Mina styrkor och svagheter.

Mina styrkor och svagheter, jag vet att det borde stå tvärtom. Mina svagheter och styrkor eftersom svagheterna är mer de som jag definierar mig själv med. Varför är det så? Varför är det alltid lättare att se sina svagheter än sina styrkor? Vad är det som får oss att sätta våra svagheter framför styrkor, små barn ser sina styrkor och aldrig svagheter. Varför blir vi lärda att se våra svagheter först?

Nu när jag ska börja min KBT, inser jag åter att jag bör ta tag i det här med att sluta se mina svagheter i första hand. Att ge dem mitt allt istället för att ge utrymme för mina svagheter. Jag vet att min största svaghet är att släppa människor in på livet, att öppna mig så andra får flytta in. Samtidigt är det en styrka för jag har sluppit bli besviken på människor genom att inte släppa in dem i mitt liv. På så vis har jag inte behövt känna mig berövad på min tillit.

Jag är vänlig, skulle vilja påstå att jag rent av är ganska kärleksfull mot andra. Jag bryr mig om personer och tänker till kring varje liten sak jag gör. Därav blir jag väldigt upprörd och ledsen när människor misstror mig. Jag bär alltid tanken att på varje plats gör människor sitt bästa utifrån sina förutsättningar. Men jag har lärt mig att andra inte är sådana utan istället känner misstro och väljer att inte lita på att alla gör sitt yttersta varje dag. Jag tror ingen människa gör saker för att sabotera för någon annan, eller har en baktanke med saker de gör. Istället förutsätter jag att varje människa faktiskt tänk igenom sina beslut och fattat dessa utifrån flera olika aspekter. Man kan inte göra alla glada jämt, det är omöjligt. Det här är nog både svaghet och styrka, att jag faktiskt blir ledsen när människor misstror mig. Samtidigt som styrkan är att jag alltid själv tänker att alla gör sitt bästa.

Svagheter och styrkor, de går så lätt hand i hand. I vår ska jag jobba på att bringa fram mina styrkor.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Mina styrkor och svagheter.

 • 2 mars, 2018 at 19:52
  Permalink

  Så viktigt att kunna se sina styrkor istället för sina svagheter ❤️

  Reply
 • 2 mars, 2018 at 20:46
  Permalink

  Intressant läsning! Hoppas du får en fin helg fina du 🙂

  Reply
 • 2 mars, 2018 at 23:37
  Permalink

  Det är sjukt att man lättare ser sina svagheter istället för styrkor…
  Jag tror faktiskt att det finns människor som medvetet vill förstöra för andra människor och som har baktankar. Sen kan det ju finnas anledningar till varför de agerar som de gör, exempelvis psykisk ohälsa eller ett rop på hjälp

  Reply
  • 2 mars, 2018 at 23:48
   Permalink

   Visst är det så :/. Jo så är det också, men jag menar människor som inte mår dåligt som gör så där också. Som förutsätter att människor inte gör det dem ska bara för att de är misstänksamma.

   Reply
 • 3 mars, 2018 at 13:19
  Permalink

  Härlig läsning, du har så många intressanta inlägg:)

  Reply
 • 3 mars, 2018 at 18:17
  Permalink

  Bara att bli medveten om att man lägger för mycket tid på sina svagheter och att vilja ändra på det är ett stort steg framåt. Lycka till!

  Reply
  • 3 mars, 2018 at 20:15
   Permalink

   Är nog alltid medveten om mina svagheter däremot behöver jag mer känsla på att se mina styrkor 🙂

   Reply
 • 3 mars, 2018 at 21:41
  Permalink

  Så fint inlägg! <3 Håller med om att det är både lite läskigt och synd att vi hellre framhäver våra svagheter än styrkor!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: