Att värna om naturen.

I samarbete med Lapland Eco Store.

Vi har bara en jord, du vet vår lilla planet där ute i rymden vår lilla Tellus den lilla blåa planeten fylld med vatten, skogar, öknar, en regnskog. Vår Tellus med sina poler, som visar oss norrsken och sydsken. En planet med liv, där det föds människor och djur. En planet av skratt och kärlek, en planet där vi har djur som lever i vatten.

I vår planet så befinner sig vi människan som djur i vatten de första månaderna i våra liv. Av vatten som vi tar så för givet, det rena vattnet som vi badar i på sommaren och som vi duschar i. Vattnet som vi dricker direkt ur kranen än i en rinnande bäck. Vi tar det där lilla genomskinliga så för givet att vi människor slängt plast i våra hav och sjöar. Vi har överproducerat plast och köper vatten på flaska. Här i Sverige får vi pant på flaskorna men ändå slängs de rakt i naturen så ofta. Plast som inte är ett naturligt nedbrytbart föremål. Plast som fiskar, valar, delfiner får i sina magar så till den grad att de kvävs till döds. Visste du att om vi fortsätter slänga plast som vi gör idag kommer vi snart ha utrotat mängder av vattenlevande djur? För att du ska få en plastflaska med vatten? För att du vill ha ett sugrör?

Det finns bättre alternativ att bära med sig vatten på, klean kanteen har vattenflaskor i rostfritt stål som är miljövänliga och går att återanvända om och om igen. Den är lätt att bära med sig och funktionell på det sättet att den har en ögla du kan hålla den i, samt att du kan ha flaskan på cykeln. Den är dessutom 100% återvinningsbar och resistent mot bakterier. Men det jag tycker är absolut bäst med flaskan är att den är miljövänlig, och vi behöver fler miljövänliga produkter till vår värld och för vår värld.

Vi vill ju Tellus det bästa, vi har bara en liten jord. Inte kan det vara okej att vi människor på grund av plast ska förstöra jorden? Har du sett filmen Wall-E eller tv-serien The 100? Att tänka på att vi kan förstöra vår planet till sådan grad att vi kanske inte längre har den kvar är inte okej. Vi måste bli snällare mot jorden. Det är så enkelt att köpa en flaska från Klean Kanteen, en flaska du kan använda om och om igen. Som håller din dryck precis som du vill ha den? Du sparar pengar på att inte handla, ditt köp av en flaska kommer du sparat in efter ungefär 19 köp av plastflaskor. Det är ganska fort att komma upp i nitton pantflaskor som blir 19 kr du får tillbaka. Men men med en flaska från Klean Kanteen så har du flaska och sparade pengar ändå.

Vi har inget argument för att köpa flaskor i plast längre, vi måste göra något nu åt den jord vi lever på. Tellus förtjänar vår kärlek, Tellus har gett oss livet nu måste vi ge tillbaka kärleken till henne. Sluta köpa plastflaskor och köp en hållbar flaska istället. Den tycker vår jord, vår egen Tellus om.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Att värna om naturen.

 • 25 januari, 2019 at 18:53
  Permalink

  Men åh, så bra! Jag har vattenflaskor lite överallt för att jag ska komma ihåg att dricka. Att byta ut dem mot miljövänliga varianter hade ju varit superbra! Ska tänka på det när det är dags att byta ut mina ☺️
  Anna recently posted..Egentid på arbetstid

  Reply
 • 25 januari, 2019 at 18:55
  Permalink

  Klokskaper! Känns naturligt att alltid ha en vattenflaska i väskan och kunna fylla på vid behov när vi bor i ett land där nästan varje kram har drickbart vatten!
  Pt Lilla Ax recently posted..Resultat bakom fasaden

  Reply
 • 25 januari, 2019 at 19:32
  Permalink

  Det är så hemskt att se hur vi slösar på plasten och låter djuren lida pga vi slänger plasten i naturen. Verkligen bra att köpa produker man kan använda om och om igen
  Evelina recently posted..Bullet journal

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: