Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Hur ser en typisk helg ut för dig?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag pratade med min bästa vän Lisa om det här nyligen. Just frågan folk fortfarande ställer i form av: Vad ska du göra i helgen? Att det nästan känns som ett hån, för vad är det vi kan göra? Ingenting som det är just nu. Vi har dock några helger grillat korv utomhus. Något jag inte gjort tidigare år, så får ändå säga att det är något helgen för oss. Även att jag går till mina grannar varannan lördag och blir bjuden på pizza. Det är verkligen mysigt måste jag säga.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

18 Comments

  1. Mysigt att grilla korv ute. Nä. Tyvärr. Så kan man inte göra så mycket nu.
    Alltid trevligt att bli bjuden på
    Pizza ?

    Ta hand om dig❣️

  2. Oj, det beror väl på vad man vill göra? Mina helger ter sig ungefär som de brukade göra även innan pandemin, inköpsrundan på lördagen sker tidigare än annars för att undvika trängsel. Annars är det det vanliga, städa lag mat, jobba ute på gården på lördagen och söndagen är min vilodag, istället för att åka till kyrkan ser jag för det mesta utsändningarna hemifrån såvida jag inte själv ska bidra med något – annars är det vila och planering inför veckan som gäller – precis som vanligt.

  3. Nuförtiden är det ingen större skillnad mellan vardag och helg. Jag äger min egen tid vilket är skönt. Fast just nu är vi ju oerhört begränsade i vad vi får göra…

  4. mysigt med picknick och grill i skogen, för mej är det ingen skillnad på helg eller vardag, men det blir nog annorlunda i sommar, då jag eventuellt ska jobba.
    Frågan om vad som ska göras på helgen, kan vara ett hån oavsett pandemin,
    De år jag varit singel, har jag sällan blivit medbjuden på middagar eller fester, jag trivs i mitt eget sällskap, och hittar oftast på något, men någon gång ibland har man känt sej ensam och övergiven.
    Sen finns det ju de som inte ens har släkt eller vänner att umgås med, som är ensamma alla lediga dagar och bara längtar efter måndagen.

  5. Så mysigt att grilla korv ute på vinter! ? jadu jag känner samma! Jag jobbar varannan helg så mina helger är ändå guld när jag är fri. Tycker om känslan att vara ledig en lördag. Snart är allt som vanligt igen – iallafall lite

  6. Typiska helger finns säkert för många, speciellt barnfamiljer, men jag kan inte påstå att mina/våra helger var inrutade. Det enda vi alltid gjort/gör under lördagar är att tvätta. Konstigt att den gamla vanan sitter kvar.

    Inte dumt alls att bli bjuden på pizza av grannarna. Bara att tacka och ta emot:-)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa