Inlägget är i samarbete med Coolstuff.se

Det råder en hel del delade meningar om Halloween, vissa känner att det är en helg som absolut borde förbjudas medan andra totalt köpt konceptet. Fler och fler nöjesfält och parker ordnar numera dagar där du kan få möta parken i spöklikhet, och städer ordnar med spökvandring.

Även om halloween inte är lika stort över hela landet och vissa ännu känner sig negativa mot halloween måste väl nog ändå medge att dagen är här för att stanna.

Jag och William har tidigare år firar halloween tillsammans med våra grannar. Då har vi fixat med lite saker och de med något annat. Sedan har vi haft en kul spökkväll tillsammans. I år ska William iväg med några vänner och ska då klä ut sig, när jag såg denna zombiedräkt slog det mig att det nog är precis något som passat min son om han varit lite yngre. Den är väldigt häftigt och eftersom barn och ungdomar gillar att se läskiga ut och samtidigt häftiga tror jag denna kan bli en stor hit för de barn som tänkt vara en zombie under halloween.

Godis hör också halloween till det vet de flesta. Så vad passar då inte bättre för barn än att ta en kittel och gå och säga “Bus eller godis” till människor. Här i huset har jag alltid tyckt att det varit så gulligt när någon knackat på så man fått ge lite godis till barnen, jag brukar även se till att köpa hem en hel del så vi har hemma eftersom godiset oftast är mycket billigare till halloween.

Visste ni förresten att halloween alltid firas den 31 oktober, aldrig före och aldrig efter. Halloween och svenska Alla helgonsdag är två skilda dagar och oerhört viktigt att respektera. För vad säger att en tradition behöver putta ut en annan? Vi har ju världen chans att med båda dagarna få fina högtider tillsammans och ha det trevligt ihop med på skilda sätt.

2 kommentarer

  1. Håller med dig, båda dagar kan vi vara måna om. Ser inget fel i att folk hittar på lite saker när det nu ändå är en helg, det är ändå mörkt och kallt och då kan vi passa på och ha lite skoj i stället ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: