Dark Mode Off / On
Reklam

Hälsokost – Vitamin D3.

I samarbete med Svenskhälsokost.se

Det är ingen hemlighet att jag älskar hälsokost. Jag har en vilja att testa det mesta inom hälsokost och för jag chansen gör jag det utan att blinka. Just idag började jag testa KELP som är JOD som bidrar till normal produktion av Sköldkörtels hormoner. Just när det kommer till sköldkörteln är jag fortfarande osäker på hur min är. I somras så såg man ju att en av värdena var för låga för att sen höjt sig igen, så jag vet inte om jag verkligen ligger på en normal nivå eller inte. Men eftersom läkarna inte tycks vilja ta mer sköldkörtelprov på mig får jag väl förlika mig med att nivåerna ska vara normala.

Men tillbaka till ämnet hälsokost. Jag har ju lite olika jag testat som spirulina eller MSM, varav båda är något jag varit riktigt nöjd med. Något jag skulle vilja testa men inte gjort ännu är Eteriska oljor som verkar vara perfekt för mig som älskar massage och härliga dofter. Jag tror nämligen på att massage är bland det bästa man kan ge kroppen, och sedan är det ju en stor fördel när något släpper lös med vårt kärlekshormon oxytocin i kroppen. Jag som doula har ju så klart lite extra känsla för just oxytocinets krafter och anser nog att vi alla borde ta vara på detta hormon. Vid massage, beröring, kyssar och sex utlöser vi det här må bra hormonet vilket faktiskt förhöjer mycket för oss. Ni kanske tänkt på det någon gång när ni varit nere och fått en kram, hur något sker inombords och fyller på kroppen? Det är vårt underbara kärlekshormon, det tycker jag vi borde bli bättre på att använda oss av.

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är mina egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: