Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Kokpunkten i Västerås – Actionbad.

Så tänkte berätta om vårat besök på Kokpunkten idag i Västerås. Det här var en jättespännande upplevelse. Ni ser byggnaden på bilden tänk er då att hela dennas insida är ett badhus, det var verkligen allt där. Vi köpte familjekort eftersom vi var två vuxna och två tonåringar. Det gick på 620 kronor sammanlagt och jag beställde via webben.

Utsikt från insidan av Kokpunkten. Väl inne vid entrén så får man band, dessa band har du på dig under hela besöket och det är även genom detta band du öppnar skåp, handlar mat och dryck. Det finns tre olika ställen att handla mat på därinne.

Känslan inne på Kokpunkten är som att vara på ett disko fyllt med vatten. Det spelar musik och är discolampor där hela besöket. Man fick välja tider och vi valde 9:00-14:00, men sen fanns det även tider för 15:00-19:00 om jag inte minns fel. Eftersom vi inte bor i Västerås var det för oss bäst med morgontiden.

Jag skulle personligen vilja påstå att detta är för äldre skolbarn och tonåringar, samt vuxna. Absolut att yngre kan vara där men det är inte som med ”vanliga” badhus utan jag upplevde att man byggt detta i första hand för barn och ungdomar som kan simma och är ganska självständiga.

Något som Kokpunkten gjort unikt tycker jag är att de uppmanar sina besökare att fotografera och filma inne i actionbadet, det tyckte jag var riktigt kul faktiskt. I en värld där det blir mer och mer fotoförbud går alltså kokpunkten mot strömmen och uppmuntrar sina besökare. Det tyckte jag som gärna vill föreviga minnen jättepositivt inställd.

Jag hoppas så att vi åker dit i framtiden igen så jag också kan få bada och testa på. Förutom badet så finns en jättestor relaxavdelning som vi inte var på men kikade in på lite snabbt. Jag kanske ska tillägga också att på kokpunkten spelas det filmer på stora skärmar. Jättekul ide, och jag såg att på relaxavdelningen serveras det öl och det finns även film där.

Längst upp så finns denna utomhuspool som du ser rakt ut på Mälaren när du befinner dig i. Verkligen hur häftigt som helst, det är även där på sidan som relaxavdelningen är.

Jag tror inte att jag inte behöver säga mer om besöket, vi är helnöjda. Även om jag inte badade är jag imponerad av detta, verkligen ett koncept utöver det vanliga.

32 Comments

  1. Va roligt! När vi var i Västerås nu på semestern så hörde vi talas om att Kokpunkten fanns men vi åkte inte dit. Så det var spännande att läsa ditt inlägg om det. Nu har jag lite mer koll på vad som finns där:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: