Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Medverkan i media

Februari, en planerad månad som börjar med radiointervju.

Godmorgon på er! Då var det 1 februari 2018 då. Den här månaden är verkligen full av inplanerade aktiviteter. Har en känsla av att när mars börjar har jag inte förstått att februari ens varit här.

Denna februari kommer att börja med att jag idag någon gång mellan 7:45-8:15 ska bli intervjuad i SR Radio Dalarna gällande barns sorgearbete. Jag vet inte om ni har koll på detta men jag skrev mitt examensarbete inom just detta ämne. Pappa dog när jag var nio, och sorgen och arbetet gällande den har varit otroligt svårt att bära. Som barn förväntas man vara glad, och gå vidare. Kanske inte just i hemmet men överallt annars.

Jag kollade upp så mycket forskning i detta och allt tyder på att vi vet alldeles för lite om barns sorgearbete samt lägger ner för lite tid på det. Baren förväntas prestera på förskola och skolan samt gå vidare. Men barn sörjer inte som vuxna. Sorgen bubblar upp till ytan när som helst. Sådana gånger måste man finnas där för barnen vilket inte speciellt många förstår.

Hur som helst, ni för höra mer senare idag. Bara att klicka in på radio Dalarna och lyssna.

Vad händer annars? Idag ska jag jobba som vanligt. Åka hem och städa, packa och börja förbereda mig inför morgondagens Stockholmsresa. Det ska bli så trevligt detta, vill bara att min ångest ska hållas i styr.

Ni kanske undrar vad mer som kommer ske i februari? Så jag gör en liten lista här nedan.

  1. 1/2 radiointervju med Sveriges Radio Dalarna.
  2. 2/2 Mama Mia the party på Tyroll i Stockholm. Samt hotellövernattning.
  3. 5/2 William har utvecklingssamtal.
  4. 6/2 Nationella prov i svensk åk 6.
  5. 8/2 Nationella prov i svenska åk 6.
  6. 11/2 Jag fyller 34! Har bjudit hit lite människor på kalas då.
  7. 15/2 Åker till Västerås på studier igen.
  8. 16/2 Studierna i Västerås är slut på denna månad. Hemuppgifter som ska göras.
  9. 26/2 Sportlovet börjar.

Som ni ser kommer jag inte ha några problem att fylla dagarna denna februarimånad 2018.

Har ni något planerat inför februari?

2 Comments

  1. Det är så härligt att få höra ditt engagemang i barns hälsa! Det ger mig så mycket mer att fundera på. Jag har alltid förespråkat att mer pengar och resurser ska läggas på våra barn så att problem och missförhållanden kan hanteras i tid. Jag tror att det sparar samhället pengar i det långa loppet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa