Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

Saker jag gör, men som jag inte borde.

Det finns bara en sak som poppar upp i mitt huvud just nu och det är stressar. Jag är denna vecka hemma från jobbet på grund av överstress, jag har helt enkelt haft alldeles för mycket och förra helgen ska kroppen ifrån. Så det jag gjort de senaste dagarna är att ligga på soffan, röra mig så lite jag kan och bara återhämta mig. Äntligen börjar jag ha lite mindre huvudvärk och jag börjar även kunna se vad som är viktigt.

Jag ska börja med listor igen, det är en sak jag slutade med men borde fortsatt att göra. Helt enkelt för att stressen fått mig att ta bort, nu ska jag öppna en bok igen och göra krysslistor. Förut gjorde jag fem saker som skulle fixas varje dag och kryssade dessa mot kvällen. Det var skönt, och genomskådligt. För jag MÅSTE sluta stressa, för min hälsa och välbefinnande.

34 Comments

 1. Stress är verkligen hemskt, mycket stress påverkar oss, det gör oss nedstämda, sjuka, ja listan kan göras lång. Låter bra att du uppmärksammar det som händer i dig och att du tagit dig tid att återhämta dig. Kry kry

 2. Vad bra att du tar hand om dig! Bra tips med daglista på fem saker att genomföra. Kan behöva det oxå, kontrollerar och begränsar samtidigt som det visar lite av vad som blivit gjort med!

 3. Helt rätt sätt att hantera situationen på! Jag är så dålig på att lyssna på kroppen och ta ledigt och det slutar med att man blir helt utmattad och som en robot till slut. Listorna tror jag också är en bra lösning på situationen

 4. Stress är så hemskt.. Är också rätt stressad just nu och behöver verkligen hitta saker som stressar ner, men det är lättare sagt än gjort! Listor kan verkligen hjälpa, att få stryka över saker och känna kontroll!
  Jag hoppas det blir bättre för dig! Kram< 3

 5. Fy vad jobbigt med att du har stressat så mycket. Jag kan inbland stressa så mycket att jag mår illa och får migrän. Listor är något som hjälper så mycket då kan man kryssa av och det hjälper mig så mycket

 6. Det var inget roligt att höra att du är hemma för överstress. Skönt att du lyssnar på kroppen och är hemma. Hoppas att dina listor hjälper dig att må bättre och känna mindre stress. Jag känner att min kropp säger ifrån, jag vet att jag måste lyssna på min kropp. Men jag tycker att det är så svårt att lyssna och ta in att jag måste ha lugn och ro. Stor kram ❤️

 7. Usch ja det det känner jag igen, stressar ofta trots att jag inte behöver med vilket är så onödigt. Listor har jag varit inne på med, du tycker det hjälper alltså?

 8. Vad jobbigt att stressa! Skönt att vara hemma en vecka nu och vila. Det är så lätt att ta på sig för mycket och säga ja till allt fast man vet att man egentligen inte har tid. Listor låter bra faktiskt och att välja fem saker per dag som ”måste göras”.

 9. Jag tycker att det låter väldigt klokt att stressa mindre. Har du någon typ av bullet journal till dina listor? För mig är det jättebra avkoppling att sitta och pyssla med listorna, skriva fint och få rita lite kravlöst runtomkring 🙂

 10. Ja fina vännen, du måste lyssna på din kropp. Och det är verkligen så att det är något man gör men inte borde. Alldeles för vanligt. VILA NU!!!

 11. Jag älskar listor men som dig är dålig på o tillämpa dom. Smart att kryssa på kvällen, det ska jag fundera lite över om jag kanske också skulle börja med,. Tack för tipset.

 12. Så bra tips, men tyvärr verkligen lättare sagt än gjort. Hoppas verkligen du kommer tillbaka snart, den stresshuvudvärken är hemsk! Jag lider med dig <3

 13. Hoppas att du finner verktyg så att du stressar mindre. Listor är något jag också gärna skriver och det fungerar för mig.

  Svar: Tack för dina önskemål på blogginlägg relaterade till mitt jobb. Håll utkik framöver!

  Kram

 14. Älskar listor. Blir så mindre stressad när man har en lista att göra för dagen/kvällen och bocka av grej efter grej är så avkopplande

 15. Jag gillar verkligen listor, de funkar bra för min stress. Eller mot min stress kanske jag skulle skriva 🙂 Det är bra att få en överblick, men gör också att jag kan släppa tankarna på vissa saker när jag fått ner dem på pränt.

 16. Du gjorde ett riktigt bra beslut genom att stanna hemma! Ingen tackar dig för att du kör slut på dig själv.
  Listor är super för att på så sätt även samla sina tankar på just det som behövs göra. Jag kan annars känna ibland att jag inte har någon aning om var jag ska börja om det är för mycket. En lista gör mig så mycket mer strukturerad och mindre stressad. 🙂

 17. Men nej vad tråkigt att höra.
  Jag har så svårt att acceptera att stressen har tagit ut sin rätt på mig. Fast jag känner samtidigt inte att det är några konstigheter eller fel när någon annan mår dåligt av stress, antar att det är den där självkritikern inuti mig som vill göra sig hörd..

  Intressant tips med listorna förresten, har inte hört det förut men ska nog pröva det.

 18. Så bra att du bromsade och lyssnade på kroppen när den sa ifrån. Jag har en ful ovana att smussla ihop hårstrån och sedan slita bort dem. Hel dum grej jag vet.

 19. Alldeles för många stressar av olika anledningar numera. Väldigt bra att du är hemma och tar hand om dig själv ❤️ Därför bloggar inte jag varje. Det och allt annat jag höll på med innan sommaren (eller när det nu var) blev en stress. Utmattning har jag varit sjukskriven för 2 gånger men nu har jag lärt mig varva ner i tid.

 20. Listor är det bästa, många tror att det stressar och det för det säker för många men för mig innebär det ett lugn, saker jag kan släppa från mitt huvud som finns på min”lista” istället. Så här är det alltid mycket listor och avchecknkngen är det bästa av allt

 21. Hoppas du snart mår bättre att stressa är inge bra men jag har lätt att stressa också. Låter bra att du har ett sätt som minskar det. Kram 🙂

 22. Jag har tidigare tyckt det varit väldigt stressande att skriva upp vad jag borde göra under dagen eftersom jag vissa dagar icke nådde mitt mål, men jag har funderat på om jag ska ge det en ny chans…
  Jag tror ju att det händer mycket i Din kropp nu, att Du äter bättre gör troligtvis att Din kropp reagerar, vilket kan öka Din trötthet. Lyssna på kroppen.

 23. En sak som jag har när jag stressar för mycket är en stressboll, jag sitter och klämmer på den… Släpper en del faktiskt! Vet inte om du provat det någon gång, annars gör det! 🙂

 24. Stress är alltid någonting som vi alla gör otroligt mycket och i fel utsträckning. Vi stressar upp oss för onödiga saker när vi istället med framförhållning, självkännedom och planering kommer längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: