Jag tror vi alla minns hur Lucia var i skolan. Det lottades fram en som fick vara, att gå med levande ljus på huvudet blev alltså en persons uppgift och så är traditionen. Det är inget konstigt med den, men jag gillar att göra det jag inte gjort. Så efter flera år av letande på Tradera hittade jag en som jag budade på. Nu är den i min ägo, tänker använda den så klart men främst ska jag ha den lite som julprydnad också.

20 kommentarer

  1. Men åh så fin! Och vad härligt att ha en hemma, både att använda och ha som prydnad. Jag gick ju i musikklass så i 6 år var det mellan 10-15 luciatåg om året… ett tag där gillade jag det inte alls längre, det var så stressigt. Men nu har åren gått och jag älskar Lucia igen:)

  2. Har heller aldrig burit en Lucia-krona. Jättekul att du slog till på den på Tradera. Den kan du lätt använda som alternativ till en julgran tycker jag.

  3. Vad roligt för dig att du nu äger en luciakrona hoppas du kan få gå med den på någon gång. Jag har dock aldrig känt att jag har velat vara lucia 🙂

  4. Men åh så fin! Själv har jag typ bara så dramatiska minnen från skolans Luciatåg då jag ett år fick rädda en kompis som svimmade från att elda upp sitt eget hår och ett annat fick jag följa med en vän till vårdcentralen då han fick brännskador i nacken av stearin från Luciakronan, haha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: