Träffa psykologen på nätet.

Inlägget är i samarbete med Mindler.

Jag är öppen med att jag går hos psykolog. Under mitt liv har jag behövt tala med psykologer för att må bra. Eftersom jag har PTSD så finns det tillfällen när jag helt enkelt måste få olika hjälp för att må bra. För mig är det naturligt att skriva om det ämnet och även vägleda andra att söka hjälp för sin psykiska ohälsa.

Visste du att man kan gå en KBT behandling på nätet? Mindler erbjuder en tjänst där du enkelt via Mindlers app direkt får kontakt med en psykolog, ni träffas via videosamtal och det är inga väntetider. Det kostar 100 kronor och frikort gäller för behandlingen, detta då tjänsten är kopplad till Landstinget.

Fördelen med Mindlers app är att du inte behöver någon remis, psykologerna är utbildade i KBT-behandling så du får såldes professionell hjälp. Jag har själv haft perioder när ett besök utanför lägenheten känts som något betungande och jobbigt. Med en sån här app slipper man mötet med någon, men får samtidigt den hjälp man behöver. Du ska inte behöva må dåligt och inte bli hjälpt på grund av att du har sådan ångest att du inte orkar lämna ditt hem. Här känns det som att samhället med hjälp av våra smartphones nu verkligen kan få hjälp tidigare och enklare.

Att söka sig till en psykolog ska aldrig vara skamfyllt eller förlegat med olika processer för att klara det. Det ska vara smidigt och enkelt så att man får hjälp och redskap att en dag bli frisk från sitt mående. Det är spännande att synen på vår inre hälsa är att det är något man ska kunna bli frisk ifrån genom att bestämma sig för det, medan ett brutet ben självklart ska ha behandling och få läka i sin takt? Varför är det själsliga svårare att låta sig ta tid än det kroppsliga?

Jag anser att alla som behöver KBT-behandling borde söka sig till Mindler och få den hjälp ni förtjänar. Ingen ska behöva må dåligt och inte få en behandling.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

52 thoughts on “Träffa psykologen på nätet.

 • 2 januari, 2019 at 15:00
  Permalink

  Jätte bra tips! Jag skulle också egentligen behöva gå till en psykolog för min ångest. Känns som om den tar i överhand allt oftare nu och det skulle vara skönt att antingen bli av med det eller kunna hantera det bättre. Detta är ett oerhört bra tips!

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:27
   Permalink

   Visst är det :). Tycker absolut du ska söka en sådan här sak är lättare för man slipper gå och möta någon 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 17:05
  Permalink

  Ah, tack för tipset! Tror verkligen att jag skulle behöva lite KBT! Om inte annat för att hantera min stress som jag ofta skapar för mig själv.
  Btw, vännen med revbenen har fått lite starka värktabletter… men det blir nog en tuff hemresa för dem imorgon..
  Trevlig kväll!
  Popprinsessan recently posted..Gott nytt år!

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 18:27
   Permalink

   Åh förstår precis, jag har gått på KBT av den orsaken kan än idag säga att det var väldigt bra att göra :). Kan rekommendera den saken :).

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 18:24
  Permalink

  Det är ju en fantastisk tjänst som lär hjälpa många. Själv kan jag inte använda den pga att jag får ångest av videosamtal och telefonsamtal. Kan dock tänka mig att många kan bli hjälpta på detta vis ❤?
  Sandra recently posted..Frågor och svar, hur tänker jag?

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:26
   Permalink

   Visst är det :). Tycker verkligen om att få tipsa om sådant här :).

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 18:27
  Permalink

  Men wow, så bra! Det här har jag aldrig hört talas om tidigare. Det är ju fantastiskt om hjälpen kan finnas så lättillgängligt. Håller verkligen med dig om att det inte ska vara svårt eller skamfullt att få hjälp.
  Anna recently posted..Januaris habit tracker och bucket list

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:28
   Permalink

   Eller hur :D. Kände direkt att ett sådant här samarbete är otroligt viktigt att få tipsa om :).

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 18:48
  Permalink

  Bra att du bryter tystnaden och uppmuntrar medmänniskor till att ta emot professionell hjälp.

  Svar: Tack för kommentaren! Testar du att göra raw aprikosbollar får du gärna återkomma med ett utlåtande! 🙂

  God fortsättning.
  Kram
  Jasmine recently posted..Sötaste julgranskulorna

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:43
   Permalink

   Absolut tycker det är jätteviktigt att vi börjar prata om detta 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 19:07
  Permalink

  Smart tjänst! Är bra att underlätta behandling av psyket så vi slutar stigmatisera det!

  Reply
 • 2 januari, 2019 at 19:08
  Permalink

  Gäller att hitta någon som man klickar med. Har sökt hjälp så mycket, men aldrig hittat någon som har gett mig något……

  Reply
 • 2 januari, 2019 at 19:22
  Permalink

  RIKTIGT bra att sånt här finns! Är i stort behov av det själv men vägen till vård känns väldans lång. Detta är ju kanonbra att kunna söka hjälp när man vill och behöver. Ska se om jag kan testa detta, börjar bli redigt tungt med ångesten nu.
  Frugan E recently posted..Om man vill vara lite snålis i januari

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:41
   Permalink

   Eller hur :). Tycker det jag med :). Tycker absolut du ska söka till detta 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 19:50
  Permalink

  Tror det är bra att vara öppen med dessa ämnen dels för sig själv men även för sin omgivning så de kan få ökad förståelse. Smart att man kan göra det hemifrån
  Hanna recently posted..Kvällens middag omelett

  Reply
 • 2 januari, 2019 at 19:53
  Permalink

  Så himla viktigt att ta upp, och du är så himla modig som gör det. Jag som aldrig riktigt lidit utav psykisk ohälsa hade ju aldrig kunna skrivit ett ärligt inlägg om ämnet. Vad är en KBT behandling? Kram fina du<3

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:32
   Permalink

   Ja eller hur :). Åh tack för att du säger så :). KBT är kognitiv beteendebehandling, man får redskap till att ta sig igenom till exempel ångest med det 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 20:10
  Permalink

  Gud så bra att det finns. Tänk så många som mår psykiskt dåligt som inte får hjälp direkt när dom behöver. Detta kan säkert vara bra för väldigt många. Vad bra att du lyfter detta fina du KRAM
  Fnulan recently posted..Saker jag ångrar med nyår

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:24
   Permalink

   Visst är det, det blir så lättare för vissa att söka hjälp via en app 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 20:20
  Permalink

  Jag brukar också vara öppen med att jag går till psykolog, varför är det ok att prata om att man går till gynekologen men inte psykologen? Bra med en sån onlinetjänst, jag letade efter en svensk psykolog att “gå till” över nätet men hittade ingen bra tyvärr 🙁 ska kolla in det du skriver om!
  olga recently posted..Fader Frost och hans whereabouts

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:23
   Permalink

   Så fint att du också är det :). Det är verkligen okej att prata om saken :). Ja kolla in detta tror absolut du har att vinna på den saken 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 21:17
  Permalink

  Jag har haft telemöten med de psykologer som jag haft tidigare men inte med min nya men vi har bara träffats en gång. Det är ju super bra att man kan ringa och prata med psykolog. Vet även att man kan prata med typ kvinnofridlinje där man också möter samtalsterapeut.
  Kamilla recently posted..Seriemaraton med god fika.

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 21:50
   Permalink

   Verkligen jättebra :). Det känns som detta är framtiden också 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 21:52
  Permalink

  Det kanske man ska pröva. Skulle aldrig ta mig tid att gå till någon eftersom jag skulle känna mig stressad med tid, ja vet att det är dumt men så känner jag. Detta skulle kunna vara ett alternativ.
  My wonderful loves recently posted..Året 2018

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 22:16
   Permalink

   Ja det tycker jag absolut du borde göra :). Det är vad jag tror framtidens hjälp 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 22:32
  Permalink

  Jag hade ingen aning om att man kunde gå KBT behandling på nätet. Det är ju hur bra som helt! 😀 Hoppas att det hjälper dig och att det går dig att må bättre 🙂 // Petra Elisabeth
  Petra Elisabeth recently posted..365 dagar: 2

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 23:04
   Permalink

   Åh det tycker jag absolut du ska berätta för din brukare, tror detta kan bli jättebra hjälp 🙂

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 22:49
  Permalink

  Jag skulle vilja besöka en psykolog faktiskt. Ett bra sätt att kunna lära känna sig själv och förstå sig själv bättre. Sen vill jag bli av med min flygrädsla också, men vet dock inte om psykolog kommer hjälpa :)<3

  Reply
 • 2 januari, 2019 at 23:36
  Permalink

  Tack för tipset fina du! Jag ska verkligen kolla upp det och ha det i bakhuvudet, håller med dig att det är både synd och tråkigt att det skamfyllt att söka hjälp för det psykiska än för något fysiskt. Så ska det inte va 🙂

  Reply
  • 2 januari, 2019 at 23:42
   Permalink

   Åh så kul att du ska det :). Visst är det märkligt ?. Båda är ju något som är lika mycket sjukdom ❤️

   Reply
 • 2 januari, 2019 at 23:57
  Permalink

  Åh, att det är noll köer och så billigt är ju suveränt! Jag har ju ett stort behov av att träffa en ny psykolog sedan jag blev ivägskickad från min på VC så detta kanske vore någonting. Dock har jag svårt för att prata i telefon så är osäker på om jag skulle känna mig bekväm nog för att ha psykologsamtal via videosamtal. Tycker dock att det är SUPER att sådana här tjänster har kommit. Psykvården behöver bli mer tillgänglig på alla sätt som går!

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:09
   Permalink

   Just ja det minns jag att jag läste, tycker det är helt sjukt att de släpper någon som mår dåligt. Detta kanske kan vara något för dig?

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 01:07
  Permalink

  Detta var något helt nytt för mig hade faktiskt ingen anning om denna appen.Så bra att den finns så man kan få hjälp när man mår så dåligt och inte vill lämna sängen.Tror att många som inte mår så bra skulle behöva få veta om att det går att få hjälp genom nätet.Bra att du delar med dig av detta till andra som inte mår bra.

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:10
   Permalink

   Ja eller hur :). Tror det är många som faktiskt vågar till detta 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 10:33
  Permalink

  Den här tjänsten tycker jag känns som en jättebra grej. Hur många med psykisk ohälsa sitter inte hemma liksom, oförmögna att ta sig till de platser där de kan få hjälp?
  Sara recently posted..Psst4

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:13
   Permalink

   Visst är den, tror det kan vara en räddning för många 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 11:51
  Permalink

  kanske jag borde testa nått liknande. Skulle säkert behöva prata men någon (är en sådan som trycker undan allt) men de gånger jag testat har de alltid slutat med att jag analyserar terapeuten i stället skrattar

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: