Ja jag har nog blivit lite knäpp eller också är de en positiv effekt av pandemirestriktioner – det finns tid att iakta och reflektera. Djuren är förstås julprydnader som pryder villaträdgårdarna men jag har liksom inte funderat så mycket över dem tidigare ett annat tecken på att jag förmodligen blivit lite tokig är att jag pysslat ihop en tomte av granris samt bakat småkakor! Mat lagar jag gärna men bakar småkakor brukar jag varken ha tid eller tålamod till. Men nu finns en burk ljuvligt goda saffransgrottor i mitt skafferi

Tja jag har kanske inte blivit helt galen utan mer försökt hitta nåt sätt att förhålla mej och ta ansvar för min egen situation och med detta bidra till att smittan minskar. Eftersom jag jobbar i akutsjukvården och som så många andra slitit hårt sedan i våras och har ett övertidskonto som är all time high (just passerat 250 timmar sen i mars) samt en genomgången covid infektion välkomnar jag restriktioner och förhållningsregler för att stoppa smittspridning. jag önskar inte ens min värsta ovän att drabbas.

Jag har valt att göra det bästa av situationen och inte fokusera så mycket på förbud, ensamhet och tristess. Det finns en hel del som är direkt olämpligt att göra men det finns å andra sidan så mycket annat att ´göra – förutom att räkna djur och baka kakor. Kanske det inte har varit så stor skillnad mot tidigare – visst saknar jag att resa, att gå ut och äta, hälsa på mina söner i Stockholm och Jönköping

Men vill jag egentligen resa utomlands nu? Nej absolut inte och världen kommer sannolikt att finnas kvar även om ett år eller två. Och äta ute har ju till viss del fungerat, de flesta restauranger har ju verkligen ansträngt sig för att det ska fungera, det är ju upp till mej som gäst att sköta mej och förresten är det rätt lyxigt att ta hem restaurangmat och äta hemma också. Jag gillar att äta gott och stöttar gärna restaurangerna på det sätt jag kan – jo det kostar en del men å andra sidan blir det´lite eller ingen shopping, resor eller andra kostnader jag normalt brukar ha.

I övrigt är jag väl lyckligt lottad som har intressen som till stor del utövas utomhus -tillsammans med vänner. En runda runt golfbanan tillsammans med golfvännerna och kamera istället för golfklubbor. och även jag som hellre äter vid köksbordet uppskattade varm soppa i termos och ostmackor utomhus.
Umgänget med vänner får ske i mindre skala, men å andra sidan så en middag för 6 i ställer för 12 innebär att vi verkligen hinner samtala, lyssna på och intressera oss för varandra

Gymmet har fått bytas ut mot promenader och nej man får inte lika mycket muskler av promenader – men rosor på kinderna, kondition och möjlighet att utforska delar av staden som jag sällan eller aldrig besök själv med en ljudbok i öronen eller med vänner eller maken

Mycket är annorlunda nu, men det behöver inte nödvändigtvis vara negativt om man får vara frisk, för mej handlar det om att ta ansvar för mitt eget välbefinnande men jag är lyckligt lottad som fått vara frisk, behålla jobbet och fått gå till jobbet och träffa kollegor.

Nu närmar sig julen och det blir en ny utmaning att anta – den kommer INTE att bli som den brukar men den ska bli bra! Alla kan inte träffas på julafton och äta sig proppmätta, men vem vet vi kanske hittar en nya traditioner som blir värda att behålla

Och kanske blir det aldrig riktigt som förr, vi kanske måste ändra våra vanor och levnadssätt så varför inte börja redan nu. 

Tack Orsakullan för att jag fick vara din gäst! Normalt hittar ni mej på www.nouw..com/annelizzza där jag mest delar med mej av mina huvudintressen – god mat och livet på min radhusfarm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: