Dark Mode Off / On
Specialpedagog

Måndag, en ny vecka är här.

Så var det måndag igen då. Snacka ändå om att tiden går snabbt, det hinner knappt bli helg förrän den är över och likaså känns veckorna. Ute har fulhösten gjort sig påmind, färre och färre löv är det på träden, de står nakna och på marken ligger de blöta. Inte prassliga höstlöv utan sådana som snart kommer bli så där dryga så de följer med skorna in. Jag vet att många älskar hösten, men från nu och fram tills december är det vidrigt. Sedan är det vetskapen om att snart får vi snö också, hur många veckor? Jag minns för tio år sedan, då föll första snön under höstlovet. Mängder och sedan kom kylan, en kyla som höll i sig från oktober tills början av mars.

Som lärare med rastvakt och då även jobb i förskoleklass var det vidrigt. Vi var ute så ofta och länge att man knappt stod ut. Jag minns tiden, och funderar om det kommer bli en liknande vinter igen någon gång. Fördelen nu mot då är ändå att rastvakt inte längre ingår i jobbet. Det är definitivt inget jag sörjer, att jobba med tonåringar medför att man slipper frysa häcken av sig och som den fryslort jag är, så befinner jag mig i himlen.

18 Comments

 1. Här är de flesta löven kvar på träden. Många på marken också. Det räcker att öppna ytterdörren så ser det ut som om man inte städat på en vecka.
  Hösten och vintern är inte mina favoritårstider heller, men en del positivt finns det ändå även under den tiden. Jag är glad att vi har våra årstider.
  Ha en bra måndag!

  1. Ja man får försöka se det fina med saker helt klart, men fick jag bestämma hade vi typ våren – fina delen av hösten och sommaren. Samt vit julafton och fram tills nyår 😉

 2. Hösten är fin på många sätt, men jag gillar inte det blöta, jag minns också den vintern, vad man frös och fy fasen att ha kallstall i sån kyla, ibland fick hästarna helt enkelt vara inne på förmiddagarna för att det var för kallt ute och för att de skulle hålla värmen i stallet så inte vattnet frös. I hagen slog jag hål på vattnet varannan timme. Nu har jag bara småfåglarna att oroa mej över om det blir en sträng vinter.
  Ha en fin start på veckan

 3. Jag håller så med dig om att helgerna och veckorna går så fort. Den här helgen bara försvann. Här är löv fortfarande kvar på träden i olika färger. Jag förstår verkligen vad du menar med fulhöst jag giller den inte heller. Ja fy! Att vara ute med barnen länge på jobbet när man fryser är inget kul alls. Jag fryser som bara den när vi är ute ? det är ju lite annat och jobba med tonåringar

 4. Kämpar med ”att se det positiva i allt” ? Dock .. höst och vinter för mig är mörker, kyla, xa mycket värk, trötthet och sen kommer snön och då är det svårt att ta sig fram dessutom…Nä erkänner gärna att jag räknar ner till det är april igen ?
  Snö vid jul vill jag dock gärna ha ?

 5. Mm jag med sett att det blir färre löv på träden & mer på marken. Å när det regnar. Så blir dem hala. Bara gilla läget ?.
  Att vara rastvakt kan inte vara roligt denna tiden & framåt. Det är ju bra att du är med större barn nu då ?.

  Ta hand om dig! Kram❣️?

 6. Ja, vad gäller vädret så har vi ju alltid varit rörande överens. Idag är inget undantag. Däremot beundrar jag alla som orkar vara lärare/specialpedagoger. Det är inget jobb, det är ett kall (minus rastvakt då);-)

 7. Alla kan inte gilla hösten. Förstår att det känns skönt att inte behöva vara ute och vara rastvakt. Här blir det också färre löv på träden och mer på marken. Man får vara försiktig så man inte halkar på de blöta löven. Sen får man försöka att komma ihåg att inte dra med alla löv in.

 8. Hit har fulhösten lyckligtvis inte kommit ännu, men när den gör det är den inget att glädjas åt. Personligen hoppas jag på en synnerligen mild vinter med tanke på elpriset i södra Sverige…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: