Fem en fredag v 2: sena kvällar

 1. Vad är det bästa med att vara vaken när alla andra sover?
 2. När var du sist vaken mitt i natten, och av vilken anledning?
 3. Vilket sent öppet ställe har någon gång räddat dig, och varför?
 4. När du inte kan sova av någon anledning, vad håller dig sällskap?
 5. Vilket tv-program som liten fick du inte se för att det gick för sent?

Vad är det bästa med att vara vaken när alla andra sover?
Är aldrig med om den saken längre, jag har ju en tonåring. Tonåringar är ett slags nattdjur som äter mängder mat nattetid och det enda ljud som hörs är mumlande ljud och knappande från ett tangentbord.
Innan jag hade en tonåring var det stunden när jag kunde titta på tv-serier i lugn och ro.

När var du sist vaken mitt i natten, och av vilken anledning?
Det var på vägen hem från vårt nyårsfirande, under nyårsnatten.

Vilket sent öppet ställe har någon gång räddat dig, och varför?
Det var nog när jag var 18, bodde i Orsa och min vän Anna gjorde detsamma. Vi brukade prata i telefonen och bli sugna på chips, så då kom hon 23:55 och hämtade mig i sin “Gamla Bettan” Volvo och så rusade vi in på Statoil klockan 23:58 och köpte chips.

När du inte kan sova av någon anledning, vad håller dig sällskap?
Iphonen, finns liksom ingen annan.

Vilket tv-program som liten fick du inte se för att det gick för sent?
Inget tror jag? Minns inte att jag missade något program. Däremot brukade min mormor vilja se Efterlyst på torsdagarna hos oss, och det var precis efter Rederiet. Jag var livrädd för sådana program redan då, så låg och höll för öronen och försökte somna i ren och skär skräck. Jag har aldrig klarat av att lyssna hur folk mördar, rånar eller misshandlar andra.
Kan tillägga att ingen visste om hur rädd jag var för detta, förrän jag berättade om det i vuxen ålder.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

38 thoughts on “Fem en fredag v 2: sena kvällar

 • 11 januari, 2019 at 15:32
  Permalink

  Tänk att du inte berättade om hur rädd du var. Men vår son gjorde samma sak och först i vuxen ålder berättade han. Med tonårsbarn i huset så lägger man sig aldrig sist 😉
  Znogge recently posted..Två gånger äntligen…

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:03
   Permalink

   Ja det är konstigt att man inte berättar sånt egentligen? Haha ja det är ju så, man möter sin överman 😉

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 15:39
  Permalink

  Det är så skönt med natten tycker jag. När det är helt knäppt tyst både ute och inne. Det ger mig inre ro i själen på riktigt.
  Sandra recently posted..Jag gav upp

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:04
   Permalink

   Absolut, är lite för sällan jag upplever sådant bara 🙂

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 16:02
  Permalink

  Hahaha! Skrattar högt åt din beskrivning av en tonåring. Läste upp det för min syster och vi känner igen oss båda två, även om vi passerat tonåren sedan länge 😉
  Anna recently posted..Det kallar jag fynd

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:04
   Permalink

   Haha :-p. Minns tiden själv med ;), men förstår nu också suckarna om att man var uppe för länge :-p

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 16:08
  Permalink

  hahaha älskar ditt svar på första frågan! Så sant också 😀 Mitt ICA är öppet till 23 och det kan rädda många gånger!
  Chanelle recently posted..Uppföljning av gårdagen

  Reply
 • 11 januari, 2019 at 16:39
  Permalink

  Var alltid vaken så sent förut, kan bero på att jag var som din son, åt så mycket och sov länge, heh. Men nu ör jag aldrig uppe så sent. Vilket är skönt tycker jag. Kram<3
  Johanna recently posted..Fredagslistan

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:05
   Permalink

   Jag tror det är så man ska göra som tonåring :). Man har samma hormoner som ett barns första år har jag läst när man blir tonåring 🙂

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 17:12
  Permalink

  Haha känner igen det där med sena natt samtal och plötslig hunger. Det har blivit ett par mcdrvie när jag pluggade eller bodde själv ???‍♀️ Tycker också efterlyst är otäckt är så rädd för att se något i Min egna stad
  Hanna recently posted..Ett lugn inför kommande år

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:03
   Permalink

   Haha ja du ;). Ganska vanligt förekommande :D. Ja usch det är hemskt 🙁

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 18:00
  Permalink

  Kan inte heller komma ihåg att det fanns något program jag inte fick se. Kommer ihåg hur jag låg på soffan och somnade till Dallas när jag var liten. Hur pinsamt det var när några kysstes, ha ha!!
  Popprinsessan recently posted..Kort vecka & kokt kyckling

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:02
   Permalink

   Gud kysstes, jag minns sen när de var sexscener i filmer och liknade. Hur man dök efter något i desperation när man satt tillsammans i soffan, oftast tv-tidningen 😉

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 18:56
  Permalink

  jag har en sambo som sover tidigt och en son som med somnar tidigt. Jag älskar och uppskattar min lilla stund på kvällen . Älskar och har alltid behövt lite ensamtid. samla tankarna, känslorna och bara få vara mig själv en stund. Andas.
  Snart är de med slut så jag njuter för fullt. hihi

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:01
   Permalink

   Ja det är ju liksom inte för evigt det är så. När man får tonåringar försvinner den tiden 🙂

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 20:21
  Permalink

  Haha du beskriver en tonåring så klockrent! ?
  Farligt att bli sugen på chips mitt i natten, då kan verkligen ett sånt där nattöppet ställe vara räddaren i nöden. 😀

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:01
   Permalink

   Haha ;-D. Haha ja gud verkligen, det är tur med sånt då 😀

   Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:00
   Permalink

   Kul att du tycker det :). Vet egentligen inte om min är en räddning eller mer än dum ovana :p

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 21:47
  Permalink

  Jag går alltid och lägger mig sist i detta huset. Sonen sover ju i källaren så honom ser och hör vi aldrig. Men jag behöver den stunden för mig själv. Det är så tyst och skönt. Älskar det!
  Fnulan recently posted..Cirkus på vintern?

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 11:00
   Permalink

   Haha ja bor man i källaren tror jag det blir ännu mer en liten tyst mus av en tonåring ;). Förstår det där med egentiden :), kan sakna stunden när man själv var ensam uppe. Även om sonen är på sitt rum, så hör jag ju honom när jag ska lägga mig på natten sen 🙂

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 21:48
  Permalink

  Åh herregud, kommer ihåg alla nätter man suttit uppe för att spela.. Nu kan jag knappt hålla mig vaken efter 01 hahah. Kan dock tänka mig att det är lite annorlunda du som har en tonåring 😉
  Melissa recently posted..Mina LUSH favoriter

  Reply
 • 11 januari, 2019 at 22:02
  Permalink

  Haha jag kan tänka mig att det är svårt att hålla sig vaken längre än en tonåring! 😀 Som tonåring är man duktig både på långdragen vakenhet och sovmorgon! 😀 När jag läste ditt svar om chipsen kom jag plötsligt att minnas när man var ung och drog iväg och panikhandlade något snask i sista stund innan stängningsdags.
  Lillan Kind recently posted..Att hitta sig själv igen

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 10:58
   Permalink

   Haha ja det är liksom bara att gilla läget där ;). Ja det är ju fördelen man får liksom istället egen tid på FM 😉 . Haha man gjorde ju så 😀

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 22:16
  Permalink

  Jag tycker inte heller om att lyssna på efterlyst GW och sådana prog, dock har ju efterlyst hjälpt till med mycket. Jag hade en period, det är många år sedan nu då jag satt uppe till 1-2 på nätterna =D
  Marie recently posted..Lite väl jobbigt denna veckan

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 10:58
   Permalink

   Det har det verkligen, många fall som löst sig på grund av efterlyst. Men det är läskigt ändå tycker jag :-o.

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 22:37
  Permalink

  Min telefon är även min bästis när jag inte kan somna. Attans vad pålitlig den vännen oftast är förutom när hen blir urladdad och behöver tanka ny energi. Sena nätter kan man få vara ensam vaken men annars är det svårt med tonåringar hemma boende om man vill vara själv på kvällar,
  Kamilla recently posted..Fredagens – Fika, fokus och present.

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 10:57
   Permalink

   Egentligen är nog min en ovän för man blir ju piggare, men är lätt att ta till liksom :-o. Hehe ja det är ju så 🙂

   Reply
 • 11 januari, 2019 at 23:59
  Permalink

  Haha det där med tonårstiden känner jag igen men jag är fortfarande uppe sent, men jag var likadan i den åldern 🙂

  Reply
 • 12 januari, 2019 at 00:09
  Permalink

  Roligt att läsa dina svar på frågorna! Jag var med rädd för efterlyst. Jag har i vuxen ålder svårt att se liknande program nu, speciellt svenska!! Hoppas du får en härlig helg! Kram
  Fru Elversson recently posted..Veckans påstående- #61

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 10:56
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Ja fy det var hemskt verkligen :(. Klarar inte sånt så ser inte på det 🙂

   Reply
 • 13 januari, 2019 at 17:59
  Permalink

  Hej, när man inte längre behöver upp och jobba så är det rätt skönt att vända på dygnet och bli en nattuggla. Nackdelen på vintern är att man knappt hinner se dagsljuset innan man kommer ut ur stugan.
  Paula recently posted..Söndags- smakbit # 2

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 21:54
   Permalink

   Åh det låter faktiskt väldigt fint måste jag säga :D. Ja förutom det med dagsljuset 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: