Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Det är lördag, och solen lyser in genom ett fönster.

Jag sitter vid datorn, det är söndag och sportlov. Planen är att åka ner på stan idag, sedan får jag se vad dagen mer har att erbjuda. Städning borde jag satsa på så det blir det nog. William ska på kalas hos sin tremänning, och sedan ska han sova över hos en kompis.

Det är alltså sportlov, jag gör precis det man ska göra under sportlovet. Äter någon macka, tittar på serier och ser till att komma ut. Har hunnit med att blogga och det gillar jag. Gällande serie så såg jag klart hela Huset fullt serien igår, jag började någon gång i januari att kolla igenom och är nu alltså klar. Hoppade då på Huset fullt igen, egentligen har jag ganska svårt för såna där serier. Men har jag ändå börjat så kan jag lika gärna fortsätta.

När det kommer till serier som går just nu, räknar inte med de som har säsongsuppehåll så tittar jag på: Greys anatomy, The gifted, Bonusfamiljen, Shadowhunters (börjar på tisdag), Rosewell New Mexico, Riverdale, Legacies. Det är alltså en del igång just nu, men så kommer ju de som har säsongsuppehåll igång nu under våren och sommaren så som: Game of Thrones, Sabrina, The handmaids tale, Stranger things och The 100, och så andra till hösten utöver det. Serier är liksom en hobby för mig, något att låta hjärnan varva ner med.

Jag har sett det mesta i serieväg, men vad jag inte tittar på är kriminalare och deckare, mår fruktansvärt dåligt av sådant. Vad följer du för form av serier?

64 Comments

 1. Så härligt med sportlov även om det faktiskt bara är lördag 😉 Jag avstår inte en dag av min ledighet som nu närmar sig sitt slut…

  Vi ser gärna thrillers och deckare och oftast på Netflix. I går avslutade vi ”Dirty John” som var helt ok!

 2. Jag är sämst på serier 🙁 Men jag tiittar på greys och bonusfamiljen. Sen följer jag husdrömmar med, men vet inte om det kallas serie så 🙂

 3. Så skönt med sportlov! Förstår att du vill passa på att vila och njuta av ledigheten då ? hoppas du får en fin helg och vecka ?

 4. Oj vad mysigt! Jag ÄLSKAR friends och den ser jag nu om för 10e gången ? har lite svårt för de nyare serierna ? men ha du inte sett Friends så rekomenderas den starkt! ?

 5. Jag mår också dåligt av just kriminalare av någon anledning, får en så olustig känsla i kroppen… Sen kan jag titta på skräckfilmer och bara tycka att det är kul och spännande^^ Antar att kriminalare är lite mer verkligt kanske…

 6. Haha ja serier är verkligen min hobby också! Bara önskar jag hade mer tid, är massvis jag är så efter i. Minns när jag hann göra ett schema över när alla gick och när de började efter uppehåll ? Jag gillar alla slags former av serier egentligen så länge de inte är för tunga. Allt från Modern family, Big Bang Theory och Bonusfamiljen till Game of Thrones, Criminal Minds och The Handmaids tale. 😀

  För övrigt låter det som att ditt lov börjat helt underbart!

  1. Åh låter som vi är lika även där, av de du skriver är det bara Modern Family jag inte sett. Sedan undviker jag Criminal minds för blir så himla mörkrädd av sådant 🙂

 7. Vad härligt att få lite serietips! Riverdale följer jag redan men jag visste inte att de serier jag följer snart börjar igen eller att det blir fler säsonger av andra serier jag också sätt! 🙂

 8. Jag är så dålig på att kolla serier, kollar typ samma serie om och om igen, jag är så feg att kolla på nya serier, jag ger dom aldrig en chans. Men måste bli bättre på det, jag tycker om serier som CSI, NCIS, Criminal minds bland annat! ^^
  Men favorit serierna är nog Grey’s anatomy, Glee & skilda världar 😀

 9. Hahaha! Här är vi totalt olika. Serierna du nämnde har jag inte ens hört talas om, undantag Greys anatomy. De enda serier jag tittar på är just deckare eller spänningsserier, helst engelska sådana.

  PS. Vilken otroligt läcker bild du har lagt upp, läckert i dubbel bemärkelse alltså:-) DS.

 10. Greys anatomy ser jag på men föredrar nog deckare och drama, samt skräck.
  Du tittar verkligen på serier just nu följer jag inte en enda… kom på mig nyss att jag nästan aldrig kollar på tv nu för tiden, tror datorn är mer aktuell.. ha det gott!

 11. Men så skönt att bara göra vad som faller en in. Jag har tittat mycket serier de senaste då jag bara går hemma, just nu är det greys igen. Innan var jag riktigt torsk på rederiet, sett alla tjugo säsonger sexton gånger haha.

 12. Jag är en seriemänniska i perioder, vilket förstör otroligt mycket eftersom att jag vill börja om från början varje gång när jag kommer in i en sådan period. Jag har nog sett säsong 1-6 av Greys Anathomy 56 gånger, men inte tagit mig längre. Nu är jag inne på säsong 5 igen och hoppas att jag hinner ta mig igenom allt innan jag tröttnar nästa gång. Haha! Skönt med sportlov. Själv bävar jag för det. Vi kommer få så sjukt mycket att göra på jobbet!

 13. Wow vad många serier du ser på. Alla har ju sin ”tillflykt” när man inte orkar lixom. Jag ser outlander, så himla bra! Rekommenderar verkligen!! Sedan ser jag how i ett your mother för 150ggn och modern family lika så. Kram <33

 14. Vad skönt med sportlov. Passa på och njut nu. 🙂 Jag tittar inte på serier, har inte tid. Men en serie som jag skulle vilja titta på mer är Greys anatomy. Tycker den serien är bra!

 15. För mig är också serier ett sätt att vava ner och tänka på annat. Jag gillar också serier som Sabrina som är lite fantasy. Låter även som du har ett bra sportlov med mycket vila 🙂

 16. Serier är ju helt underbart!
  Älskar själv the vampire diaries och fastnade verkligen i serien reign. Perfekt under lov och lediga dagar ?

 17. vi brukar typ va tidigast med sportlov så här va lovet redan v 7
  tre männing blir liksom gammelmormor eller nåt sånt typ? dålig på sånt där ha ha

 18. Här har vi också haft en dag som fått bli som den ville. Så skönt och välbehövligt kände jag. Vi har också sportlov vilket är skönt. Jag är däremot urkass på att kika på serier.

 19. Jag har tyvärr svårt att kolla serier då jag blir så himla rastlös, kräver mycket för att jag ska kunna kolla. Fastnar verkligen för helt olika serier men favoriterna är American Horror story, Sopranos, Dexter & Prison break! Härligt med sportlov & så fint porslin du har ??

  1. AHS såg jag förut men slutade efter cirkus avsnitten tyckte den spårade ur då :). Dexter såg jag och brorsan ett tag :D. Ja så galet skönt med lov :D. Visst är det fint 🙂

 20. Grattis till kapet!

  När det kommer till serier så kan jag bara hålla med, hjärnans tid att släppa det runtomkring för stunden. Jag följer Reign nu dock har det inte blivit så mycket serietittande sista åren då småbarnen tar all vaken tid på ett eller annat sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: