Få hemmet soligt, med solceller.

Inlägget är i samarbete med Soligo.

Nu ska du få hör en sak som jag tänkt önskat till mitt hem länge, nämligen solceller. Jag är väldigt mycket för miljön och vill ha miljömärkt el. Jag tycker att samhället i stort borde satsa mer på den form av energi som vår natur ger oss och där ligger solceller högt i topp bland de saker jag önskar mig.

Jag anser att fler bostadsförmedlingar borde köpa solceller och investera i förnyelsebar energi. Vi har bara en planet och den måste vi bli bättre på att ta hand om, genom att använda solceller kan vi bidra till något bra. Jag längtar så mycket efter att hela samhället en dag ska förstå hur mycket mer vi har att vinna på att använda oss av bra el, mot att ha saker som skadar vår planet.

Vi har inte bara oss själva att tänka på längre, snart står våra barnbarnsbarn där och undrar över varför vi satsade på att förstöra planeten för vår skull, istället för att tänka på dem som ska få den efter oss. Här är energin något som vi alla måste fundera på hur vi vill ha det med. Att ha solceller på taken bidrar till mer miljövänliga hus, och vill vi verkligen inte ha miljövänligt mot miljödåligt? Jag vill i alla fall kunna säga till mina framtida att jag gjorde vad jag kunde för att de skulle få en bra uppväxt.

Därmed sitter jag och klurar på hur jag ska kunna lägga detta som förslag till mitt bostadsförmedling, kan det vara så att de faktiskt skulle köpa min ide och satsa på att skaffa solceller? Tänk så perfekt det skulle vara att fått påverka en sådan sak, att göra en förändring och samtidigt kommit med ett förslag som förbättrar och hjälper miljön. Har du solceller på din bostad? Varför eller varför inte? Berätta gärna hur du tänker med energi.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Få hemmet soligt, med solceller.

 • 18 januari, 2019 at 09:23
  Permalink

  Så himla bra att du lyfter detta! Vi måste verkligen bli fler på sociala medier som bryr oss, och för de som har möjlighet är ju solceller ett toppenbra alternativ. Det kan ju dessutom vara ekonomiskt smart 🙂 Tack för ett bra inlägg!

  Reply
  • 18 januari, 2019 at 17:42
   Permalink

   Visst är det en viktig fråga :). Håller verkligen med dig, vi måste synas så vi kan påverka 😀

   Reply
 • 18 januari, 2019 at 11:03
  Permalink

  Jag håller med dig helt! Du borde absolut lägga fram förslaget, som sagt, det kan inte bli sämre än ett nej 🙂

  Vi skickade faktiskt in ansökan om solcellsbidrag i nu höstas men det verkar vara 1,5-2 års väntetid här – om bidraget ens får vara kvar när vi får den nya regeringen.. Men förhoppningsvis så blir det solceller för oss någon gång i framtiden 🙂
  Therese recently posted..Jag började tempa för att lära känna min cykel

  Reply
  • 18 januari, 2019 at 17:37
   Permalink

   Åh så fint att du gjort det! Hoppas verkligen du får bidrag för det, låter onekligen viktigt 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.