Dark Mode Off / On
Ett dalaliv Fika & måltider

Närproducerad och ekologisk mjölk i glasflaska.

William har praktik den här veckan i Skedvi. Så han köpte med sig mjölk därifrån i glasflaska, mjölken kommer direkt från ekologiska kor där i Skedvi och där William jobbar finns det alltså en maskin där kunden kan fylla en flaska med mjölk. Det är ju lite dyrare först eftersom man köper flaskan och mjölken men sen efteråt så fyller man alltså på med ny mjölk.

Som den miljövän jag är önskar jag att det alltid var så här. Att det inte var pappersförpackningar som dominerade i våran värld utan glas som förr. Pratade med min mormor om saken igår och hon sa ”precis som vi hade förr” ja, tänkte jag. Som ni hade det när världen inte slösade på sina resurser hela tiden bara för att man kan. Tiden innan plastpåsar och pappersförpackningar. Maten var bättre på den tiden också, inte massa halvfabrikat utan riktig mat. Tänk om vi kunde vara mer som dem.

12 Comments

  1. det känns ju lite lyxigare att ha mjölk i glasflaska 🙂 visst handlade du av mig i cafeterian på lasarettet idag? vågade inte fråga om det var du ifall du inte kände igen mig. haha 😛

  2. Vilken fin idé med glasflaska att återanvända och köpa ekologisk mjölk i. tänk om fler kunde anamma den idén runt om i landet! 🙂

  3. Vet att det finns ställen här uppe Norrland där man kan köpa mjölk i glasflaska men tyvärr icke häromkring, tror det är närmare Umeå, typ stadsnära.
    Vad har William funderat på när det gäller gymnasium, tänker på hans val av praktikplats.

    1. Åh förstår :). Jag önskar att det kunde bli mer utbrett med saken :).
      Han funderar nog mycket fram och tillbaka, tror han valde detta då hans gammelfarmor på Björns sida bor därifrån. Han klasskompis har också anknytningar dit så tror valet blev det mest därför :).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: