Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Vill du vara logisk, köp ekologiskt.

Jag föredrar ekologiska produkter över allt annat. I mitt liv går ett miljötänk, och jag väljer alltid det som är bäst för kroppen, djuren och naturen i alla fall där det är gångbart. Jag lever i Sverige som är ett högt konsumerat land men jag försöker ändå att bidra till mitt. Jag tror att ekologisk hudvård är betydligt bättre än hudvård med onaturliga kemikalier till exempel. Att skriva om ekologiskt känns naturligt för mig. Weleda är ett sådant märke som jag gärna köper när det finns möjlighet att göra det. Jag har en hel del produkter från just Weleda och visst är det lite dyrare men samtidigt så är det ju bättre ämnen än i mycket annat.

Jag vill även förtydliga att detta är skrivet ihop med ett hudvårdsföretag men att jag har utformat absolut allting helt själv i inlägget. Det är alltså endast mina egna tankar och åsikter i texten.

En annan sak som är viktigt för mig är att produkter inte är djurtestade. Dock kan jag väl ärligt säga att det är svårt att hålla koll på vilka som är djurtestade och inte. Det är nästintill alltid så att jag blir förvånad och inser att, vad? Är det märket också testat på djur. Sånt tycker jag är hemskt! Bara tanken på att en liten kanin fått mascara i ögonen, eller en apa fått testa smink för att jag ska få det i mitt ansikte eller i håret, det känns verkligen inte okej. Kanske är det så när man är djurvän och naturvän? För mig känns det i alla fall viktigt att saker är så naturliga det bara går.

2 Comments

  1. Håller med dig – föredrar ekologiskt också och skulle absolut inte vilja köpa något som är testat på stackars oskyldiga djur! Kram <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: