Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Specialpedagogprogrammet

Scandic hotell i Västerås.

Jag valde Scandic hotell då jag är medlem där sedan tidigare och således samlat ihop lite poäng på Scandic. Har inte så höga krav egentligen, man ska ju bara sova där så det kändes bra. Var dock en bra bit från Mälardalens högskola, så började med att gå men gav sedan upp och åka buss sista biten. Fick i alla fall ihop en del steg och det är ju ett bra sätt att skingra tankarna efter en dag på Högskolan. Jag gillar ju i regel att promenera så det var skönt.

Rummet var väl egentligen i behov av en upprustning kan man tycka. Nu tog jag billigast möjliga men kollat på recensioner och läst att uppfattning överlag är att det är ganska slitet, såg något om renovering men det verkar hållit på i några år. Men entrén var trevlig och jättefin, samt att personalen var gulliga med.

Hade i alla fall två små fåtöljer i rummet, men jag gick och la mig ganska tidigt och sen pratade jag med Lisa till nio ungefär, somnade och vaknade vid 6:00. Inte så konstigt att man var trött när man gick upp vid 4:00 igår, sen så mycket information under dagen. Hade dessutom träffat Sarah så det var jättekul verkligen, vi har pratat genom internet i flera år. Hon är verkligen hur gullig som helst, jätteglad och social.

Utbildning känns helt rätt, det är precis sånt här jag vill arbeta med. Jag känner mig nog klar som klasslärare märker jag mer och mer. Inte så att jag inte tycker om mitt jobb, men klassläraryrket är inte helt något för mig. Man är ju olika, för vissa är klassläraryrket det som är det roligaste inom yrket. Men jag känner mig klar med den saken, det betyder inte att jag inte gör mitt yttersta på jobbet, men det betyder att jag helt enkelt inte längre känner att det är klasslärare som är vad just jag vill arbeta som. Det känns fult att skriva så, att man inte vill arbeta och ha övergripande ansvar och hålla i utvecklingssamtal, sätta betyg och fixa med nationella proven. Att undervisa inför en stor klass och att arbeta i den stora gruppen.

Men det är så min känsla är, och det finns ju en anledning till att man väljer att utbilda sig vidare, det gör mig inte till en sämre människa utan till någon som har tillräckligt med inblick i mig själv för att veta vad jag vill med mitt liv, och jag vill arbeta med dem elever som behöver utvecklas framåt men behöver lite mera stöttning på vägen.

Men till något helt annat. Hotellfrukost, hur gott är det inte? Lite äggröra, lite choklad för kaffet var slut just när jag skulle hämta, en bulle och yoghurt. Man får chansen att ladda upp kroppen med energi för resten av dagen. Kommer vara hemma vid 21:00 ikväll, jag trodde att vi skulle vara här till 17:00 som det stod på första schemat jag fick men vi slutar 15:30, var dessutom något med biblioteket så vet inte ens om det känns speciellt aktuellt för mig eftersom jag ändå inte bor här i stan så något biblioteket kommer jag inte använda mig av.

Funderar på att kolla in Västerås under några timmar istället. Man kan ju kika på stan, ta någon promenad och då kanske tiden går lite fortare. Det är ju faktiskt ganska skönt att komma hem ikväll. Mysa ner mig i soffan en sväng, packa upp alla kläder och sådant och umgås med William. Imorgon kväll kommer Björn hem från Kina, snacka om att en vecka går fort!

 

12 Comments

    1. För mig är det inte så viktigt när jag åker på en resa enbart för studier som nu :). Är ju endast där för att jobba/studera liksom. Skulle känts annorlunda om det var en ren semesterresa 🙂

  1. Så är det nästan alltid tycker jag, receptionen på hotellet är alltid superfin och fräsch men skenet bedrar.. 🙂

    Kul att utbildningen känns rätt! 😀

  2. Älskar hotellfrulle (oftast 😉 haha) det är så viktigt att det finns lite gott att välja mellan tycker jag 🙂 Och åh så roligt att det känns rätt med utbildningen! Hur lång är den? Och kommer du jobba under tiden? =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.