Badkalas och min son den “blyge”

Igår var det skidspelen här i Falun. Vi var dit och när jag kom hem kom brossan hit, jag hade ju gått upp och ner för backen så det kändes i benet jag haft blodpropp i, är ju mitt “men” och påminnelse om att jag haft blodpropp. Mitt liv är förevigt en påminnelse om det, saker jag inte får göra och vad jag måste tänka på. Jag önskar ingen människa att få blodpropp i ung ålder (jag var ju bara nitton fjuttiga år när jag fick min) , jag älskade redbull och vodka som dryck, det får jag ALDRIG mer dricka. Energidrycker är totalt förbjudet om man haft blodpropp, lika så alla dom preventivmedel jag kan tänka mig använda. P-piller får jag aldrig använda, det som är roligt är dock att när jag kommer till läkare och säger (måste alltid tala om att jag haft blodpropp 2003) så säger dom efter 4 min äter du p-piller, var på jag får påminna dom om att NEJ jag får inte äta p-piller det är risk för blodproppar då och dom, JA just ja förlåt… Då inser ni hur lätt läkare glömmer såna saker, det är så pass ovanligt med blodproppar att läkare ändå tar för givet att en kvinna i min ålder äter p-piller.

I alla fall jag hade ont igår, det är så att jag alltid kommer ha en viss lätt förlamning precis där proppen varit, i alla fall är det så läkarna beskrivit “problemet” för mig.

I alla fall, igår så var det skidspelen. När vi var uppe i skogen och kikade sprang William i väg i vanlig ordning och babblade med folk, han är sån som lär känna ALLT och alla. Blyg är han inte på långa vägar. I alla fall kommer han sen ner springande till oss och säger, PAPPA och MAMMA får jag vara med här efter fyra det är sång då för alla som vill. Snart kommer Fredrik Swan ner för backen med några andra och säger att William pratade med oss där uppe, härlig kille kom ner och var med på after sk:in sen. William var lyrisk. Så vi gick på after ski:n, när vi sitter där efteråt och han börjar sjunga så ser han William och säger i micken “HEJ William!” sen sa han “jag träffade en härlig kille uppe i backen, William heter han. KOM upp på scenen och sjung med mig William” , så William gick upp. Han blev jätte nervös först lilla vännen, han är jätte tuff och så men han är ändå rätt nervös när det är mycket folk så där tror jag. Så fick han sjunga bä bä vita lamm inför allihopa , sonens pappa filmade allt jag knäppte massor med kort. Sen fick han komma upp flera gånger på scenen och sjunga. Var så himla fint, mitt mamma hjärta var ju himla stolt.

Idag ska sonen på badkalas på lugnet, två kompisar från hans förskola som fyllt år och ska bjuda på badkalas. Dom är tvillingar alltså, så William ska dit och bada. Blir nog jätte kul för honom.

 

Mina biljetter jag vann från kopparstaden.

William med röd och svart randig mössa och en BUBO

Utsikt

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: