Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig

En elektrisk braskamin i ett kyligt hyreshus ägt av Kopparstaden.

Förut kunde jag känna att jag trivdes med att bo hos Kopparstaden. Jag tog dem i försvar när folk pratade ner företaget och lände att så farliga är de inte. Men under de senaste två åren har något hänt. I somras när de inte tog värmen på allvar, eller när jag kontaktade dem nyligen på grund av cykelstölderna i vårat cykelförråd kände jag att botten snart var nådd. Idag nåddes botten totalt, min lägenhet är ett köldhål. Jag har varje vinter försökt att få gehör på mina 19,5 utan att något sker.

Så idag kom de hit och betedde sig som rediga jävla as. Jag kände att det här kommer jag absolut att berätta vidare om. Det här bolaget har kommit in i ett sjunkande skepp och deras dåliga rykte som vände ett tag är uppenbart på väg neråt igen. När jag förklarar att jag felanmält under flera år och dessutom fått veta att ”de inte kan göra något” så säger de ”det låter inte som något vi skulle sagt”. Så då sa jag ”Okej men får väl köpa mig fler element då”, då säger idioten ”Nej, sånt vill vi inte att ni hyresgäster gör”. Men det gjorde jag ändå efteråt, åkte upp till Rusta och köpte en elektrisk braskamin samt ett stationärt element som jag nu placerat i lägenheten.

Så idag är jag fattigare i plånboken och rikare i värme.

38 Comments

 1. Fy fan vad arg jag blir när jag läser detta.. Om de inte kan hjälpa till och höja värmen till högre än 19.5 grader så måste det ju faktiskt vara okej att köpa egna element… Grrrr….

 2. Jag har för mig att det finns en lag som säger att temperaturen i en lägenhet ska ligga på mellan 20 till 23 grader.Tycker absolut att du gör helt rätt med att gå ut med hur du har blivit behandlad av hyresvärden.När jag bodde i min första lägenhet så var den för kall och jag fick billigare hyra.Tycker du borde kolla upp vad lagen säger uppe hos er som har kallare än vi.

 3. Min mamma har haft väldiga problem med sin hyresvärd också pga värmen. Inte klokt att de kan vara så snåla! De har varit där och kollat några gånger men säger alltid att ”så ska det vara”. Suck. Så mycket dyrare kan det ju inte bli, iaf inte jämfört med vad mycket nöjdare hyresgästerna skulle vara. Grr.

 4. Ingår elen i värmen?
  Om man måste köpa in dyra element som drar el blir ju dyrare det med.
  Men brasan var väldigt fin dock ?

 5. Men alltså sånt här gör mig så arg, så sjukt dåligt! Vårt hyresbolag är likadant, våra dörrar och fönster är inte isolerade så det blåser igenom lägenheten och är iskallt… Hela lägenheten är sliten också men de vägrar renovering! De ska som tur är sälja bolaget snart så vi får ny hyresvärd så jag hoppas på att de ska bli bättre. Är du med i hyresgästföreningen? Dom borde kunna hjälpa till med sånt 🙂

  1. Mig med, man blir verkligen så less. Usch antar att ni också bor hos en kommunal känns som det är dem som beter sig så där :[. Är medlem, har tänkt kontakta dem 🙂

 6. Men fy vilken ansvarslös hyresvärd! Det vete sjutton om jag inte hade letat efter nån annanstans att bo. Men det är ju inte direkt gott om bostäder. Kan du inte dra av kostnaden för element och kamin på hyran?

 7. Nej vad tråkigt att det är så där :(( Snålt att de inte gör så mycket åt kritiken och så tråkigt att du ska behöva köpa till en massa för att slippa frysa 🙁

 8. Många som bor i hyreshus verkar ha samma lika problem, helt galet… Ni betalar ju hyra och om folk trivs i sina lägenheter blir de kvar vilket gynnar hyresvärden.
  Min 87åriga faster har haft ett rent helvete i sommar då hon haft upp mot +40 grader varmt inomhus dag som natt.
  Nu när kylan kom smygande så är temperaturen nere på +18, hon hade gärna haft lite av värmen sen i somras kvar 😉
  Att inte ta inbrott/stölder på allvar verkar konstigt, hyresvärden kanske ger William en ny cykel 😉

 9. Fy, det är ju hemskt att frysa i sin egen lägenhet. Ännu värre när hyresvärden inte känner någon som helst ansvar. Hopas det löser sig snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: