Jag har som skrivet igår varit hemma denna vecka. Det känns som kroppen verkligen behövde denna sjukvecka för att må bättre. Jag ska till jobbet på möte idag som varit inbokat och igår kände jag att nu börjar jag återhämta mig, kände mig faktiskt återhämtad och utvilad i morse. Men jag blir hemma denna vecka då finns energin sedan på måndag igen.

Det har varit för mycket för mig, de senaste månaderna. Mormor som fick cancer och dog på två månader. Idag är det tre månader sedan hon lämnade jorden. Jag tänker på henne varje dag, och när jag drog lappen för dagen idag tänkte jag “Idag har jag varit ifrån dig i tre månader” Det är en obeskrivlig saknad jag känner. Var även över en månad sedan jag var till psykologen som jag ska till idag. Behöver verkligen prata och få redskap just nu.

Jag säger att det varit mycket och det har det, utöver mormors bortgång så har även Björns mormor dött strax innan jul, döden kommer alltid i tre sägs det och jag det har varit tre dödsfall runt mig nu varav två inom släkten och sedan andra utanför. Sedan är det stressen med jobbet som tar sitt, och så studierna.

Fick ett lugn inombords igår när jag fick tillbaka min tentamen, den var godkänd. Det betyder att jag nu har halva min utbildning färdig. Den är 90 högskolepoäng sammanlagt utlagd på tre år, och är alltså på avancerad nivå. Jag har alltså läst 45 högskolepoäng i dagsläget inom just det här programmet. Tror jag har sammanlagt 409,5 högskolepoäng i dagsläget, det är väldigt bra presterat av någon som lärarna berättade för aldrig skulle studera vidare.

En människa orkar inte mer än hon orkar, och jag behövde dra i nödbromsen. Det gör mig nog till en medveten människa att veta mina gränser för saker, jag känner mig och min kropp utan och innan. Det gäller bara att få andra att förstå det jag säger. Det är något som är svårt för mig, jag kan inte säga nej.

43 kommentarer

 1. Du är verkligen en klok människa. Jag blir imponerad varje gång jag kikar in här av dina kloka ord och tankar. Jag har nog läst kring… 145 hp hittills.. 🙂 Samt undersköterskeutbildningen och butiksäljareutbildning (på komvux de två). Samt en slutförd gymnasieutbildning på samhällsprogrammet. 🙂
  Annica recently posted..Önskeinlägg: Studieupplägget

 2. Vad skönt att läsa att du börjar känna dig återhämtad. Det är viktigt med pauser och ge kroppen en chans till vila och återhämtning. Grattis till godkänd tenta. Så skönt att ha ett moment mindre att tänka på.
  Hannas krypin recently posted..Livet är orättvist

 3. Så bra att du stannade upp och pausade! Det bättre att ta de där dagarna när det börjar svämma över istället för att köra på tills det verkligen brister och återhämtningstiden blir så mycket längre. Du har verkligen haft mer än man ska behöva under en lång period nu. Hoppas att det går bra på mötet idag!
  Anna recently posted..Makeup – Anastasia Beverly Hills Subculture

 4. Det var verkligen bra gjort utav dej att du lyssnade på hur du mår innan de blir försent. Jag beklagar sorgen . ? har oxå stor med om närstående som fått cancer alldeles för tidigt i livet och vet hur svårt det är att repa sej efter en sån sak . Hoppas du mår bättre snart igen och ta dag för dag är mitt råd o inte stressa

 5. Åh, låter verkligen som att du behöver den här veckans “vila” och det kanske är lite av kroppens sätt att säga ifrån att du måste ta det lugnt.
  Det tar mycket på en att sörja och ibland låter man sig inte göra det i den utsträckning som man kanske skulle behöva.
  I sverige är det dessutom svårt för vardagen rullar lixom på och inte många kan få ledigt när en släkting har gått bort.

  GRATTIS till tentamen… jag är impad av dina högskolepoäng… själv besitter jag 7,5 poäng efter att ha gått en kurs via jobbet (barn och flerspråkighet har jag för mig den hette).

  Ha en fin dag,

  Kram kram
  Jenny recently posted..Lite så och lite si…

 6. Så klokt tänkt, man måste verkligen lyssna på sig själv, sin kropp och se hur mycket man själv orkar ❤️

 7. Du är så duktig trots ditt mående som klarat halva utbildningen, det är inte mycket kvar och du kommer ta dig egenom varje fas. Jag hejjar på dig och hoppas du snart känner dig lite piggare?

 8. Det är jobbigt att mista någon nära. Min pappa fick diagnosen några veckor innan han dog. Eller egentligen bara 4 dagar men jag misstänkte cancer redan veckor innan. Inte lång tid det i heller. Beklagar sorgen!

 9. Beklagar verkligen sorgen! Min morfar gick bort 2015 och tänker fortfarande på honom. Man glömmer nog aldrig utan bara försöker lära sig leva utan just den personen. Det är ju extra jobbigt om man står varandra nära vilket vi gjorde.
  Styrke kramar från mig till er!
  Ellie recently posted..Frågor till frågestund!

 10. Skönt att du klarade den, en sak mindre att tänka på!
  Förstår att det varit mycket för dig och tycker det är skönt att du lyssnar på kroppen och är hemma, hoppas du finner lugnet snart <3
  Pärla recently posted..BlushMe.se

 11. Gud vad jobbigt för dig att varit med om så mycket på så kort tid. Beklagar för alla dödsfall du har haft runt dig på senaste. Hoppas inte det kommer ske några mer nu
  Evelina recently posted..Jotex

 12. Jag kan verkligen förstå den obeskrivliga saknaden du känner efter din mormor. <3 Det här att döden sägs alltid komma i tre fick jag erfara förra året. Hoppas att ditt besök hos psykologen hjälper dig att må bättre.
  Det är bra att du har gett dig själv tiden att bli frisk genom att stanna hemma hela veckan. Grattis till att tentan blev godkänd!
  Lillan Kind recently posted..En glimt av det som var

 13. Saknaden gör verkligen ont. Känner också en obeskrivlig saknad efter min mormor. Du gör så rätt i att ta en vecka och vara hemma och vila upp dig. Det är så bra att du känner din kropp och lyssnar på vad kroppen förmedlar. Jag önskar att jag var lika duktigt som du med att verkligen känna efter och vara hemma när jag känner att jag inte orkat med stressen som är på jobbet. Skönt att du känner dig bättre. Storm styrkekram ❤️
  Jennysvardag recently posted..Lugn och bra kväll

 14. Bra att du drar i nödbromsen i tid! Att förlora nära och kära är enormt påfrestande och en stor sorg. Det krävs återhämtning efter något sådant <3 Ta hand om dig och va snäll mot dig själv <3 Kram
  Ida recently posted..Ljusare tider och blodsaft

 15. Du behöver verkligen mer NEJ till andra och mer JA till dig själv. Hoppas mötet med psykologen gav några nya eller påminde om gamla verktyg, för det hörs i dina rader att du behöver något att hantera dagarna. Det är en enorm press att gå igenom så mycket sorg och utmaningar på kort tid. Du vet vart jag finns om du behöver skriva av dig❤️
  Marie recently posted..Bipolär Serie – Del 1, Mammalivet.

 16. Det där med att säga nej kan verkligen vara svårt. Man vill ju så gärna hjälpa och ställa upp för andra att man på något sätt faller själv till sist om man inte är försiktig.
  Jag vet, det är lätt att säga det, men jag har verkligen haft problem även själv med det. Jag har bestämt mig för att öva mig på just att säga nej, och då bara nej utan någon djupare förklaring till varför.
  Sara recently posted..Det här med att sätta gränser..

 17. Du skriver mycket bra i inlägget, och jag fastnade för sista stycket om att få andra att förstå. Det är så svårt. Jag kan uppleva att även om jag vet mina gränser kan det vara svårt att stå emot de där personerna som inte förstår eller bara ska säga emot. Det också tar mycket energi.
  Skönt att du har fått vila nu dessa dagar så blir nästa vecka mycket bättre. 🙂

 18. Härligt att ha så många högskolepoäng, resten går fort ska du se ❤
  Kroppen behöver vila ibland, skönt att du såg det tycker jag ❤
  Dödsfall är tuffa och man sörjer hela sitt liv tyvärr, än är dina sår öppna, tillslut kommer de bli ärr, ärr som kommer svida då och då, ärr som du kommer märka av. Låt såren läka, ge dem tid ❤
  Sandra recently posted..Kbt vid psykisk ohälsa och fibromyalgi

 19. GRATTIS till tentan, men det kanske inte betyder så mkt just nu? Jag är stolt över att du stannat hemma och tar igen månader av stress på många sätt. Skönt att läsa att du ändå ser framåt och positivt. Heja dig hjärtat
  Fnulan recently posted..Jag är omöjlig

 20. Beklagar verkligen sorgen <3

  Det är starkt att känna sin kropp och att lyssna på den. Fortsätt med det för du är den enda du behöver leva med hela livet så då behöver du vara rädd om dig. Hoppas fredagen och helgen bra bra (:
  Suzanne recently posted..Månadens Ros

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: