Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord. Högkänslighet

Jag känner våren, jag känner lyckan.

Bilden ovan är prick två år gammal. Vi tog den när vi åkte ut till Sundborn för att kolla på Carl Larsson-gården, det var stängt men vi ville se något annat en stund. Det blommande där då, jag undrar om det blommar i år också?

Våren är här, det töar och bildas vårfloder på olika platser i stan. Jag tittade ut från min fönster i och såg mer gräs än snö. För några dagar sedan såg jag mer snö än gräs. Våren, den bringar liv och glädje. Det finns något bakom det där med att våren bildar kärlek. Jag förstår varför djur får ungar till våren, och varför människor börjar att gå hand i hand. Tänk att vi varje år får se hur livet knoppas och blommar ut. Att vår natur går från ett landskap så snövitt till grönklätt i färger av växtlighet.

Ljuva vår som jag älskar dig. Trots att du ger mig både mer astma och allergi, så öppnar du hjärtat åt mig. Ger mig kärlek och livslust, solen är lika magisk som den är värmande. Livet börjar igen med våren! Tack livet för att jag får uppleva detta varje år, det är magiskt!

38 Comments

 1. Håller med! Äntligen är våren på g, livet känns lättare och ljusare. Älskar när träden knoppas, tussilagon kommer fram och fåglarna drillar i träden ?

  Svar: Ja men prova! Den första jag läste, Askungar, var superbra! Detta är uppföljaren och den verkar minst lika bra ?

 2. Tycker det gått så galet snabbt här uppe, vi har haft över 1,5 meter snö men nu är det barmark på sina ställen och kanske 50 centimeter kvar på gårdarna!! 1 meter som försvunnit på två-tre veckor!

 3. Våren är nog den bästa årstiden. Det blir ljusare, blommorna börjar blomma, träden slår ut och fåglarna kvittrar. Allt vaknar till liv igen och det är alldeles underbart 🙂

 4. usch för migrän ja hatar har ju oxå nu men är för allt runt om . hoppas din blivit bättre
  va fint det är där verkligen
  ha en fin torsdag kram

 5. Ja nu börjar det ljusna 🙂 det känns som vi går mot en vår… detta trots meterhögt snödjup 😉 jag kan fortfarande icke se ut genom fönstret i tvättstugan 😉
  Carl Larsson gården vill jag gärna besöka, tack för tipset 🙂

  1. Ja verkligen :D. Så var det här för bara en vecka sedan har försvunnit snabbt efter det :).
   Åh förstår det, skulle vilja gå in så hoppas på att det blir något år framöver här 🙂

 6. Längtar såå tills snön smält här!! eller iaf till liiite varmare så jag kan sola på studsmattan då skiter ja i om de är snö runt om ahhahah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa