Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 37: Ägodelar

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av?
 2. Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?
 3. Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne?
 4. Vad har du någon gång lånat av en granne?
 5. Vilken ägodel har följt dig genom livet?

Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av?
Jag äger nog inte dubbelt på saker så där. Eller jo två olika golvmoppar om det räknas.

Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?
Plastförpackningar skulle jag säga. Jag har ju plastbantat sedan många år.

Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne?

Kan nog låna ut det mesta. Tror liksom inte att jag har något jag inte skulle låna ut?

Vad har du någon gång lånat av en granne?
Hammare, värktabletter sedan säkert mer också.

Vilken ägodel har följt dig genom livet?
Min poslinsfigur med Musse Pigg. Fick den när jag fyllde sju, den har följt med sedan dess.

17 Comments

 1. Jag tror det är med att låna/låna ut från grannarna är väldigt individuellt. Ja, visst jag kanske inte skulle låna ut väldigt personliga saker, men samtidigt om någon behöver det så är det ju så att man inte skulle låna ut dessa alls? Jag trivs bra med mina grannar!

 2. Trevligt att läsa dina svar. Golvmoppar har jag ju också förstås fler av. Men jag vet inte om det räknas, det är ju sådant som man ska tvätta och då blir det väl en hel del som man har fler av. Jag har nog minst 10 moppar som jag sedan kör i 90-grader i maskin när de är smutsiga allihop.

  Ha en fin helg!

 3. vi försöker ligga lågt vad det gäller plasten också. har nog endast en enda golvmopp. bra att ha grannar som en kan låna saker av i krislägen. de flesta har väl någon/några saker från barndomen som är särskilt betydelsefulla

 4. Plastbanta… hrm… Jag har en jäkla massa plastförpackningar och det känns som att det skulle vara svårt att klara sig utan dem, men sannolikt är det väl mest frågan om att bestämma sig. Men jag är noga med att återanvända och återvinna i alla fall. Nu för tiden finns det ju bara papperspåsar (till frukt mm) i affärerna här uppe och jag blev mäkta förvånad när jag kom ner till Skåne häromveckan och såg att plastpåsarna finns kvar där. Innan de försvann så återanvände jag dem. Nu återanvänder jag papperspåsarna så gott det går.

 5. Här är vi rätt olika (för en gångs skull). Hur har du lyckats med plastbantningen? Allt säljs ju i plastaskar – grönsaker, frukt med mera.
  Har aldrig lånat nåt från grannar och grannarna har nog inte lånat nåt av mig heller. Ett undantag. Min spanska granne lånade en förpackning med krossade tomater för ett tag sedan.

 6. Så gulligt med en Musse Pigg i gömmorna. Vad använder du istället för plastmaterial t.ex om du ska frysa in mat? Det är det jag har plastbyttor till, dem återanvänder jag förstås, men har inte tänkt på att det kan finnas i andra material

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: