Vad gör en blogg bra?

Intressant ämne måste jag säga. Jag är ju sådan som alltid känner mig sämst på vad jag mig än tar mig för. Det är inte direkt en bra reklam för mig själv, men det är liksom mitt personlighetsdrag. Jag tycker det är skitsvårt att se mig själv som bra i en värld med så många som är bra. Men jag ska försöka lista vad jag själv uppskattar när jag läser andras bloggar.

Vad som gör en blogg bra, enligt mig.

Att skribenten är gediget intresserad av sina läsare kommer högst upp. Det finns inget jag finner så himla tråkigt som bloggare som aldrig visar ett intresse för sin läsare, aldrig svarar på kommentarer, aldrig visar ett intresse för någon fråga en läsare har. Sådant för mig att lämna en blogg på en gång. Ska du ha kvar mig som läsare, visa och bjud in mig i din blogg, få mig att känna mig som en gäst i ditt hem och någon du tycker om.

Ett trevligt kommentarsfält där läsarna är schyssta mot bloggaren men även andra i kommentarsfältet. Jag har själv nolltolerans mot kränkande och nedvärderande kommentarer i min blogg. Här säger jag nej till elakheter och därmed publicerar jag aldrig något som skrivs illa om någon annan. Enligt mig gör en bra blogg likt mig på den punkten, jag vill slippa se rötägg på nätet och är ett kommentarsfält fyllt med sådant lämnar jag bloggen direkt.

En blogg med ljusa färger, jag har väldigt svårt för helsvarta bloggar med neonfärger i ett typsnitt som är svårt att läsa och i miniformat. Blir väldigt rörig i huvudet av sådant.

Nej tack till pop-up med tuttar, mensskydd och högljudlig reklam så man flyger av stolen. Jag har jättesvårt för såna där reklam som hoppar upp rakt i ansiktet om olika skitprodukter. Det brukar få mig att fly fältet direkt, jag tycker absolut att man ska få försörja sig på bloggen, men snälla undvik saker som poppar upp. Lika så gäller det för fält där man ska följa din Facebooksida eller fylla i e-postadressen för att få notiser när du uppdaterat din blogg. Jag tycker sånt är jättejobbigt, slutar läsa såna bloggar direkt.

Bloggar där man automatiskt blir signad för att få e-post när man fått svar på sin kommentar. Jag tycker sånt är skitjobbigt, helt enkelt för att jag blir stressad antar jag. Ska jag följa dig så låt mig själv välja att klicka i saken, jag lovar att om jag gillar din blogg återvänder jag ändå. Här under går väl nyhetsbrev också, jag är sådan som avanmäler mig för alla former av nyhetsbrev så det här med att bloggare nu ska ha saker förstår jag inte alls.

Jag är gediget intresserad av människor, och har inget problem alls att läsa olika ämnen, så länge du bjuder in mig så kommer jag vilja fortsätta läsa hos dig. Men se mig som din gäst så kommer du ha mig på kroken direkt, då har du en bra blogg enligt mig.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

58 thoughts on “Vad gör en blogg bra?

 1. Detta är ett väldigt intressant ämnen och det är så spännade att få läsa hur alla tänker.Håller också med om att när en blogg har ljusa färger så är det lättare att läsa bloggen.

 2. Jag håller med dig i nästan allt där, jag gillar inte heller en massa reklam o epost där man får aviseringar mm om nya inlägg, det ska vara stilrena bloggar, enkelt att läsa en personlig prägel och trevliga kommentarer 🙌🏻🙂
  Björn aldenfalk recently posted..VAB & veckans invägning

 3. Ååh så mycket igenkänningsfaktor?!! Mörka bloggar, nej nej nej. Massa mejl så fort jag kommenterat ett inlägg, nej! Hahah, tycker din blogg är så himla bra och verkligen jättefin. Känn dig inte dålig<3 kram
  Johanna recently posted..Friyay + kvällens planer

 4. Jag tycker du ger bra synpunkter och jag försöker verkligen kommatera tillbaka, satt för en stund sen och kommenterade tillbaka 🙂 håller också med om att när en blogg har ljusa färger och fina kommentarer så blir det roligare att läsa 🙂

 5. Jag håller verkligen med dig, jag försöker verkligen att spegla vad jag vill se och läsa hos andra i min egen blogg dessutom. De där libresse reklamerna kan jag inte göra så mycket åt på nouw dock hahah 😉
  Melissa recently posted..Vad gör en blogg bra?

 6. Personligen så är jag allergisk mot Nouw bloggar just p.g.a. all jävla reklam och deras användarfientliga layout. Men framförallt personer som envisas med att använda centrerad text om det inte är dikter. Framförallt om den är kursiv eller i kulörta färger. Vad det gäller innehåll så tror jag inte att det finns några rätt eller fel. Mycket handlar om att hitta och vårda sin egen målgrupp.

 7. Det här är ett riktigt intressant ämne, och ditt inlägg är jättebra med många tips som jag håller med dig om! 🙂 Förutom att jag vill att inlägg ska vara lättlästa för att min trötta hjärna ska mäkta med att ta till sig innehållet, så kan reklamen precis som du beskriver vara väldigt störande.
  När jag tänker efter så kommer det nog högst upp även för mig att bloggaren är gediget intresserad av sina läsare. Det är aldrig lika roligt att gå tillbaka och titta vad man fått för svar på en kommentar, och upptäcka att bloggaren aldrig besvarar kommentarer. Jag har tyvärr ofta en eftersläpning på upp till ett dygn, och det beror på min hjärntrötthet. Det tar sån tid att skriva, läsa och kommentera hos andra och besvara kommentarer, för jag måste göra det i en takt som huvudet klarar av, och med väldigt många pauser. Svaren kommer alltid, men jag saknar förmågan att vara snabbare än så.
  Lillan Kind recently posted..Tufft in i det sista

  1. Visst är det :D. Jag är också sådan som kan ta någon dag på mig att svara, den saken tycker jag ändå är okej. Däremot när man ser att bloggaren aldrig svarar någon, det känns inte direkt som de bryr sig om sina läsare då 🙂

 8. Så himla fina värderingar och tankar om vad som gör en blogg bra. Kan säga att jag på pricken högljutt står bakom allt du skriver. Speciellt när det kommer till de som inte intresserar sig av sina läsare eller svara på kommentarer. Det får mig att tröttna direkt. “Nej tack till pop up med tuttar….” fick mig att skratta gott. Tack för det!

 9. Jag tycker också det är tråkigt med bloggare som struntar i sina kommentarer. Jag är tvärt om, jag tycker det är jättesnyggt med svart och färger 🙂
  Sarah recently posted..VILKEN JUL

 10. Du bryr deg om mennesket bak ordene. Det er utrolig vakker å lese. Jeg gjør begge deler. noen blogger er så interresante at jeg bare må lese, selv om jeg ikke får noe tilbake. Andre ønsker jeg meg mer personlighet fra.

  1. Ja det gör jag verkligen :). Tycker det är fint att någon delger mig om sina liv och då känns det fint att få bli en del av den saken :). Kul att du gör på båda sätten 🙂

 11. Tycker det var ett väldigt bra första ämne tycker jag 😀 Och jag håller med dig på pricken!! Allt som kommer upp på skärmen tycker jag är så jobbigt och även en mörk och rörig blogg! Gillar stilrent med tydlig text! Det kan jag tycka är lite jobbigt mes nouw, jag måste förstora texten såå mycket för att den ska bli lagom stor och ändå blir den egentligen inte så stor och tydlig som jag vill ha den..
  Men du får tänka att din blogg ÄR bra för du uppfyller ju verkligen det du tycker en bra blogg är! Och jag håller helt med dig så som säkert många andra också gör! Kram

  1. Så roligt :D. Det är lite kul för det verkar som många har lite lika tankegång där :). Trist att det är så, det går inte att be nouw om hjälp med den saken? Åh tack det blir jag jätteglad över att höra <3. Kramar!

 12. Håller verkligen med dig, ljusa bloggar med mycket bilder tycker jag gör att det blir roligare att läsa en blogg, att man blir inbjuden är också mycket viktigt så man som läsare känner sig välkommen 🙂
  Moa recently posted..Sjukstuga här hemma!

  1. Ja så upplever jag det också, tror att man har lite olika känslor för sådant där :). Men det är kul att se att det finns fler som känner och tänker lite lika om saken 🙂

  1. Visst är det, känns liksom som man tittar på tv-shop ibland från när man var liten med någon skrikande karl som dammsög :-o. Jag tycker det är okej med samarbeten med något men då ska det vara utmärkt så man kan bläddra förbi (om man inte vill läsa) men inte stora rutor som tvingar en till att läsa reklamen 😮

 13. Bra skrivet! Har också supersvårt för när folk aldrig svarar på kommentarer.. Blir lite som att personen bara “talar till publiken..” 😛 Blir ju inte så kul då heller att kommentera eller engagera sig i innehållet överhuvudtaget..

  1. Ja visst blir det väldigt tråkigt? Känns som att de inte bryr sig om sina läsare. Jag känner att det är ju tack vare mina det är så roligt att blogga 🙂

 14. Du tar upp så himla bra punkter. Mycket av det tänkte jag inte ens på själv när jag satt och skrev om samma ämne, men när jag läser om det här håller jag fullständigt med. Älskar det där tankesättet med gäst eller vän på besök som både du och Malin nämnt!
  Anna recently posted..En bra blogg

 15. Ja, jag håller med dig om att det är ett väldigt intressant ämne! Jag kan ha lite svårt att sätta fingret på vad jag verkligen gillar eftersom jag läser så otroligt många olika bloggar men du satte nog ord på några av sakerna. Ämnet och syftet med bloggen är rätt oviktigt, vissa bloggar läser jag för att jag lär mig något, andra bara för att följa med personen i dennes vardagsliv 🙂

  En enkel, icke-rörig och lättläst layout är otroligt viktig (och musik/reklam som går igång utan att det går att hitta varifrån ljudet kommer får mig att fly illa kvickt!) Jag gillar också när man blir inbjuden till diskussion, istället för att känna när jag kommer längst ner i inlägget att “Jaha, vad ska jag göra nu då? Bara klicka mig vidare?” Det behöver inte vara en specifik fråga utslängd, bara det öppnar upp till diskussion. Sedan är jag nog inte alltid så bra på att följa allt själv haha.
  Therese recently posted..Jag spolade ner våra drömmar

  1. Visst är det lite så, jag läser också högt och lågt när det kommer till bloggar och är liksom inte “fast” i någonting, så nisch är inte så viktigt för mig personligen. Däremot är det viktigt att kunna läsa och känna att här är det en bloggare som bryr sig om att jag befinner mig här 🙂

 16. Jättebra synpunkter på vad en bra blogg är. Jag håller på att bli galen att mina läsare inte får ett meddelande om att jag svarat på deras kommentar och man kan inte alltid kommentera heller. GRRRRRRR
  När jag läser ditt inlägg så blir jag peppad och vill bli ännu bättre!!
  Fnulan recently posted..Gissningslek

  1. Så kul att läsa :D. Jag blev lika peppad över ditt, man inser att det synliggörs saker som man kan förbättra och utveckla själv :). Många gånger blir man lite “fast” i sitt eget liksom. Du vet så kallt hemmablind 😉

 17. Jag håller med dig om så många punkter om vad som gör en blogg bra och vad som gör en blogg mindre bra. Jag tycker också att det är så svårt och läsa bloggar som har svart bakgrund med neontext. Det blir så svårt att läsa. Bloggar som bara har reklam inlägg är så tråkiga.
  Jennysvardag recently posted..Lite av varje

 18. Hoppas du kan se tillbaka nu efter på vad du skrivit och känna att du själv uppfyller det du tycker är bra hos andra bloggar i din egen blogg. För det gör du! Då brukar det samtidigt stråla ut till läsarna att du värnar om bloggen och dem. Att just rå om läsarna tycker jag är viktigt, och det tycker jag syns att du gör med din blogg, både i kommentarer här och hos andra. 🙂
  Pop-up reklam skyr jag för övrigt som pesten. Oftast ska den vara extra svår att få bort också!

  1. Jag kanske kan göra det, men är sådan kritiker mot mig själv skitdrygt, önskar att jag var mindre skeptisk mot mig själv :). Men blir verkligen jätteglad av din kommentar <3

 19. Håller med dig i så mycket där. Något som får mig att tröttna är då man aldrig får en återkoppling om man kommenterar. Det där med tvåvägskommunikation är så viktigt. Typsnittet,, håller med.. ändå har jag liten text men förstår inte hur den ska bli större automatiskt.

  1. Så trevligt att läsa :). Förstår precis, jag brukar alltid svara på alla, men ibland dröjer det någon dag. Det beror främst på att jag då haft fullt upp med något, blir lite så när man jobbar 75% och studerar 50% och dessutom jobbar med förtroendetid varje dag :). Det går inte att förändra typsnittet på nouw?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: