Har varit på mitt sista kurstillfälle för Amningskurs för blivande föräldrar det har verkligen varit givande att gå på detta. Verkligen så fin kurs och jag är glad över att vara en del av Amningshjälpen som håller i denna. Det ska även bli roligt att själv hålla i kursen snart för blivande föräldrar.

På jobbet idag har jag haft pedagogik eftermiddag med handlingsplaner, innan det var det bara en vanlig arbetsdag.

Har även hämtat Björn på tågstationen. Nu är han i Falun och Sverige igen efter en vecka i Kina. Helt galet hur snabbt tiden går ibland måste jag säga.

Vad har du gjort idag?

28 kommentarer

 1. Gud vad bra att dom kan erbjuda en sån kurs för nya föräldrar. Då de inte fanns för verken 2 år sen eller 4 år sen här i Göteborg. Och att vara ny ammare är en konst i sig

  1. Ja verkligen det är jättebra :D. Amningshjälpen erbjuder den på några platser men det är inte alla som har bidrag så den ges som här i Dalarna just nu. Det handlar om ifall Landstingen är villiga att gå med och finansiera 🙂

 2. Hurra! Ska bli så kul sen att höra om din första kurs. 🙂
  Har inte hunnit göra så mycket än idag, igår kom min mamma förbi däremot så vi var ute en sväng med lillen.

 3. Jag är ledig nu några dagar så jag ska bara vara hemma och ta det lugnt, plocka undan lite, ha ett telefonmöte vid lunch så en bra dag hemma kommer det bli 🙂

 4. Måste vara jätteviktigt att kunna få hjälp med amningen då det inte fungerar. Har själv inte kunnat amma då det absolut inte har fungerat.

 5. Finns amningshjälp överallt ? tänker om det är mest över nätet , som jag uppfattat det som eller det finns amningshjälp ute i olika städer? 😀 Det hade varit något jag hade kunnat tänka mig, men hur går man tillväga? 😀

 6. Det låter rätt spännande med amningskurs. Vad för typ av saker är det man får lära sig på en sådan? Det hade varit intressant att läsa mer om det 🙂
  Mvh/ej gravid och inga barn men ändå intresserad haha

  1. Det har verkligen varit det :). Nästa gång ska jag hålla i den tillsammans med mentor och sedan efter 4 gånger är jag utbildad kursledare :).
   Amningskurserna utbildar i amningstekniker och förbereder blivande föräldrar kring hur amningen funkar :). De amningshjälpen håller i hålls av Hjälpmammor och är därmed arbete som hålls av kursledare som är hjälpmammor
   i grunden :). Det är en hel del kring barnets tag och sedan får man diskutera mycket :). Om det blir barn för dig och din partner i framtiden kan jag varmt rekommendera dig att söka upp om amningshjälpen ger dessa kurser i din kommun, det är väl värt det :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa