uppbyggt på ekonomi.

  Jag är nöjd så länge vi har pengar så vi har råd att bo, äta och leva… vi klarar oss.

  1. Jag har aldrig känt den saken :). Men har heller aldrig stressats över pengar :). Alltså jag har ju alltid haft så jag klarat mig och kunnat göra det jag vill. Jag har i den bemärkelsen allt jag vill ha. Fast man är ju olika :).
   Har alltid haft mat på bordet, kläder och saker jag tyckt om :).

 2. Bra jobbat med ett sparande!! Det är alltid bra med en buffert, oavsätt om man är intesserad av pengar eller inte. Man vet ju aldrig hur de hade varit om man fått barn tidigt eller sent vilka livsöden som kommit i ens liv annars. Vet en som hånade mig att jag fick barn sent och hon tidigt med att hon minsann skulle få vara del av sina barns liv längre än vad jag skulle få vara. Vad ska man svara på de? En tanke är ju att man aldrig vet vad livet har att komma med, en vardag kan förändras på ett ögonblick. Så visst pengar är inte allt, verkligen inte. Hemma hos mig finns inga dyra attiraljer eller saker, och det materiella lockar inte. Har inga fräsiga märkeskläder eller så heller.

  1. Men fy gör ont i mig av att läsa hur du blivit behandlad! Sen vadå leva längre med sina barn? Det där avskyr jag som argument! Man vet aldrig när man ska dö, tänker på min pappa som dog i en bilolycka vid 39, det är ingen ålder att dö. Jag var nio, min äldre bror 17, mina syskon 4 och 5 år. Men ingen räknade ju direkt med att han skulle dö för det. Livet har ju inga garantier personer som säger så där kan dö imorgon och den som fick barn ”sent” kanske lever tills 100 och får många år med sina barn. Usch jag mår så dåligt av sånt där blir rent av arg ?.

   Jag är glad och tacksam för varje dag jag får leva. Men jag tar inte mitt liv för givet och har aldrig gjort. Håller med dig :). Det känns bra med sparandet, kommer bli bra med detta tänker jag ?. För mig är tiden inne nu.

 3. Så tänker jag med,så länge man mår bra o har mat o sånt till barnen så är jag nöjd.
  Sen är det bara roligt när det räcker att köpa lite annat med ?
  Visst hade pengar gjort en lycklig att köpa massa saker men vad är saker när man inte har hälsan eller barn tex.
  Jag har ju massa barn o är dom friska och lyckliga o får det dom behöver så mår jag bra.
  Vi har heller inget dyrt nytt hus eller finaste möblerna men kärlek finns massor?

  1. Visst är det så :D. Man blir ju inte lyckligare av pengar. Underlättar absolut i vardagen men så länge man har så man klarar sig är det ju bra :D.

 4. ja du pengar.. känns som det är det Stora här hemma just nu fick inget direkt alls utav försäkringskassa det är det värsta med sjukpänning o va sjuk . alla sjukbesök o så får du inga pengar man orkar ju inte va sjuk liksom suck

 5. Klokt skrivet tycker jag 🙂

  Och bra gjort av dig att plugga när sonen var så liten Och få allt att gå runt! 🙂

 6. Skulle också vilja ge blod, men min mamma har tyckt att jag ska vänta lite eftersom jag haft så rikliga menstruationer osv och vad hon tror är dåliga järnvärden. En dålig ursäkt att inte göra det dock. Får försöka komma till skott med det snart!
  sv: Kul, följer dig också nu 🙂

  1. De kollar alltid ens järndepåer så har man får låga får man inte ge. Så gå dit och kolla, tycker de att du har för lågt klassar det senare istället :).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: