Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Julkalender

Lucka 22 – Emilie om att hitta glädjen i tider som dessa.

Jag vill börja inlägget med att tacka Madeleine för att jag får vara en del av din December här på bloggen. Jag blev jätteglad när jag fick ta del av en lucka. 

Hej förresten! Jag heter Emelie och är 26 år gammal. Jag tänkte ägna mitt inlägg till att små prata lite, sprida lite glädje samt en liten påminnelse om att vi ska ta hand om varandra. 

Att vi lever i en annorlunda värld just nu har ingen missat och jag tänker inte tjata för mycket om pandemin som skakar om vårt samhälle, för jag själv är riktigt trött på den. Däremot tycker jag att det är viktigt att vi ta hand om varandra, skapar samhället så tryggt vi kan och hittar glädje i andra saker. 

Att umgås med kompisar, släktingar, anordna lite partaj, gå och shoppa osv är något som jag verkligen saknar. Att tvätta händer, att inte nysa eller hosta en i facet är något jag kan tycka att man ska tänka på hela tiden, man måste inte heller stå och trycka på den framför i kassakön. Men att inte träffa personer man älskar och bry sig om eller tänka på vad man gör hela tiden är något som påverkar mig jättemycket. Hästen har varit min räddning under denna pandemi. Att få vara i stallet, ta hand om Fina, rida och ändå kunna röra på sig är något som gör mig lugnare. Jag vet att jag måste ta hand om henne dagligen och vara tillsammans med henne, åh vad jag värdesätter det! Vad har varit er räddning? 

Nu närmar vi oss jul med stormsteg och den kommer troligtvis inte vara som tidigare år. Däremot har jag försökt skapa mysfaktorn ändå. Jag pyntar lite mer, har ägnat tid åt det då jag älskar allt som har med julen att göra. December är den bästa månaden på hela året och den sprider så mycket ljus, värme, glädje och kärlek. Julen handlar ändå om att vara tillsammans och detta året blir det till viss del ett problem. Jag vet inte hur ni kommer fira jul, jag kommer däremot att vara tillsammans med min mamma och familj. Eftersom jag är själv så kommer jag vara tillsammans med dem, ingen ska behöva sitta själv vid jul. Man kommer långt med sunt förnuft och ansvarstagande. 

För mig är det väldigt viktigt med tacksamhet! Det är en fin gåva att känna tycker jag. Det finns så mycket som jag är tacksam över. Min familj, mina vänner, min häst, mina katter, mitt jobb, mitt liv, men framför allt alla fina i min omgivning. Jag älskar dem, de får mig att kliva upp varje morgon och ändå njuta av livet trots en dålig dag. Hur jobbig och tröttsam denna pandemi ändå är så har man hittat en ny innebörd av tacksamhet tycker jag och jag känner av den starkare från andra också. Det finns en starkare respekt för andra och att skapa en större trygghet för andra och inte bara sig själv. Vad är ni tacksamma över?

Vad vill jag mer komma med detta inlägg då? Jag vet egentligen inte, men bloggvärlden är underbar och den sprider för det mesta så himla mycket kärlek. Jag är väldigt glad över att ta del av den. Lärt känna massa nya underbara människor och jag få ta del av andras vardag och intressen. 

Om ni vill ta del av mitt liv lite mer så hittar ni mig på http://nouw.com/emelieanderssoon. Där bjuder jag på vardagsinlägg, en massa bilder, mitt hästintresse och en massa julkänsla (i alla fall ett tag till). Hoppas jag hittar er där 😉 Tack så mycket för mig och tack för att jag fick småprata lite om mina tankar just nu. Jag hoppas att ni får en underbar jul! 

1 Comment

  1. Det är så viktigt att bry sig om varandra. Ofta snurrar allt på, och vi sitter fast i det där ekorrhjulet. Önskar dig en riktigt fin jul, och ett gott nytt år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: