Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högtider & födelsedagar

Nyårsafton 2018.

Jag åkte hem till Williams farfar där jag firade nyårsafton tillsammans med, Björn, Williams faster Emma och hennes pojkvän Alex, samt Williams farfar. Det bjöds på förrätt, varmrätt, efterrätt samt lite vickning. Jag glömde ta kort på maten för vi hade det så trevligt, men ni får bilder på den fina dukningen.

Vi spelade först brädspelet När då då, och sedan Ticket to ride. Jag älskar att spela just brädspel, tycker det är mysigt och det blir en del skratt och tankeverksamhet under tiden när man spelar.

Jag lyckades få med efterrätten på bild. Det var choklad, någon slags pannacotta om jag förstod det rätt samt en boll med pistage och choklad blandad. Jättegott var det, eller ja allt vi åt under kvällen var jättegott. Maten blir extra god på just nyårsafton tycker jag.

Så blev det visst tolvslaget och det bjöds på champagne. Jag tyckte det var hur gott som helst. Jag tyckte nog egentligen all alkohol var hur god som helst under kvällen, för dagen efter på nyårsdagen mådde jag verkligen jätteilla. Förstod varför jag dricker så oerhört sällan.

En liten raket fick jag med på bild, det smällde förvånansvärt lite i Falun detta nyår. Men vad jag läst mig till tycks det varit så lite överallt. Det tycker jag är bra, så många negativa konsekvenser som kommer tack vare raketer, så som rädda djur, barn och människor. Dessutom skräpar det ner vår natur, för allt som kommer upp måste någon gång komma ner.

82 Comments

 1. Vilket mysigt nyår ni verkar haft! Förstår helt vad du menar med alkoholen.. Själv dricker jag ca 2 glas vin om året nu för tiden men hatar hur man mår dagen efter, så håller mig till de två glasen?
  Här smälldes det ganska lagom ändå också. Blev ganska paff när vi såg grannarna skjuta som aldrig förr, men helt utan ljud! Såna raketer kan jag absolut gå med på att man får skjuta med!?

  1. Det hade vi verkligen :). Ja men gud det är verkligen så där jag mår helt galet dåligt när jag dricker så undviker det verkligen hehe. Åh så bra med ljudlösa :D, tycker alla borde vara det 🙂

 2. Låter som att ni hade det super mysigt ? Brädspeö är så himla underskattat, vi spelade vid jul, så kul!

 3. Kul art få läsa om din nyårsafton. Visst är det roligt att spela spel. Gör det alldeles för sällan vilket är så konstigt med tanke på hur roligt det är. Jag dricker också sällan alkohol. För det mesta så kör jag och då blir det naturligt att inte dricka. Ibland är det gott att ta sig en cider till maten. 🙂

  1. Det är samma här, jag spelar det för sällan tycker ju det är kul. Jag brukar nästan alltid vara chaufför men var lite kul nu att inte vara det kände jag 🙂

 4. Vilken mysig nyårsafton att bara få umgås tillsammans! Och det med brädspel som är himla härligt. Jag älskar det också av anledningarna du skriver. Alltid kul också att se vem som är en dålig förlorare. 😉
  Vi hade inte så mycket smällare här heller vilket jag tyckte var skönt. Hörde knappt något under dagen heller vilket annars är rätt poppis.

 5. Såg väldigt trevligt ut ? brädspelet verkade också kul, när dåd då ska ja kolla upp. Vi älskar att spela spel i familjen speciellt vid högtidsfiranden men det gjorde vi inte den här nyårskvällen tyvärr ha en fin dag ??

 6. Åhh låter som du hade det riktigt bra, det smällde väldigt lite här också iår vilket jag tycker är skönt ❤️

 7. Trevlig nyår ni hade 🙂 Är väldigt måttlig med alkohol men champagne kan jag inte tacka nej till hur gärna jag än försöker 🙂 så gott.

 8. Vilken mysig nyår du fick! Även här var det mycket lugnare med raketerna. Jag är framförallt tacksam för att före- och eftersmällandet har minskat drastiskt. En av våra hundar är livrädd och just de där oväntade smällarna ställer till ganska mycket problem annars. Just vid 12-slaget kan man ju göra det bästa av situationen, men är man ute tre dagar senare och det smäller vid 16-tiden är det värre för honom.

  1. Det fick jag absolut :). Kändes jättebra. Tycker det är så roligt att läsa att så många märkt av att det varit mindre smällare :). Åh fy stackars hunden 🙁

 9. Du verkar ha haft en trevlig nyårsafton. Det gör inget att du missade ta några bilder sett viktigaste är väl att ni hade en trevlig afton.
  Sj kollade man inte på raketer i år har aldrig gillat det heller

 10. Låter som ett perfekt nyårsfirande med bra sällskap och god mat. Sällskapsspel är så roligt, jag längtar till Loui blir stor nog för att börja spela spelen som man ska göra. Dom spelen som ni spelade känner jag inte igen

 11. Gillar också att spela sällskapsspel och blir glad varje gång vi faktiskt få till det. När då då är riktigt kul, inte så läskigt att spela med människor som man inte känner så bra, som andra ”kunskapsspel” kan vara. Ticket to ride har jag aldrig testat men hört talas om flera gånger så jag skulle gärna vilja testa.
  Just nu på skidsemestern spelar vi mycket Fia – vilket jag egentligen aldrig har gjort tidigare! Förvånansvärt kul! Och funkar för hela familjen.

 12. Vad glad jag blir när du fokuserade på sällskapet och inte dina foto. Helt rätt prioritering.
  Jag drack typ två glas vin men jag kände mig helt slagen i två dagar. Dricka är inte min grej längre. Jag hoppar det gärna.
  KRAM

 13. Vilken mysig nyårsafton du verkar ha haft! ?vi firade genom at först äta lunch ute och sen var vi hemma på kvällen och myste med god mat och Bingolotto ?

 14. Jag tycker precis som du, raketer är bara onödig nedskräpning och onödigt trauma för djur. Vi spelade också en del brädspel och kortspel på nyår, riktigt kul faktiskt. Så sällan man gör det också 🙂

 15. Så mysigt ni verkar ha haft det. Vi gillar att spela brädspel vi också och just ticket to ride är superkul. Vi fick det av min bror i julklapp och det är hur roligt som helst ❤

 16. Just nyårsafton som oftast blir en sen kväll kan det bli en del i dryckesväg och det känns dagen efter. Vi lade oss dock innan tolvslaget och kunde köra hem redan vid niotiden så det var ingen fara. Brädspel är toppen och en av mina favoriter är Bezzerwizzer!

 17. Ser ut som ni hade en supermysig nyårsafton! Tycker det är jättebra att det minskar med nyårssmällandet, var lite lugnare hos oss också i år.??

 18. Det är så mysigt att äta 3-rätters 🙂 Jag gillar med att spela brädspel men tyvärr händer det typ aldrig. Här var det nog lika mycket raketer som vanligt 🙂

 19. I Stockholm sköts det desto mer tror jag. Fy sjutton, folk började vid 12 och slutade inte förrän 1-1.30 tror jag. Galet ändå! Vad mysigt att ni firade allihopa tillsammans, och efterrätten såg verkligen sååå god ut! Mums! Kram<3

 20. Vilket trevligt och mysigt nyårsfirande du verkade ha! Tycker också att mat är extra gott på nyår men det är väl just för att det alltid är en sån mysig och rolig middag 😀
  Så roligt med brädspel, man borde ha såna spelkvällar oftare!

 21. Vilken mysig nyår du haft!
  Jag tycker att nyår har blivit så uppjagat och att det ska vara så stora fester som möjligt, jag kan känna att det är lite jobbigt 🙁

  1. Det hade jag verkligen :). Jag har inte haft det så sedan jag fick barn, så galet skönt. Tror det var bra på det viset med att få barn när man var 20 man har sluppit hetsen med nyår 🙂

 22. Det smalls mindre här också, vilket var jätteskönt och det smalls bara vid nyårsafton och lite kvällen innan, så betydligt minskat. Så gott det där såg ut, och ja många ggr smakar allt godare vid festligheter

 23. Trevligt nyår du fick vara med på. Här var det lika maxat med fyrverkerier som alltid. Jag fattar inte hur alla tänker att kasta så mkt penagr på det. Visst är de vackra och det är festligt men…

  1. Det fick jag verkligen :). Det var mycket värt att få ha ett bra nyår :). Åh så synd att det var lika som alltid hos er :(. Jag undrar också över sådant? Varför betala dyrt för sånt där 😮

 24. Låter som att du hade en toppen nyårsafton 🙂 Förstår att du glömde ta kort på maten. När jag har roligt glömmer jag helt av mobilen. Har många gånger tänkt att jag ska bli bättre på att ta kort när jag gör saker men samtidigt vill jag bara vara där och njuta, lägga det roliga på minnet istället.

 25. Låter som en mysig kväll. När då då har jag också spelat ett par gånger. Borde ge mer tid till sällskapsspel i vår för det är verkligen socialt o trevligt

 26. Det är då man vet att man haft extra trevligt, när man glömt bort stt ta kort på maten 😉 haha skämt och sido!
  Spel är så himla roligt ???

 27. Låter som en jättemysig nyårsafton och spela spel är ju kul. Att inte hålla på så mycket med telefon på nyår är väl bra/skönt man ska ju umgås. Efterrätten ser god ut 🙂

 28. Åh vilket mysig nyår ni verkar ha haft! Jag älskar brädspel/sällskapsspel. Det är verkligen hur kul som helst! Hoppas att ni har haft en bra start på året 😀 // Petra Elisabeth

 29. Åh ser ut som att du hade en mysig nyårsafton!!

  Jag älskar oxå brädspel!
  Måste kolla upp vad det var för spel som bi spelade, det är så roligt nu när mina barn börjar bli stora och man in ge sig på lite ”svårare” spel 🙂

  Härligt att du har så bra kontakt med din sons pappas släkt ❤️

  Hoppas du får en fin fredag!

  Kram kram

  1. Det hade jag verkligen :). Ja men gör det :), dessa är jättekul och man får verkligen skratta och ha kul tillsammans. Ja det är jättefint att ha det, är väldigt glad över att sonens pappa och jag kan vara så goda vänner också 🙂

 30. Så mysigt ni hade det på nyår! ?
  Själv körde jag en vit kväll då jag tycker att alkohol inte hör ihop med småbarn. Det kommer en tid när jag ska ta ett glas vin igen.
  Vi spelade också brädspel, det är så uppskattat.
  God fortsättning på det nya året!

  1. Det hade vi verkligen :). Nej förstår det, sonen var på läger så då kände jag att jag kunde ta lite alkohol :D. Visst är det roligt med brädspel 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: