Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

Hur får du pengarna att räcka till i januari?

Bloggsupporten som jag varit med och grundat har fått förfrågningar under hösten och vi har då tagit till oss detta. Det var önskemål om Instagramtråd vilket vi har på söndagar, önskemål om Blogginläggstips när inspirationen är låg vilket vi har på onsdagar, på fredagar kommer ämnen kring lite praktisk information som kan vara bra när du vill utveckla bloggen. För mig är det viktigt att lyssna på de önskemål som medlemmarna lämnar, från början var min enda tanke att ha en grupp med god stämning och där alla får chansen att lyfta bloggen. Men nu är vi ett lite eget community och då vill jag och resten av admin verkligen lyssna på medlemmarnas önskemål.

Hur som helst är dagens bloggtipsinlägg att skriva om hur vi var och en gör för att spara pengarna denna januarimånad. Själv har jag gjort en matlista där jag skrivit ner vad jag har hemma och vad som behöver handlas. Tidigare år i januari har jag passat på att sälja saker. Men just nu är det nog inget jag vill bli av med, men det skadar inte att gå igenom garderoben eller andra skåp så här i början på året.

Något mer jag gör är att inte handla saker jag inte behöver, jag tänker till innan jag gör ett inköp. Det är ju onödigt att stå där med lite pengar i plånboken bara för att det är januari. Men vi vet nog alla hur det är så här efter julen. Matkostnaden som gått upp, paket som köpts kanske du gjord en resa eller handlade på mellandagsrean? Det finns pengar att spara, och gör det genom maten. Ät upp det du har i frysen, kolla vad ni har i skafferiet, gör grytor och soppor. Man kan spara mycket pengar på att laga lätt och rätt mat i några dagar.

50 Comments

 1. Januari kan verkligen kännas lång. Förr åkte vi alltid skidor i januari och det kändes alltid bättre för ekonomin eftersom uppehället den veckan gick på vårt reskonto på så sätt sparas hushållskassan.

 2. Jag är, enligt mig själv, rätt duktig när det kommer till maten. Men jag har en tendens att överkonsumera en del, det ska jag verkligen försöka skärpa mig med!

  1. Så bra gjort. Det där med överkonsumtion försöker jag också vara bättre på. Jag avskyr att slänga mat, tycker det är bättre att frysa in och försöka äta senare 🙂

 3. Det här januari blir en extra sparsam månad för mig pga lite mindre föräldrapeng. Det får helt enkelt bli köpstopp på det mesta. Egentligen är det då bara mat jag handlar och där har vi gemensam budget ändå som sätts in på konto, men jag tänkte ändå göra matlistor för att spara in där med. 🙂
  Att sälja saker är ett superbra tips, men har nog inget jag vill bli av med jag heller just nu.

 4. Jättebra tips! Då sambon är hemma denna vecka så ska vi sätta oss tillsammans och planera lite kring ekonomi och sånt vi med!
  Kul att ni börjat med detta! jag gillar att alternativet finns om man vill/behöver få inspo men att det inte är nå tvång för att få länka i dagens tråd osv! 😀

  1. Så bra att ni gör så :D. Kul att du tycker det :). Är mer för att vi vill inspirera till att tänka på något om man kört fast :). Vi tänker även som så att det inte ska vara tvång utan något man vill :). Den fria viljan är väldigt viktig 🙂

 5. Så bra tips på hur man kan spara pengar. Jag har ett pantberg med läskflaskor som jag ska panta någon dag. Jag försöker köpa mat som är på extra pris eller nedsatt för de är kort datum.

 6. Tycker det är toppen med bloggtips! jag kan ha så dålig fantasi ibland så lite tips uppskattas alltid!
  Och vilka toppentips för januari! Jag har tänkt skriva matslitor ett bra tag, men vet inte om man orkar följa dessa varje dag??

 7. Super bra och välbehövliga tips, jag är otroligt dålig på att hålla i pengarna och just denna månad är ju extra lång..

 8. Många bra tips där. Det gäller att se över vad man har i kylen och använda rester på ett bra sätt. Sedan har vi en ekonomisk buffert och behöver inte oroa oss men visst syns det att kontoställningen är lägre…

 9. Vet inte om det där med att vara utan pengar i januari är ett svensk fenomen eller om jag bara alltid är pank året om ;P. Här i Finland pratar man i alla fall inte om det

  För jag har aldrig upplevt att just januari skulle vara en månad med lite pengar. Fattar ju att det har med julen och alla högtider att göra men kanske jag inte lägger ner så mycket pengar på dem? i år köpte jag julklappar åt 12 vuxna och två barn för totalt 160€. Men gjorde många av mina klappar själva så kanske det påverkar, med liten budget blir det billiga men användbara klappar

  1. Haha kanske det är det? Aldrig tänkt på innan faktiskt :p. Men tror mer att det nog är något som svenskarna synliggör kanske? Just i januari för det lite blivit en hype 😉

 10. Så bra att man kan dela med sig av sina tips och råd 🙂 Just nu tycker jag det är lite svårt med sparande då vi just blivit sambos och flyttat in i hus. Så nu måste vi komma in i rutiner och så och sen får man försöka tänka till igen på matlistor osv 🙂

 11. Så bra tips på hur man kan spara pengar nu i en av de tuffaste månaderna ekonomiskt! Alla tips är nog välkomna för många av oss ?

 12. Vilken toppengrupp detta är! Det är fantastiskt bra med tips på blogginlägg. Det är svårt att finna inspiration ibland.

  Det är smart att sälja det man inte behöver. I januari brukar jag aldrig köpa någonting nytt till mig själv, även om det är smart att handla på mellandagsrean. Det blir inga restaurangbesök iallafall.

  1. Blir så himla glad av att höra att ni medlemmar är nöjda :D. Visst är det bra med inspiration då och då :D. Helt perfekt när motivationen lite tryter 🙂

 13. Super bra att folk kommer med förslag vad dom vill ha så man kan ta med sig det till sin blogg speciellt jag som har sån bloggtork och inte vet vad man ska skriva om så detta ska jag absolut dela med mig av! 😀

 14. Så bra med tips på hur man kan spara pengar. Det gillar jag. 🙂 Idag gjorde jag slut på sista biten av julskinkan genom att göra en pastasås. Det blev riktigt gott. Med det man har kan man göra mycket. Endast fantasin sätter begränsningarna.

 15. riktigt bra tråd, ska läsa igenom alla era svar på denna frågan =) alla behöver tänka på det verkar det som i januari, generellt såhär på direkten har jag inget tips direkt mer än att göra matlistor som du nämnde i inlägget, passa på att äta upp det som finns i kyl & frys =) Bra initiativ och jag gillar denna gruppen skarpt. Ha en fortsatt bra dag =)

 16. Jag har fått massa extra utgifter denna månad iom flytten, men jag tycker det är lite spännande att ”snåla” och se hur mycket som blir kvar i slutet! 😀 Kram

 17. Smart! Aldrig upplevt någonsin att jag inte har haft pengar i januari, men jag har nu i dagens läge en bil som behöver betalas med försäkring även, mindre i lön dessutom. Bra tips! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: