Dark Mode Off / On
Reklam

Den livsviktiga luften.

Inlägget är sponsrat.

För er som inte vet det sedan tidigare har jag en svår form av astma. Det här gör att jag dagligen medicinerar mig för att må bra och för att fungera i samhället. För ett år sedan fick jag prova en ny medicin som är både långtidsverkande och korttidsverkande i ett, och det är först nu som jag kan röra mig utan att få anfall. Att var astmatiker betyder att jag inte kan vistas i miljöer där det är damm eller torr och fuktig luft. Som lärare har det här ibland varit ett problem eftersom luften påverkar mina lungor så till den grad att jag mått dåligt.

Att ha astma och även allergi som jag, är det bra att ha luftkonditionering/AC eftersom det förbättrar luften. Jag märker direkt när ett rum har bra luft när jag stiger in där, att vara i källare eller på en vind påverkar mig oerhört mycket eftersom det där både är damm, fukt och kan även förekomma mögel. Allt detta påverkar mig eftersom jag som astmatiker får en känsla av att allt flyttar ner i mina lungor. Att jag dessutom är allergiker gör även en hel del det också.

Här i lägenheten där jag bor är det väl lite sisådär med luften, jag hade mer än gärna velat ha bättre inomhusluft som renade och fick mig att må ännu bättre, men jag bor i ett rökfritt hus och bara det är fantastiskt eftersom även rökning påverkar mina lungor. Jag minns när jag började gå på krogen som artonåring och det fortfarande var helt okej att röka inomhus, hur mina lungor mådde då. Det var hemskt, idag känns det så långsökt att det en gång i tiden var helt okej att röka på krogen och helt utan luftkonditionering dessutom. Det är ändå tur att tiderna förändras, främst för oss lungsjuka.

Inlägget är sponsrat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: