Nyårsafton 2018.

Jag åkte hem till Williams farfar där jag firade nyårsafton tillsammans med, Björn, Williams faster Emma och hennes pojkvän Alex, samt Williams farfar. Det bjöds på förrätt, varmrätt, efterrätt samt lite vickning. Jag glömde ta kort på maten för vi hade det så trevligt, men ni får bilder på den fina dukningen.

Vi spelade först brädspelet När då då, och sedan Ticket to ride. Jag älskar att spela just brädspel, tycker det är mysigt och det blir en del skratt och tankeverksamhet under tiden när man spelar.

Jag lyckades få med efterrätten på bild. Det var choklad, någon slags pannacotta om jag förstod det rätt samt en boll med pistage och choklad blandad. Jättegott var det, eller ja allt vi åt under kvällen var jättegott. Maten blir extra god på just nyårsafton tycker jag.

Så blev det visst tolvslaget och det bjöds på champagne. Jag tyckte det var hur gott som helst. Jag tyckte nog egentligen all alkohol var hur god som helst under kvällen, för dagen efter på nyårsdagen mådde jag verkligen jätteilla. Förstod varför jag dricker så oerhört sällan.

En liten raket fick jag med på bild, det smällde förvånansvärt lite i Falun detta nyår. Men vad jag läst mig till tycks det varit så lite överallt. Det tycker jag är bra, så många negativa konsekvenser som kommer tack vare raketer, så som rädda djur, barn och människor. Dessutom skräpar det ner vår natur, för allt som kommer upp måste någon gång komma ner.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

82 thoughts on “Nyårsafton 2018.

 • 3 januari, 2019 at 00:11
  Permalink

  Vilket mysigt nyår ni verkar haft! Förstår helt vad du menar med alkoholen.. Själv dricker jag ca 2 glas vin om året nu för tiden men hatar hur man mår dagen efter, så håller mig till de två glasen?
  Här smälldes det ganska lagom ändå också. Blev ganska paff när vi såg grannarna skjuta som aldrig förr, men helt utan ljud! Såna raketer kan jag absolut gå med på att man får skjuta med!?
  TwinMom.se recently posted..Nytt recept!

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:10
   Permalink

   Det hade vi verkligen :). Ja men gud det är verkligen så där jag mår helt galet dåligt när jag dricker så undviker det verkligen hehe. Åh så bra med ljudlösa :D, tycker alla borde vara det 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 07:25
  Permalink

  Men åh! Låter så fantastiskt!! Önskar dig (igen) ett helt otroligt 2019 <33

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 07:38
  Permalink

  Låter som att ni hade det super mysigt ? Brädspeö är så himla underskattat, vi spelade vid jul, så kul!

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 08:45
  Permalink

  Kul art få läsa om din nyårsafton. Visst är det roligt att spela spel. Gör det alldeles för sällan vilket är så konstigt med tanke på hur roligt det är. Jag dricker också sällan alkohol. För det mesta så kör jag och då blir det naturligt att inte dricka. Ibland är det gott att ta sig en cider till maten. 🙂

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:19
   Permalink

   Det är samma här, jag spelar det för sällan tycker ju det är kul. Jag brukar nästan alltid vara chaufför men var lite kul nu att inte vara det kände jag 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 08:54
  Permalink

  Låter ju verkligen som ett himla mysigt nyårsfirande! 🙂
  Håller med om maten, allt man äter & dricker under nyår känns sådär extra lyxig och god, märkligt egentligen då man kan äta/dricka det närsomhelst.
  Sofia Werlin – mammaliv & hälsoliv recently posted..Äntligen onsdag igen!

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:18
   Permalink

   Det hade jag verkligen :D. Visst är det så :), så fint på något vis :D.

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 09:14
  Permalink

  Låter som om du hade en jätte trevlig nyårsafton och efterrätten såg hur smarrig ut som helst! ?

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 09:40
  Permalink

  Vilken mysig nyårsafton att bara få umgås tillsammans! Och det med brädspel som är himla härligt. Jag älskar det också av anledningarna du skriver. Alltid kul också att se vem som är en dålig förlorare. 😉
  Vi hade inte så mycket smällare här heller vilket jag tyckte var skönt. Hörde knappt något under dagen heller vilket annars är rätt poppis.

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:17
   Permalink

   Ja det var verkligen det :). Håller med dig, så galet kul med dåliga förlorare som sedan ska försöka förhandla om att de inte förlorat 😉

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 09:46
  Permalink

  Såg väldigt trevligt ut ? brädspelet verkade också kul, när dåd då ska ja kolla upp. Vi älskar att spela spel i familjen speciellt vid högtidsfiranden men det gjorde vi inte den här nyårskvällen tyvärr ha en fin dag ??
  Björn aldenfalk recently posted..Tillbaka på arbetet idag

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:17
   Permalink

   Ja det var verkligen det :). Visst är det roligt med brädspel? Det blir en sådan gemenskap 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 09:49
  Permalink

  Åhh låter som du hade det riktigt bra, det smällde väldigt lite här också iår vilket jag tycker är skönt ❤️

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:13
   Permalink

   Det hade vi verkligen :). Skönt att det var lika hos er 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 10:01
  Permalink

  Trevlig nyår ni hade 🙂 Är väldigt måttlig med alkohol men champagne kan jag inte tacka nej till hur gärna jag än försöker 🙂 så gott.

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 10:48
  Permalink

  Jättefina bilder, låter som en fantastisk nyårsafton 🙂

  Hoppas ditt 2019 börjar på bästa sättet 🙂
  Tina recently posted..Summering av 2018 Del 1;

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 10:59
  Permalink

  Vilken mysig nyår du fick! Även här var det mycket lugnare med raketerna. Jag är framförallt tacksam för att före- och eftersmällandet har minskat drastiskt. En av våra hundar är livrädd och just de där oväntade smällarna ställer till ganska mycket problem annars. Just vid 12-slaget kan man ju göra det bästa av situationen, men är man ute tre dagar senare och det smäller vid 16-tiden är det värre för honom.
  Anna recently posted..Fem fakta om mig

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:15
   Permalink

   Det fick jag absolut :). Kändes jättebra. Tycker det är så roligt att läsa att så många märkt av att det varit mindre smällare :). Åh fy stackars hunden 🙁

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 12:17
  Permalink

  Så fint firande!! Det är riktigt kul att spela brädspel! Synd att det var så länge sedan jag gjorde det.
  Junitjej recently posted..En snyfthistoria

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 20:12
   Permalink

   Ja jättefint :). Tror det är ganska vanligt att det är så, man glömmer bort brädspelen 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 12:18
  Permalink

  Låter som ett perfekt nyårsfirande med bra sällskap och god mat. Sällskapsspel är så roligt, jag längtar till Loui blir stor nog för att börja spela spelen som man ska göra. Dom spelen som ni spelade känner jag inte igen
  Jennysvardag recently posted..När jobbiga dagar blir bra dagar

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:59
   Permalink

   Ja det var verkligen det :), åh förstår det :D. Den grejen tycker jag är så roligt med lite större barn 😀

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 12:32
  Permalink

  Gillar också att spela sällskapsspel och blir glad varje gång vi faktiskt få till det. När då då är riktigt kul, inte så läskigt att spela med människor som man inte känner så bra, som andra “kunskapsspel” kan vara. Ticket to ride har jag aldrig testat men hört talas om flera gånger så jag skulle gärna vilja testa.
  Just nu på skidsemestern spelar vi mycket Fia – vilket jag egentligen aldrig har gjort tidigare! Förvånansvärt kul! Och funkar för hela familjen.
  Popprinsessan recently posted..Skotertur med sol

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:57
   Permalink

   Visst är det roligt :D. Åh tycker du ska testa det det är riktigt kul faktiskt :).

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 12:58
  Permalink

  Vad glad jag blir när du fokuserade på sällskapet och inte dina foto. Helt rätt prioritering.
  Jag drack typ två glas vin men jag kände mig helt slagen i två dagar. Dricka är inte min grej längre. Jag hoppar det gärna.
  KRAM
  Fnulan recently posted..Är jag i en process?

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:58
   Permalink

   Ja det var ändå det som var roligast någonstans :D. Åh fy :(. Jag vet hur det är jag blir mer eller mindre alltid dålig, räcker med ett glas 😮

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 13:26
  Permalink

  Vilken mysig nyårsafton du verkar ha haft! ?vi firade genom at först äta lunch ute och sen var vi hemma på kvällen och myste med god mat och Bingolotto ?
  Emelie recently posted..Efterlängtat paket

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:58
   Permalink

   Det hade jag verkligen :). Låter jättemysigt för er med 😀

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 13:27
  Permalink

  Jag tycker precis som du, raketer är bara onödig nedskräpning och onödigt trauma för djur. Vi spelade också en del brädspel och kortspel på nyår, riktigt kul faktiskt. Så sällan man gör det också 🙂

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:55
   Permalink

   Ja fy det är hemskt att man utsätter natur och djur för saken. Åh så roligt för er med, det är jättekul inte sant? 🙂

   Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:34
   Permalink

   Det hade vi verkligen :D. Visst är Ticket to Ride rikgit roligt :D.

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 14:01
  Permalink

  Låter som en väldigt trevlig nyårsafton 🙂

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 14:34
  Permalink

  Just nyårsafton som oftast blir en sen kväll kan det bli en del i dryckesväg och det känns dagen efter. Vi lade oss dock innan tolvslaget och kunde köra hem redan vid niotiden så det var ingen fara. Brädspel är toppen och en av mina favoriter är Bezzerwizzer!
  Znogge recently posted..Jag vara bara tvungen…

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:49
   Permalink

   Ja det kan nog vara så att det lätt blir på det viset :). Åh det spelet är också jättekul :D. Det håller jag med dig om 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 14:56
  Permalink

  Så underbar nyårsafton du verkar ha haft. Mysigt med brädspel, det är ju så roligt men tyvärr spelar vi det allt för sällan☺️
  Sofia Johansson recently posted..Imorgon reser vi!

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:50
   Permalink

   Ja det var verkligen det :). Håller med det är jättekul 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 15:00
  Permalink

  Ser ut som ni hade en supermysig nyårsafton! Tycker det är jättebra att det minskar med nyårssmällandet, var lite lugnare hos oss också i år.??

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 15:40
  Permalink

  Det är så mysigt att äta 3-rätters 🙂 Jag gillar med att spela brädspel men tyvärr händer det typ aldrig. Här var det nog lika mycket raketer som vanligt 🙂
  Sarah recently posted..JULBOXEN 2018

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:51
   Permalink

   Det är det verkligen, perfekt så där på nyårsafton :). Spelar också brädspel för sällan 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 18:55
  Permalink

  I Stockholm sköts det desto mer tror jag. Fy sjutton, folk började vid 12 och slutade inte förrän 1-1.30 tror jag. Galet ändå! Vad mysigt att ni firade allihopa tillsammans, och efterrätten såg verkligen sååå god ut! Mums! Kram<3
  Johanna recently posted..Yesterday’s

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:54
   Permalink

   Fy så hemskt :(, blir helt sjukt när folk skjuter så där mycket :-o. Det var jättegott och mysigt med 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 19:03
  Permalink

  Vilket trevligt och mysigt nyårsfirande du verkade ha! Tycker också att mat är extra gott på nyår men det är väl just för att det alltid är en sån mysig och rolig middag 😀
  Så roligt med brädspel, man borde ha såna spelkvällar oftare!
  Chanelle recently posted..Skickar mig rakt ner i skiten igen

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:55
   Permalink

   Ja det hade jag verkligen :D. Håller med gällande spelkvällar, tycker man har det alldeles för sällan 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 20:25
  Permalink

  Åhh brädspel kan ju vara så roligt, dock väldigt längesen jag spelade det nu! <3

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 21:16
  Permalink

  Vilken mysig nyår du haft!
  Jag tycker att nyår har blivit så uppjagat och att det ska vara så stora fester som möjligt, jag kan känna att det är lite jobbigt 🙁
  Ida recently posted..2019

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:54
   Permalink

   Det hade jag verkligen :). Jag har inte haft det så sedan jag fick barn, så galet skönt. Tror det var bra på det viset med att få barn när man var 20 man har sluppit hetsen med nyår 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 21:35
  Permalink

  Det smalls mindre här också, vilket var jätteskönt och det smalls bara vid nyårsafton och lite kvällen innan, så betydligt minskat. Så gott det där såg ut, och ja många ggr smakar allt godare vid festligheter
  Marie recently posted..Dansat ut julen

  Reply
 • 3 januari, 2019 at 22:10
  Permalink

  Trevligt nyår du fick vara med på. Här var det lika maxat med fyrverkerier som alltid. Jag fattar inte hur alla tänker att kasta så mkt penagr på det. Visst är de vackra och det är festligt men…
  Kamilla recently posted..Koppar med fat gillar jag.

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:22
   Permalink

   Det fick jag verkligen :). Det var mycket värt att få ha ett bra nyår :). Åh så synd att det var lika som alltid hos er :(. Jag undrar också över sådant? Varför betala dyrt för sånt där 😮

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 22:18
  Permalink

  Låter som att du hade en toppen nyårsafton 🙂 Förstår att du glömde ta kort på maten. När jag har roligt glömmer jag helt av mobilen. Har många gånger tänkt att jag ska bli bättre på att ta kort när jag gör saker men samtidigt vill jag bara vara där och njuta, lägga det roliga på minnet istället.
  Anneli @ spinkfinger.com recently posted..Listan om 2018

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:23
   Permalink

   Det var det absolut :). Ja sen tycker jag att man faktiskt har tid att unna sig tid med sällskapet i första hand också 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 22:28
  Permalink

  Låter som en mysig kväll. När då då har jag också spelat ett par gånger. Borde ge mer tid till sällskapsspel i vår för det är verkligen socialt o trevligt
  Hanna recently posted..Ett av mina köp från USA

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:24
   Permalink

   Det hade vi :). Det är riktigt kul spel :D. Ja eller hur? Det är riktigt kul och man får verkligen umgås 🙂

   Reply
 • 3 januari, 2019 at 23:40
  Permalink

  Det är då man vet att man haft extra trevligt, när man glömt bort stt ta kort på maten 😉 haha skämt och sido!
  Spel är så himla roligt ???

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:25
   Permalink

   Men absolut det är ju faktiskt så :D. Det är lite som då det synliggörs 😀

   Reply
 • 4 januari, 2019 at 01:08
  Permalink

  Låter som en jättemysig nyårsafton och spela spel är ju kul. Att inte hålla på så mycket med telefon på nyår är väl bra/skönt man ska ju umgås. Efterrätten ser god ut 🙂
  Amanda recently posted..Så trött idag

  Reply
 • 4 januari, 2019 at 06:59
  Permalink

  Åh vilket mysig nyår ni verkar ha haft! Jag älskar brädspel/sällskapsspel. Det är verkligen hur kul som helst! Hoppas att ni har haft en bra start på året 😀 // Petra Elisabeth
  Petra Elisabeth recently posted..365 dagar: 3

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:25
   Permalink

   Ja vi hade verkligen det :). Det gör jag också, så himla roligt 🙂

   Reply
 • 4 januari, 2019 at 09:52
  Permalink

  Åh ser ut som att du hade en mysig nyårsafton!!

  Jag älskar oxå brädspel!
  Måste kolla upp vad det var för spel som bi spelade, det är så roligt nu när mina barn börjar bli stora och man in ge sig på lite ”svårare” spel 🙂

  Härligt att du har så bra kontakt med din sons pappas släkt ❤️

  Hoppas du får en fin fredag!

  Kram kram
  Jenny recently posted..Vår jul + födelsedag

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 19:29
   Permalink

   Det hade jag verkligen :). Ja men gör det :), dessa är jättekul och man får verkligen skratta och ha kul tillsammans. Ja det är jättefint att ha det, är väldigt glad över att sonens pappa och jag kan vara så goda vänner också 🙂

   Reply
 • 4 januari, 2019 at 20:59
  Permalink

  Så mysigt ni hade det på nyår! ?
  Själv körde jag en vit kväll då jag tycker att alkohol inte hör ihop med småbarn. Det kommer en tid när jag ska ta ett glas vin igen.
  Vi spelade också brädspel, det är så uppskattat.
  God fortsättning på det nya året!
  Anna recently posted..Nyårsafton

  Reply
  • 4 januari, 2019 at 22:38
   Permalink

   Det hade vi verkligen :). Nej förstår det, sonen var på läger så då kände jag att jag kunde ta lite alkohol :D. Visst är det roligt med brädspel 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: