Saker jag gör för att varva ner.

Inlägget är i samarbete med MB PECO MEDIJA.

Jag läste nyligen en artikel på mama.nu med rubriken ”Mammor stressar sig sjuka – livspusslet knäcker oss”. Där visade det sig att stress, sömnlöshet, utmattning samt depression är mycket vanligt bland svenska kvinnor. Av allt att döma har 62 procent av mammorna som svarat på mamas genomförda läsarundersökning varit deprimerade eller nedstämda de senaste fem åren. 34 procent har sökt hjälpt för stress och nedstämdhet och 20 procent sjukskrivit sig av ovanstående anledning.

Läsningen kändes såklart väldigt dyster och jag känner till en viss del igen mig. Som ensamstående och ambitiös yrkesarbetande mamma och kvinna, kämpar jag, precis som alla andra, med att få ihop vardagen och minska stressen. Oftast tycker jag att jag får ihop det rätt så bra. Jag är dock den första att erkänna att även jag har mina toppar och dalar. Ibland känner jag mig även nedslagen av kraven på jobbet, full tvättkorg och räkningar som måste betalas.

Jag tycker dock att jag med åldern blivit bättre på att hantera stressen och hittat bra verktyg i vardagen för att varva ner. De dagar som jag upplever som tyngre brukar jag ta ett varmt bad och bädda ner mig i soffan för ett seriemaraton på Netflix. Ofta ställer jag in ”tråkiga” saker som matlagning och andra hushållsbestyr just denna dag och unnar mig istället att beställa hem något gott till mig och sonen. När det dåliga samvetet och alla ”borden” kryper på brukar jag slå undan negativa tankar med att jag faktiskt investerar i mig själv och mitt välmående genom att ta det lugnt. Något annat jag brukar göra för att slappna av och öva på att vara i nuet är otroligt nog att spela spel eller casino online från min favoritfåtölj hemma.

Trots att jag är långt ifrån en Storspelare har jag märkt att det strategiska tänket och lekfullheten hjälper mig att tänka på annat och vila hjärnan en stund. Avslutningsvis brukar en rask skogspromenad vara ovärderlig för mig när det kör ihop sig i både huvudet och kalendern. Klyschigt nog får jag ofta perspektiv på mitt liv och hur obetydliga de flesta av mina problem i grund och botten är när jag vandrar bland stenar, träd och kottar och andas in frisk luft.

Hur gör du för att varva ner? Kommentera gärna!


Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

15 thoughts on “Saker jag gör för att varva ner.

 1. Jag stressar väldigt lätt, och tyvärr väldigt ofta 👎 Men brukar avsätta en halvtimme varje dag att bara sitta ner och göra ingenting, slå på ett avsnitt av en serie eller liknande. Tänker mig att det är bättre än inget för att hinna varva ner och samla tankarna 🙂

 2. Känner igen mig så mycket i det du skriver. Stressen är fruktansvärd verkligen! En fråga: inne på One.com när man ska köpa domän ska man välja “bara hosting”, “WordPress” eller bara “domän”?
  Sandra recently posted..Mitt-natten-inlägg

   1. Okej 🙂 Väljer man då hemsida och sen bara pekar den mot WordPress? Förstår inte riktigt då varför det finns paket på WordPress om man inte ens behöver använda dom egentligen?

 3. Ja, det är viktigt att lära känna sig själv och ta ned stressen i största möjliga mån. Även om man inte är en mamma har man oerhört stressig miljö ständigt och hoppas att det blir en förändring på det en vacker dag! 🙂

 4. Så hemskt att den viktigaste personen mår sämst men inte alltid visar det.
  Jag varvar ned med mycket gym, promenader och yoga/avslappning på kvällarna 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: