Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Småbarnåren

Borde skriva något mer intensivt.

Jag har tråkigt. Det märks nog. Kommer bara massa skit hela tiden här. Borde skriva ett djup och väldigt genomtänkt inlägg. Tyvärr har jag brist på intresse för stunden. Det borde komma.

Kom på en sak, om starka åsikter. Jag har märkt att jag blivit mesig. Förut skrev och propagerade jag ofta med rejält starka åsikter. Antar att det var den där unga och radikala människan i mig då. Idag så är jag mer MILD, jag har fan börjat missbruka ordet MILD, snart tror folk jag är värsta smöret MILDA eller så. Tyvärr, jag har helt enkelt blivit högskoleskadad. Men en sak är jävligt säker börjar jag fjolla mig med ”ÅH det var så INSPIRERANDE” då kräks jag på alla. Det är typiskt högskolan det, ”ÅH det var så INSPIRERANDE” jag brukar immitera det som ett barn som bjäbbar och sen brukar jag himla med ögonen samtidigt som jag låter så där FÅNIG. Jag brukar dock lägga till det var bättre en än orgasm bara för att verkligen POÄNGTERA mina äckel känslor inför den där hemska formen av fjäsk vuxna människor sysslar med för att få höga betyg. DET är fan i mej äckligt!

Alltså nog för att vissa moment vi gör i skolan är förbannat roliga, det kan rent av kanske vara en insperation. Men när man säger det för att rövknulla läraren och få lite plus-poäng då är de fan bara vidrigt. Jag har aldrig varit klassens stjärna. Snarare så att jag brukar tänka tillbaka på min skolgång i grundskolan med fasa, mina lärare hade redan dömt mig till att bli ett soc-fall så jag brukar fundera över hur dom skulle reagera om dom såg mig idag på högskolan. Till saken hör att alla mina lärare rådde mig att hoppa av kurser på högstadiet just för att jag ändå skulle få IG. Jag var dock inte ens där och kämpade för mina betyg. Jag befann mig sittandes vid busshållsplatsen med en kompis och kikade på bilar, eller uppe i hennes föräldrars lägenhet och planerade fyllan vi skulle ha. Värst var nog ändå när min familj drog till Grekland i nian och jag och dom jag umgicks med festade en vecka i sträck, var kanske nån vända till skolan men jag är faktiskt inte säker på den saken. Hela den där veckan är som en dimma. Sen drog jag till Tunisien veckan efter. Men det var inte de jag skulle skriva om. Jag träffade en lärare från min väldigt korta tid på gymnasiet. Jag läste ett år på IV för att gå godkänt i matte. Av någon anledning lyckades jag faktiskt få betyg i både svenska och engelska på grundskolan. Jag misstänker att det var nationella som gav mig en spark i röven, annars hade jag nog blivit icke godkänd faktiskt. Hur som helst, jag läste lite matte och sen läste jag lite svenska för att fylla tiden på IV, den där svenska läraren kände igen mig på högskolan. Han stod där och försökte få över lite folk till lärarförbundet jag är redan medlem så jag bara nä det är bra ändå, så sa han. MEN jag känner igen dig? Har du gått omvårdnad? Jag bara NÄ, jag gick IV, han JA nu minns jag. VAD läser du här? (HELT chockad var han när han insåg VILKEN elev han just stod och pratade med) jag sa då. Jag läser till lärare. Han försökte verkligen dölja sin chockade min och säkert gick han till sina kollegor och berättade att den där upproriska, skolkande tjejen som sket i allt läser till lärare idag.

Jag förstår att jag nog inte är den ultimata lärarpersonen. Lärarstudenter är dom som faktiskt är mest överambsiösa, rädda för att misslyckas och väldigt seriösa personer. Så kommer jag dit. OSERIÖS, varit totalt ointresserad och bryter av mallen totalt. Jag tror såna som mig behövs på högskolan. Såna som mig kan säkert förstå dom eleverna som faktiskt SYNS och HÖRS och beter sig totalt i mot vad som skolan vill och har som mål. Jag kommer förstå dom eleverna som tycker skolan suger, eller dom eleverna som gråter på kvällen för dom inte förstår, jag kommer förstå dom eleverna som skiter i skolan för dom egentligen inte orkar med dom problem som finns bredvid skolan, dom som inte skolan har hand om. Bara för att man är ung och radikal och skolhatande som aldrig är där. Betyder det inte att man är dum i huvudet. Det finns bara saker som gör att skolan inte funkar för vissa elever, just nu och just då. MEN ingen är för dum för att läsa vidare. Det är jag ett jävla bra exempel på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.