Har du hört talat om Göta Energi? Det är ett ett elbolag som i samband som du väljer dem kommer att bidra till rent vatten till människor i fattiga länder. Det är nämligen så att gotaenergi.se arbetar tillsammans med den internationella organisationen Wateraid. Jag brinner för saker där vi kan hjälpa andra, och det här Göta energi gör är alltså att klimatkompensera via vattnet.

Visste du att genom att använda dig av vattenkraft när du handlar elen hos Göta energi så använder du dig av förnyelsebar energi. När de sedan väljer att hjälpa så ser jag detta som ännu viktigare. Du som läst min blogg ett tag vet nog att miljön ligger mig varmt om hjärtat, och att jag gärna därmed lägger lite extra tid och omtanke på vilka företag som jag personligen tycker är värda att lägga mina pengar på. Vi har bara en planet som vi alla delar på, det känns viktigt för mig att vi ska få tillgång till planeten och att den ska få leva vidare lite fin som vi ser den idag.

Jag har alltid valt el som kommer från naturen, för mig känns det som säkrare för naturen men även mest snällast mot naturen. Jag vet att meningarna kan gå isär? Men det är ju då viktigt att låta oss alla välja olika, vattenkraften som jag ser den är ändå något jag tror på, och när den dessutom bidrar till att barn i andra länder får friskt vatten känns det extra fint. För vem av oss vill inte att alla barn ska ha rätt till rent vatten? Det borde vara något som var en självklarhet för alla, ingen bristvara som det är idag.

Har du hört om Göta Energi tidigare? Kanske du rent av använder dem själv? Berätta för mig vad du tycker, brinner du likt mig för alla människors rätt till rent vatten?

Relaterade etiketter:

2 kommentarer

  1. Vi har götaenergi och det funkar hur brazsom helst, människors självklara tillgång till vatten är något jag brinner för ❤ igentligen allt det där, mat/vatten/trygghet är ämnen jag anser vara viktigt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa